onsdag, augusti 27, 2008

Polisen står mot PAD i Bangkok


Kort info: Ikväll (det är redan kväll i Bangkok) ska demonstranterna som ockuperar regeringshuset ut. Frivilligt eller med hjälp av polisen. Hoppas att PAD tar sitt förnuft till fånga och lämnar byggnaden så det inte urartar till rena slagsmålet!
Det finns arresteringsorder ute på nio av PADs ledare. Det är allvarliga anklagelser som kan leda till mycket långa fängelsestraff. Det kommer nog att finnas anledning att återkomma i frågan, tyvärr!

Lägger in ny info som kommer här (thailändsk tid):
Kl 19.45: Strömmen bröts i regeringsbyggnaden inför vräkningen (eller vad man nu ska kalla det för)
Tors 28 aug:
Kl 00.30: Det verkar inte hända mycket förutom att PAD låst grindarna inifrån och inte släpper ut de demonstranter som vill gå hem!
Polisen slår väl till i natt kanske?!
kl 15.00: Inte mycket händer, positionerna är låsta. Låsta rent bokstavligen eftersom PAD låst in sig. På lördag ska kronprinsen genomföra en ceremoni i regeringsbyggnaden, och Samak har bett PAD att flytta på sig så dom kan förbereda hans besök. PAD vägrar, vilket är lite lustigt(?) då dom anklagar regeringen för att inte respekterar kungahuset och vilja störta det. Borde inte PAD då respektera kronprinsen? Och ute i landet sjunker och sjunker stödet för PAD.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

  1. Tror du det är risk för militärkupp?

    SvaraRadera
  2. Anonym; njaaäää, tror inte det men det beror naturligtvis på hur det utvecklar sig. Svårt att säga ett kategoriskt nej när alla beter sig oparlamentariskt..

    Fotavtryck; Paddor var ordet! Och denna ockupations-teknik tror jag kommer att straffa sig för PAD. En groda av paddorna!

    SvaraRadera