söndag, augusti 31, 2008

Läget i Thailand söndag 31 augusti


Sammanfattning av dagens händelser:

Utanför parlamentet demonstrerar DAAD för regeringen, PAD demonstrerar mot regeringen bredvid. Än så länge har de två grupperna inte drabbat samman, men även polisen står beredda bredvid demonstranterna.
Inlägget uppdateras, det nyaste i rött.


Samak är INTE känd för att vara diplomatisk i sina uttalande. Thailändare säger att "han har en mun som en hund". Idag har han kritiserat säkerhetsstyrkan på Phukets flygplats: "De är tränade för att kunna klara av terrorister. De borde kunna stoppa obeväpnade demonstranter". Han angriper media för att vara partiska (jag är böjd att hålla med honom), och skäller ut dem för att de spekulerar om hans avgång. Han säger också att PAD skrämmer honom inte och att han tänker inte låta dom förstöra demokratin i landet. För övrigt har han inga planer på att avgå.

Klockan 14.00 startade det stora politiska krismötet med under- och överhuset. Samak sparkade igång tillställningen genom att be folk att säga sitt hjärtas mening... och de gör dom! Det gör även Samak, så där står vi nu. Spänt men lugnt. Det är efter krismötet det kan komma bli otäckt, beroende på hur det går.

kl 17.30: Transportministeriet planerar att sätta in andra istället för de hundratals strejkande (de strejkar inte egentligen, de är alla sjuka till förmån för PAD) för att få igång tågtrafiken. Jag undrar; ersätta med vika då? Lokförare växer väl inte på träd? Bangkoks polischef, ansvarig för att hålla ordning på demonstranterna har med omedelbar verkan flyttats till inaktiv tjänst.

kl 22.00 Det är fascinerande tyst, inga nyheter alls! Borde det lugna eller oroa? Jag hoppas det betyder att demonstranter, motdemonstranter, politiker och påtryckargrupper lugnat ned sig, men säker är jag inte!

kl 00.40 De politiska överläggningarna har avslutats. De kom fram till... öööh... ingenting verkar det som. Samak avslutade det hela med att säga att han tänker inte avgå! Det avslutar min rapportering för idag. I morgon är en ny dag, en ny vecka och en ny månad. Vi får se vad som sker då.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PAD: thailändare är för dumma för att rösta


Kan någon ge PADs ledning en ordbok? Det räcker med sidan där ordet DEMOKRATI står!
Nu har de avslöjat sina intentioner och precis som jag fruktat demonstrerar de inte FÖR demokrati - de demonstrerar MOT! De tycker inte att landet är redo för västerländsk demokrati, de vill att folket ska få välja 30% av av de som ska regera. De andra 70% ska utses av en grupp bildade människor för att:
PAD anser att det thailänska folket är allt för outtbildade för att kunna fatta vilka politiker som är hederliga och vilka som inte är det.


SKANDAL! Detta är en jättenyhet som försvinner i mediabruset. Vet demonstranterna att de mascherar för att nedmontera demokratin? Vet kvinnan på bilden att hon slåss mot polisen för att hon i framtiden inte ska kunna att påverka vem som styr landet?!

De fredliga PAD-demonstranterna kanske borde slå upp ordet fredlig också. Polisen hittade machetes, batonger, järnrör och en otrolig mängd golfklubbor när de skingrade massorna häromdagen. En PAD-vakt har stolt berättat om va fiffiga dom var för att polisen inte skulle komma in på området vid regringsbyggnaden: Vi lindade långa ledningar runt järnportarna och kopplade ihop dom med ett portabelt batteri. När polisen närmade sig slog vi på strömmen så det sprakade och gnistrade! Kan det anses vara fredligt?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Flygplatserna i Phuket och Krabi öppna!


Så ni vet så öppnade Phukets flygplats idag! Utanför står ca 1 000 demonstranter kvar i vägen för vanliga ingången så de har (till att börja med) tagit in alla passagerarare genom VIP-ingången. Även Krabis flygplats har öppnat!

Jag ska fylla på med nyheter snart. Mitt nätverk tyckte nog att jag suttit för mycket vid datorn ett par dagar... det lade helt sonika av. Men nu är jag uppkopplad igen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

lördag, augusti 30, 2008

Domedag eller inte för Thailand?


Dagen idag tror jag blir vändpunkten i villervallan i landet. Men än så länge har inte alltför mycket hänt. Nedanför kommer jag att fylla på vartefter. Tidsangivelserna är thailändsk tid, dvs fem timmar före oss


kl 16.00 i Thailand. PAD har barrikaderat sig vid regeringsbyggnaden. Det börjar likna en campingplats, med uppgrävda hål i marken för toaletter och specialbyggda duschar. De använder även rum inne i byggnaden (dom måste ha brutit sig, ingen lär väl ha låst upp åt dom - eller?). PADs vakter har brutit sig in Santi Maitre-huset för att städa! (har ni hört på maken, bryta sig in för att städa!? Det tror jag inte ett dugg på). De har även brutit sig in Thai Kufah-huset, men där ska de tydligen inte städa utan huset ska användas som möteslokal för PAD-toppen. Samak ska träffa kungen om en timme (Kanske därför de håller sig någorlunda lugna än så länge)


kl 17.00 Samak har talat på TV. Han sa: "de problem som finns i landet ska lösas på parlamentarisk väg. Om människor inte accepterar och följer landets lagar kan inte Thailand utvecklas framåt." Det betyder att han inte har för avsikt att avgå - inte precis just nu i alla fall...
Samtidigt har motståndare till PAD börjat bygga scener på Sanan Luang (vid Grand Palace) och regeringskoalitionen har bokat in ett krismöte imorgon.

Mitt i natten: Anti-anti-rörelsen DAAD (de är motståndare till PAD) beslöt att de nu ska börja demonstrera FÖR regeringen. Enligt uppgift ska de börja marschera från Sanan Luang mot Parlamentet kl 07.00 i morgon bitti. De säger att de kommer att marchera en väg som gör att dom inte ska möta PAD, men jag är rädd för att det blir sammandrabbningar och att våldsamheterna kommer att eskalerara. DAAD är klädda i rött, PAD i gult - blanda dom och det blir orange som solnedgången. Och det känns som om solen kan gå ner för det leende landet i morgon. Kommer den bakbundna polisen att kunna hålla dessa två fraktioner isär eller är det dags för militären att steppa in på planen?

Flygplats-info: Phukets och Krabis flygplatser är fortfarande stängda!
Tillägg söndag 31 augusti: Phukets och Krabis flygplats har öppnats!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Läget i Thailand - Sammanfattning


För tre år sedan startade PAD, Folkets demokratirörelse, demonstrationer för att försöka störta Thaksin som då satt som ledare för landet. Thaksin sågs som mycket korrumperad och dålig för Thailand. PAD är inget politiskt parti utan en påtryckargrupp (de skulle nog hellre välja ordet demokratirörelse) med mäktiga män från Bangkoks elit i toppen.

Efter ett år av turbulens där politiken gått i stå gick militären in och genomförde en oblodig kupp och Taksin försvann. I december ifjol hölls igen demokratiska val. Utgången av dessa val var att PPP blev det största partiet i landet. PAD anser att PPP, och framförallt premiärministern Samak är Taksins marionetter och startade åter igen demonstrationer för att pressa Samak och hans parti att avgå.


Men är inte demokratirörelser bra? Jo, visst är det bra! Men PAD beter sig inte demokratiskt, de respekterar inte grundvalarna för en demokrati. Det hölls ett val, folket valde PPP. Låt då den folkvalda regeringen göra sitt jobb bäst dom kan. Vid nästa val kan man rösta bort dom. Men PAD anser att dom vet vad som är bäst för landet och sätter sig över valutgången. Rätten att demonstrera finns inskriven i grundlagen, men den rätten ger inte PAD eller någon annan rätt att sätta sig över lagen, ockupera, vandaliser, stjäla, hota och allmänt leva rövare!

Om PAD lyckas sparka ut denna regering kommer kanske nya val kommer att hållas. Tänk er då att folket än en gång väljer ett parti som PAD inte gillar, då är vi tillbaka till ruta ett.
Därmed skriver vi lördag 30 augusti 2008, domedag för Thailand och Samaks regering

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

fredag, augusti 29, 2008

Phukets flygplats stängd, sammandrabbningar i Bangkok

Jag uppdaterar direkt i detta inlägg, senaste nytt i rött!
I morse var tålamodet slut hos regering och polismakt. Nio timmar efter att demonstranterna tvingade bort polisen, slog ordningsmakten till. De har skingrat folkmassorna på flera håll i huvudstaden men demonstrationerna pågår än. Och nu samlas dom på annat håll när de inte längre kommer in i området runt regeringsbyggnaden. Anklagelser börjar redan hagla om polisbrutalitet i skringrandet av folkmassorna...

PAD-anhängare i Songhkla och på Phuket har stängt av vägarna till flygpla
tserna. Phukets flygplats har stängts, Songkla vet jag jag inte. På Suvarnabhumi har säkerheten höjts.
Nu (strax före 16 thailändsk tid) har de även blockerat Hat Yai och Krabis flygplatser. Var ska detta sluta!

kl 16.30: Polisen har lämnat regeringsområdet och alla demonstranter är på väg tillbaka in. Premiärministern Samak sitter i akut-möte med militärens alla höjdare... usch usch!


kl 17.00: THAI Airways meddelar att flygen går som normalt till och från Phuket och Hat Yai. Jag undrar bara hur folk kommer till sina flyg då PAD blockerar ingångarna? Och THAI meddelar också att fackföreningen är beredda att ta ut 15 000 personer i strejk, vilket skulle lamslå landets flygtrafik. Anledning; att polisen gått på demonstranterna. Så demonstranterna ska få gå på polisen, men polisen ska inte få utföra jobbet som ålagts av domstolen?
Tjohej...

kl 17.30 Demonstranter stormar Phukets flygplats, slår sönder fö
nster och säger att de gör detta för att THAI tillåts fortsätta flyga?! Ööööh - nu förstår jag inte! I norr hotar dom med stänga ner kraftverk och i söder har dom tagit över en radiostation på universitetet i Songhkla.

kl 18.00 Nu har flygplatsorganisationen AOT meddelat att Phuket, Hat Yai och Krabis flygplatser officiellt stängda på obestämd tid. Stackars de som är ute och semestrar nu! Armechefen (heter det så?) har meddelat att militären INTE ser anledning att lägga sig i. Han anser att polisen kan handskas med situationen och det inte - just nu är ett sådant nödläge att militären ska ta över.

kl 19.00 Samak (premiärministern) säger att det kan bli ett läge då de måste ta till undantagslagar. Men först ska de hålla ceremonin som kronprinsen ska presidera över. Ceremonin är startskottet på en 116 dagars kampanj för Nationell enighet.... Vilket skämt - enighet är inget ord s
om passar in på läget! Men kampanjen planerades långt innan PAD började demonstrera. Samak talar varje lördag på TV, det är väl då vi får höra om undantagslagar kommer att införas eller inte. (undrar om bloggen själv tycker detta är viktigt... jag får inte bort den röda färgen!) Jag håller med min käre make, det här är rena actionrullen!

kl 20.00 Thailändsk TV visar demonstranter som attackerar Bangkoks polishögkvarter viftande med flaggor, iklädda sina kungligt gula tröjor. Jag tror inte kungen gillar att förknippas med en mobb som stormar polisstationer! De ger sig på polisen för att polisen brukat våld mot PAD-anhängarna när de försökte skingra massorna. Några blev skadade, inte allvarligt vad jag sett, med tillräckligt för att få fram bilder på några blödande anhängare. PAD-ledare har varnat om att de kan komma att attackera polisstationer. Han sa även att om polisen inte ber om ursäkt kommer landets alla polisstationer att stå i brand?! Jag hoppas av hela mitt hjärta att det är en felöversättning...


kl 22.00 Nu spekuleras det för fullt i landet. Välinformerade källor (enligt
The Nation) avslöjar ett hemligt möte där regeringsledamöter planerar att tvinga Samak att avgå (Om han gör det, räcker det för PAD, jag tvivlar) Andra spekulerar om att undantagstillstånd är oundvikligt och kommer att kungöras i morgon. Jag säger som jag ofta sagt vad gäller thailändsk politik. Det enda jag vet är att jag inte vet! Vi får invänta morgondagen, nu är det sent i Thailand och jag tvivlar på
att något drastiskt kommer att hända förrän morgon.

Det här... bilden nedanför tror jag är ett mycket stort misstag från den hårt trängda polisens sida. Tårgas är INTE bra mot demonstranter, även om de försöker ta sig in på polisstationen!

kl 01.00 (natten mot lördag i Thailand) Ett sista skvaller innan jag ger upp för ikväll. Enligt uppgifter skall premiärminister Samak nu befinna sig på en privat audiens hos kungen i Hua Hin. Morgondagen kommer att bli intressant... God natt alla Thailandsvänner.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Demonstranterna tvingade bort polisen!

Strax efter midnatt tvingade demonstranterna polisen att lämna området runt regeringshuset! 300 polismän förstes ut genom en port av demonstranter som marscherade hand i hand mot ordningsmakten. Får PAD göra precis vad dom vill, är regeringen rädd för att en sammandrabbning mellan polisen och PAD kommer att gå över styr?! Enligt uppgifter från det leende landet betalar nu PAD människor för att åka in till Bangkok och demonstrera på deras sida. Köpta röster var en av anledningarna till att Taksins parti förbjöds. Är det verkligen mer moraliskt försvarbart att köpa folks sympatier i demonstrationer? Dubbelmoralen skördar nya segrar...

Oh my Buddha, det är bäst jag går och lägger mig. Vi får se vad dom tagit sig till med imorgon.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Tåget går och tåget står!

Tåget går, tåget går, kanske ses om ett år... sjunger Traste Lindens Kvintett i en låt från min ungdom. Den känns förvånansvärt fräsch även nu. Det gör faktiskt de flesta låtar med bandet!

Om du ska vinka av någon i Thailand behöver du inte få separationsångest... där går inga tåg från och med imorgon. Inget tåg kommer att överhuvud taget lämna någon station - det är sympatistrejk för PAD-demonstrationerna! Så jag hoppas du inte ska ut och resa inom de närmaste dagarna. Det återgår säkert till det normala rätt snart. Tills dess, njut av Traste Lindens Kvintett! Förresten, vad gör alla trastarna nu för tiden? Någon som vet?




Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

onsdag, augusti 27, 2008

Polisen står mot PAD i Bangkok


Kort info: Ikväll (det är redan kväll i Bangkok) ska demonstranterna som ockuperar regeringshuset ut. Frivilligt eller med hjälp av polisen. Hoppas att PAD tar sitt förnuft till fånga och lämnar byggnaden så det inte urartar till rena slagsmålet!
Det finns arresteringsorder ute på nio av PADs ledare. Det är allvarliga anklagelser som kan leda till mycket långa fängelsestraff. Det kommer nog att finnas anledning att återkomma i frågan, tyvärr!

Lägger in ny info som kommer här (thailändsk tid):
Kl 19.45: Strömmen bröts i regeringsbyggnaden inför vräkningen (eller vad man nu ska kalla det för)
Tors 28 aug:
Kl 00.30: Det verkar inte hända mycket förutom att PAD låst grindarna inifrån och inte släpper ut de demonstranter som vill gå hem!
Polisen slår väl till i natt kanske?!
kl 15.00: Inte mycket händer, positionerna är låsta. Låsta rent bokstavligen eftersom PAD låst in sig. På lördag ska kronprinsen genomföra en ceremoni i regeringsbyggnaden, och Samak har bett PAD att flytta på sig så dom kan förbereda hans besök. PAD vägrar, vilket är lite lustigt(?) då dom anklagar regeringen för att inte respekterar kungahuset och vilja störta det. Borde inte PAD då respektera kronprinsen? Och ute i landet sjunker och sjunker stödet för PAD.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

tisdag, augusti 26, 2008

Bangkok under belägring


PAD, de som säger sig vara "folket för demokrati" - beter allt utom demokratiskt. Idag har dom blockerat regeringsbyggnaden, de blocker urtfartsvägar, de har stoppat en TV-kanals sändningar och hotar även att ta över kanal 3.

Alla skolbarn i området har fått ledigt, skolorna är också blockerade. De har även stormat polishögkvartere
t och tagit sig in på finansdepartementet. "Det är dom eller vi" ropar PAD medan de slår sönder allt som kommer i dess väg... Demokratins förkämpar, bullshit! Dom beter sig som vilka huliganer som helst! I detta läge kan vad som helst hända, snälla inte fler kupper! Detta skrev jag tidigare om PAD.

Uppdatering kl 10.43 (15.43 Bangkoktid): Nu säger PAD att de tänker demonstrera i minst tre dagar och bl.a. stänga av el och vatten till Finansdepartementet. Polisen har utfärdat arresteringsorder för fem ledande i PAD.
Samak har just gjort ett uttalande där han hotar demonstranterna med polisingripande för att rensa upp gatorna (stora delar är alltså blockerade). Jag undrar hur PAD tänker. Detta ger Taksin vatten på sin kvarn och det borde bli lättare för honom att få politisk asyl! Thailändska aktier faller hårt, omvärlden visar bilder från ett Bangkok som ser ut att vara på randen till ett inbördeskrig. Ursäkta mitt språk, men jävla dumskallar!
Uppdatering kl 16.22 (21.22 Bangkoktid): 82 personer arresterades i samband med stormningen av TV-kanalen NBT. De har anklagats för sex olika brott (fråga mig inte vilka, men störande av ordningen är väl ett och innehav av vapen ett annat). Polisen konfiskerade 25 vapen, varav tre pistoler av dessa 82 personer. Dessa "osjälviska demokratiförkämpar" stal också en massa, LCD-TV var populärast...

Uppdatering kl 08.00 onsdag 27 aug (12.00 Bangkoktid): Alla är (ska vara) lika inför lagen, det var ett av PADs käpphästar när de ville dra Taksin inför rätta. Lever dom som dom lär? Chamlong Srimuang, en av ledarna i PAD hotar att ockupera polisens högkvarter om inte de 82 personer som arresterades i samband med stormningen av TV-kanalen släpps. Lika för lagen - hmmm - det är väl snarare utpressning? Samak har återigen i ett uttalande hotat med hårda metoder om inte PAD slutar sina demonstrationer och menar att PAD försöka tvinga militären till att genomföra ännu en kupp. Militären å sin sida säger sig inte ha några planer på att lägga sig i nuvarande situation. Håhåjaja.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

måndag, augusti 25, 2008

Behöver du skratta?

Har du har tråkigt? Besök Herr Dryck. Sitter du på jobbet kanske du ska vänta - det är väldigt svårt att ta sig därifrån!

Katastrofala omslag heter bloggen som åtminstone får mig att skratta högt - och länge! Besök honom, scrolla ner till de äldsta inläggen och jobba dig uppåt. Titta inte bara på bilderna av de gräsliga, men underhållande omslagen, läs! Hans texter gör Katastrofala omslag till en hit! Jag som är uppväxt vid en dansloge i det smaklösa 70-talet känner dessutom igen många av banden, eller orkestrarna som det hette då. Det gör upplevelsen än mer skrattretande!

Jag har lånat omslaget från Herr Dryck som skriver detta om Ole Dole Doffs omslag:
Alla har vi våra drömmar, men jag undrar vem som drömmer om fyra nakna, bleka, halvgenomskinliga svenskar med stora hår i ett mörkt rum?
. Surfa till skrattfesten här!

Läs andra bloggares åsikter om , , ,

fredag, augusti 22, 2008

Ging kommer inte hem!


Ibland går det inte som man tänkt sig! Ging åkte på en kort fixarresa till Phuket men kom inte hem...

Vi har
idag bestämt att det är bättre att han stannar där nere och tar hand om hundar, hus och företagande. Ging har försökt hitta någon som kan hoppa in som husvakt, men de som han litar fullständigt på har egna hus, företag och fullt upp.

Vi kan inte flytta våra hundar och vi kan inte låta vem som helst ta hand om våra gäster på Malee Garden! Det är bara att acceptera fakta - det som det blir, vår planering gick åt pipan. Så nu återstår att se hur länge jag blir kvar! Säger som Orsa kompani; jag lovar inget bestämt!

Ska det gå åt helvete, ska det gå helvete med musik! Och musiken talar för att Ging ska va’ på Phuket. Efter bara fem dagar i landet hade tre band ringt och frågat om han vill jobba med dom.Det blir alltså fortsättningsvis dåligt med gullande som på övre bilden. Men vem vet, det kanske blir shakande med polaren Bass på krogen för Ging ;-) Bass är nog den som är allra gladast över att Ging stannar på Phuket.
Jag får väl leka själv här hemma i Svedala... Sen tackar jag Åsa för bilden på Ging och mig!



Läs vad andra bloggare skriver om ,

onsdag, augusti 20, 2008

Bra glitter - dålig Glitter - bra glitter!

Bra glitter: Shazam, ett otrooooligt fascinerade program till iPhone som du kan glittra med inför dina vänner ;-) Om du hör en låt som du inte kommer på vad den heter, starta Shazam och inom några sekunder talar programmet om vad som spelas! Det och mycket annat lärde den trevlige iPhone-husdoktorn mig. Han väckte även min iPhone till liv och talade om vad jag inte ska göra framöver för att slippa problem!

Dålig Glitter: Gary! Den före detta popstjärnan har suttit närmare tre år i fängelse i Vietnam, dömd för att utnyttjat väldigt små flickor. Han är redan portförbjuden från Kambodja av pedofil-skäl!
Nu när han släpptes från fängelset skulle han deporteras. På flygplatsen i Bangkok vägrade han kliva på planet till England, tjafsade med passpolisen och sa: I am a free man! När det inte hjälpte påstod han att han höll på att få en hjärtattack och krävde att få checka in på sjukhus. Nix och nej sa’ immigrationspersonalen, kallade in en doktor men vägrade släppa in gräslige Glitter i landet. Läkaren gav honom smärtstillande och respass. Vad jag vet sitter han fortfarande på Suvarnabhumi. Heja, heja passpolisen! Hälsa på Ecpat, organisation som arbetar mot barnsexhandel. Uppdatering: Gary Glitter har deporterats från Thailand till Hongkong. Men Hongkong vägrar också att släppa in honom!
Extra uppdatering; Ha - han var tvungen att flyga till London för ingen ville ha honom! Så nu är han där och ska skrivas in i sexbrottsregister - vilket bl.a. innebär att han inte kommer att kunna resa fritt. HA igen!
Bra glitter: lampor som glittrar i natten, som på bilden i inlägget. Jag skulle gärna sitta där på Kan Eng i Chalong med Ging och smaska på thailändska läckerheter och kall öl!

Läs vad andra bloggare skriver om , , , , ,

måndag, augusti 18, 2008

Hallå hallå - hör du mig!?


Min telefon är fortsatt snygg, men det räcker inte - man måste kunna använda den också. Tyvärr har min iPhone stendött!

Jag har just fått tag på en kille som är expert på trilskande iPhones. Han har lovat komma på hembesök som vilken gammal husdoktor som helst.

Så här är det lugnt nu... och jag hoppas den som eventuellt svär över att jag aldrig svarar i telefonen ser detta inlägg! Förmodligen (hoppas jag) är jag tillbaka i telefon-leken i morgon kväll!


Läs även andra bloggares åsikter om ,

fredag, augusti 15, 2008

Trubbel!

Nu har Ging satt, inte bara en snöboll i rullning, utan snarare en lavin. Det är hantverkare, pappersexercis och ditten och datten som är på gång. Vi har även gäster på väg till Maleé Garden, så nu krävs att vi har pålitligt folk på plats.

Pålitligt folk är i det här fallet käre svärfar. I morse kom beskedet att svärfars svärfar avlidit, och han måste åka tillbaka till Bangkok! Det betyder att Ging INTE kommer hem på torsdag. Han har skjutit upp hemresan en vecka - men jag undrar jag... fortsättning följer!


Läs vad andra bloggare skriver om , , ,

torsdag, augusti 14, 2008

Thailändsk rötmånadshistoria


Det cirkulerar ett rykte i Thailand (åtminstone på Phuket) att landet ska byta tidszon.

Thailand skulle enligt denna rötmånadshistoria, som även tryckts i lokalpressen, byta tidszon den 23 augusti. Uppgifterna uppgavs komma från Departementet för teknologi och vetenskap och klockorna skulle vridas tillbaka 30 minuter halv nio på morgonen den 23 augusti. 30 minuter... det är så tokigt att jag skulle kunnat gå på det! Men, det är ett skämt, eller blåsning om ni vill se det så.

I början på 2000-talet ville Thaksin - på fullt allvar - ställa om klockorna en timme framåt av ekonomiska skäl (Singapore, Hong Kong m.fl tillhör den tidzonen) men det förslaget lades ned utan åtgärd.

Till de som efterfrågat väderrapporter från Phuket hälsar Ging att det har inte alls regnat sedan han kom ned! Han tycker det var mer monsunlikt i Sverige!

Hohoho - jag var före den thailändska dagstidningen The Nation! Dom skriver om bluffen idag, fredag 15/8!

Läs vad andra skriver om , ,


Saknar sammetsnatten


Folk frågar ofta vad man jag saknar i Thailand när man är hemma i Sverige. Jag saknar sammetsnätter, ljuslyktor och långa middagsittningar. Man har ju inte råd att vara lika länge och lika ofta på restaurang här hemma.

Annars saknar jag inte så mycket, jag vet ju alltid att jag snart kommer att vara där igen. V
isst är det vackert med sammetsnätterna? Bilden är från Thapwarin Resort på ön Kho Ngai i Trangprovinsen där jag bodde några dagar i mars.

Fast just nu saknar jag Ging, pratade nyss med honom. Han har det nu lika bra i Phuket som jag brukar ha det i Sverige. Svärfar frågar varje dag; vad vill du äta? Sen lagar han till vad helst Ging är sugen på, igår blev det tydligen nå’n vitlöksdoftande fisk. Så Ging har det bra och svärfar har det bra, han är lycklig över att ha sällskap - det har varit lite ensamt på Phuket för Bangkokbon Suphon.

Hundarna är också glada. Mike, den stora, svarta, försynta och hoppglada hunden blev så till sig när Ging kom att han ylade i högan sky! Mike hoppar fortfarande ut varje natt - men nu hoppar han tack och lov inte över till granntomten. Han har tydligen lärt sig sin läxa.

onsdag, augusti 13, 2008

God morgon? Jag tvivlar!


Är det någon mer än jag som älskar kataloger? Hos oss finns flera stycken väl tummade exemplar. Favoriter är kataloger från Claes Ohlson, & Hobbex och reklamblad från Rusta. Även Ging bläddrar med glädje i en kataloger, de funkar som bilderböcker.

Det finns så mycket man inte vet att man behöver, som den flygande väckarklockan! Citat: När alarmet ljuder börjar propellern på klockan att snurra, för att ett kort ögonblick senare lätta och flyga iväg någonstans i rummet. För att sedan stänga av alarmet måste propellern sättas tillbaka på dess plats.

Herregud vilket dåligt humör jag skulle bli på om jag fick starta dagen med att jaga en propeller! Fast det kanske funkar... är det någon av er som jagar propellrar innan frukost? Jag tror att jag fortsätter att sovar över - gäsp!


Läs andra bloggares åsikter om , ,

tisdag, augusti 12, 2008

Ging & Malee gratulerar


Dagen idag är mors dag i Thailand. Kung
Bhumibol Adulyadej
s drottning Sirikit fyller 76 år. Malee ropar Grattis från Stockholm och Ging från Phuket, så det hörs nog ända till Bangkok. Om du är i huvudstaden, bege dig till Suan Luang utanför Grand Palace där det är festival till drottningens ära.

Formellt heter drottningen: Somdet Phra Nang Chao Sirikit Phra Borommarachininat. Visst har dom lättstavade namn i Thailand!

Ging hälsar från Phuket att resan gick finfint och att det regnar inte (fast det kan betyda att det inte regnade just när jag pratade med honom). Det första han sa’ var att den lilla hunden Jack är OTROLIGT STOR! Men någon bild har han inte lyckats skicka. Förstår ni att jag är nyfiken!

Eftersom det är drottningens födelsedag idag så får Ging en fixar-fri dag eftersom alla officiella kontor håller stängt.

Läs vad andra bloggare skriver om , , , ,

måndag, augusti 11, 2008

Thaksin söker asyl i England!

Det var som attan, det trodde jag inte han skulle göra... men så är fallet. Thaksin Shinawatra meddelade idag per fax kl 11.50 (thailändsk tid) till TV-stationen NBT att:

Han flytt till England för att hans familj inte fick rättvis behandling i domstolarna eftersom hans politiska motsåndare påvekat rättsväsendet. Han sa’ också att det hade förekommit försök att mörda honom och att han intekunde lita på det nuvarande politiska systemet då kuppmakarna fortfarande höll landet i diktatoriskt grepp genom sina underhuggare!

Läs vad andra bloggares skriver om , , ,

fredag, augusti 08, 2008

Bye bye darling!


Väskan är packad, biljetterna framlagda. Det är snart dags att åka till Arlanda och skicka iväg kärleken. Precis just nu tycker jag att jag är dum som inte följde med... men det går nog över om en dag eller två! Ska bli kul att få lite direkt-rapporter om hur det är på Phuket just nu - enligt svärfar regnar det rätt mycket.

Jag borde väl döpa om bloggen några veckor till Ging på egna äventyr eller Maka utan make.

See you soon darling!

Läs vad andra bloggares skriver om , ,

torsdag, augusti 07, 2008

Thailändskt diabetes-test

Ging berättade om hur man kollar sina sockervärden i Thailand. Pinka i en låg skål, ställ ut där det finns mycket myror. Om myrorna gillar innehållet - gå till doktorn, du är sjuk! Du som läser detta och är sjukvårdskunnig; kan det verkligen stämma - kan man kontrollera sina sockernivåer så enkelt?

Nu undrar säkert vän av ordning vad i hela friden pingvinerna gör i detta inlägg. Det finns ingen anledning till det - jag tycker
bara att dom är kul! Mycket roligare än en bild på myror!



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

onsdag, augusti 06, 2008

måndag, augusti 04, 2008

På väg upp...


... i luften är Ging. Han åker hem till Phuket på besök snart. Ska fixa lite saker så han kan vänta på sitt uppehållstillstånd i lugn och ro här i Sverige sen.

Gings resa och OS startar samtidigt.
Jag blir gräsänka (det är ett dumt ord, tycker du inte?) i nästan två veckor - vad ska jag äta då?!? Jag är väldigt bortskämd med maten numer! Hej MacDonalds, hej pizzerian och hej Taco Bar - ni får nog se mig en hel del!

Ging ser fram emot att träffa far, hundarna och att få köra bil! Vi har mejl-skola just nu så jag hoppas han skickar bilder till mig. Framförallt vill jag se hur stor den lilla hunden blivit! För Jack, som jag trodde var en liten hund-blandras, växer och växer och växer enligt svärfar! Undrar om han är korsad med en älg?



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

lördag, augusti 02, 2008

Det lugnade inte ner sig

För några veckor sedan gick några separatistgrupper i södra Thailand ut med en kommunike: Vi lägger ned vapnen och stoppar den blodiga kampen. Nu i kväll exploderade minst sju bomber stort sett samtidigt i Sonkhlaprovinsen - fem i staden Songkhla och två i staden Hat Yai. De fanns vid tre varuhus, en restaurang samt tre uttagsautomater. Ingen information finns ännu om dödade eller skadade. Tråkigt - mycket tråkigt! Tillägg söndag 3 august: endast två personer fick lättare skador i Songkhla, ingen skadades av bomberna i Hat Yai.
Om du eller någon i din närhet förstår thailändska kan ni titta på tv-program live direkt i datorn här! Jättebra säger Ging!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

fredag, augusti 01, 2008

Lyssna på mig!



När journalisten Göran Lager hälsade Ging och mig på Phuket passade han på att göra ett inslag till radioprogrammet Meny. Det sändes imorse. Vi satt på restaurangen J Fai, vår kvarterskrog och pratade korsord och mat - och vi åt samtidigt - typiskt nog för mig så märks det verkligen att jag äter... och äter.... och äter. Har knappt tid att svara på Görans frågor ;-) Men han säger väldigt kloka saker i alla fall!

Göras blogg Lagers Tabberas hälsar du på här.

Läs vad andra bloggares skriver om , ,