tisdag, augusti 26, 2008

Bangkok under belägring


PAD, de som säger sig vara "folket för demokrati" - beter allt utom demokratiskt. Idag har dom blockerat regeringsbyggnaden, de blocker urtfartsvägar, de har stoppat en TV-kanals sändningar och hotar även att ta över kanal 3.

Alla skolbarn i området har fått ledigt, skolorna är också blockerade. De har även stormat polishögkvartere
t och tagit sig in på finansdepartementet. "Det är dom eller vi" ropar PAD medan de slår sönder allt som kommer i dess väg... Demokratins förkämpar, bullshit! Dom beter sig som vilka huliganer som helst! I detta läge kan vad som helst hända, snälla inte fler kupper! Detta skrev jag tidigare om PAD.

Uppdatering kl 10.43 (15.43 Bangkoktid): Nu säger PAD att de tänker demonstrera i minst tre dagar och bl.a. stänga av el och vatten till Finansdepartementet. Polisen har utfärdat arresteringsorder för fem ledande i PAD.
Samak har just gjort ett uttalande där han hotar demonstranterna med polisingripande för att rensa upp gatorna (stora delar är alltså blockerade). Jag undrar hur PAD tänker. Detta ger Taksin vatten på sin kvarn och det borde bli lättare för honom att få politisk asyl! Thailändska aktier faller hårt, omvärlden visar bilder från ett Bangkok som ser ut att vara på randen till ett inbördeskrig. Ursäkta mitt språk, men jävla dumskallar!
Uppdatering kl 16.22 (21.22 Bangkoktid): 82 personer arresterades i samband med stormningen av TV-kanalen NBT. De har anklagats för sex olika brott (fråga mig inte vilka, men störande av ordningen är väl ett och innehav av vapen ett annat). Polisen konfiskerade 25 vapen, varav tre pistoler av dessa 82 personer. Dessa "osjälviska demokratiförkämpar" stal också en massa, LCD-TV var populärast...

Uppdatering kl 08.00 onsdag 27 aug (12.00 Bangkoktid): Alla är (ska vara) lika inför lagen, det var ett av PADs käpphästar när de ville dra Taksin inför rätta. Lever dom som dom lär? Chamlong Srimuang, en av ledarna i PAD hotar att ockupera polisens högkvarter om inte de 82 personer som arresterades i samband med stormningen av TV-kanalen släpps. Lika för lagen - hmmm - det är väl snarare utpressning? Samak har återigen i ett uttalande hotat med hårda metoder om inte PAD slutar sina demonstrationer och menar att PAD försöka tvinga militären till att genomföra ännu en kupp. Militären å sin sida säger sig inte ha några planer på att lägga sig i nuvarande situation. Håhåjaja.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

  1. Det är bara att instämma, PAD har blivit mer som en kult eller något..

    Deras inflytande begränsar sig ju till "en viss elit" och Thailand polariseras än mer..

    SvaraRadera
  2. Ja du Fotavtryck - det här är skrämmande i mina ögon. Rena mobben!

    SvaraRadera
  3. Det här låter inte bra och precis som ni säger verkar det mer vara likt fotbollshulliganer än politiska förkämpar.

    SvaraRadera
  4. Lena c: Ja PAD påminner om AIK - Hammarbymatchen igår...

    SvaraRadera
  5. Jag som varken begriper mig på Thailänds politik eller Svensk fotboll känner att det luktar odemokratiskt lång väg.
    Vilken fantastisk slutledningsförmåga! Ja, ibland överträffar man sig själv;-)

    SvaraRadera
  6. Jag kan inget om fotboll heller... så jag ger PAD rött kort. Se där, min slutledningsförmåga är lika bra som din ;-)

    SvaraRadera