torsdag, juli 30, 2009

Rutinerade rävar rockar bäst!


Guitarist on tour hette konserten vi bevistade i lördags. Och det var mycket gitarrsolon! Först ut var Olarn som briljerade på gitarr så mycket att jag tyckte det blev lite segt... Hade velat se honom i yngre dagar, Ging säger att det var mer fart då. Sedan kom Kitti, en osannolik man. Vänlig, tystlåten väntade han där bakom. Sedan äntrade han scenen i hårdrockstil, med kedjor, kors och en pistolformad gitarr. Jag kom osökt att tänka på Lam Morrison, de verkar stöpta i samma form.

Paradnumret med Pop och SMF (Stone Metal Fire eller Hin Lek Fai som de heter på thai). Bandets starke man Pong är sanslöst bra! Tvivlar på att han når mer än 155 cm över marken. En liten, rund och rätt försynt man som förvandlas till en jätte när han går på scen. Han övertalade Ging att spela några låtar, så även min käre make fick motta publken jubel framåt natten när alla spelade Hin Lek Fais hit Pai Pai! Konserten pågick länge, så länge att svärfar höll på somna stående innan vi kom iväg hem.


Under kvällen blev jag mer eller mindra överfallen av en gråtande tjej som inte hade batterier i kameran och undrade om jag ville skicka bilder. Visst kunde jag göra det, men varför så ledsen över en kamera? Njaa - det var inte bara batterierna som var slut visade det sig, pojkvännen hade precis lämnat henne också. Senare fick jag flera nya kompisar bland publiken, som blond var jag rätt udda. Tror det var tre-fyra utlänningar till där. Phuket Brewerys konserter rekommenderas varmt, det är alltid thai sanuk av stora mått!


onsdag, juli 29, 2009

Nya lagar i dubbelmoralens högfäste


Idag har Moralens väktare i kabinettet bestämt att:

Karaoko-ställen inte ska få tillhandahålla "partners" som sjunger eller dricker. Då ryker deras licens.
Om det skulle genomföras skulle minst 80% av karaokeställena tvingas stänga. Den nya lagen nämmer ingenting om Thailands massagesalonger, tjejbarer och sexshower. Men visst ja, dom är ju redan förbjudna... Och den lagen efterlevs ju enormt bra - eller hur?

Barn och ungdomar inte ska få spela dataspel på Internet-kafeer längre än tre timmar i sträck och inte mer än sex timmar på en dag. Dessutom har dom satt en massa tidsgränser när barnen får spela beroende på deras ålder. Ska Internetkafe-ägarna själva stoppa sin inkomst och driva sig själva till konkurs? Det kommer dom säkert att göra - med ett glatt leende, eller vad tror du?

Sen har det tillkommit en hel radda regler vad gäller vem som får se vad på bio med åldersindelning. Amazing - Amazing. Snart kommer dom väl att spåra IP-adresser också. Men visst ja - det gör dom redan. Lever jag i Kina, eller Burma?!


måndag, juli 27, 2009

Japaner, japaner, japaner!

Några japanska grabbar var förband till "Guitar on tour" på Phuket Brewery i lördags. När jag fick se killarna i Samurai Dead City fick jag en nostalgi-attack. I röda jackor stod tre sminkade killar med extrema mängder hårspray i kalufserna. Glamrock, tänkte jag och kastades i minnet tillbaka till 80-talet.

Musiken var hårdare än stilen - det var tyngre och snabbare rock om än lite glammigt. Även om inte någon annan förstår vad jag menar så tror jag Åsa, min vapendragare på konserter genom åren, fattar ungefär hur dom låter! Förresten var grabbarna otroligt söta och artiga, och stämde inte alls in på sin stil när dom var bakom scen. Samurai Dead City hade med sig några kompisar, med lika stora hår, dom var så blyga att dom försökte smälta in i väggen!

Men j-vlar i min lilla låda vad Samurai Dead City jobbade på scen! Jättekul att se även om jag aldrig tidigare hört talats om bandet än mindre hört någon låt. Lite sur på mig själv att jag inte snikade åt mig en cd, jag gillade dom. Klicka på deras logo så kommer du till deras hemsida.

Återkommer om huvudakten med Olarn, Kitti, Pop och Pong - det var mycket musik i lördags! En halva av Ging & Malee gästade några låtar också. Turligt nog för publiken var det inte Malee ;-)

lördag, juli 25, 2009

Stjärnskådning


Jag ser stjärnor; i ljuslyktor och på himlen. Nu ska vi dessutom titta på stjärnor på två ben. Gings polare Poong från Hin Lek Fai, Olarn från The Olarn project och Kitty, en i Thailand väldsberömd gitarrist, uppträder på Phuket Brewery ikväll. Ging, och därmed jag och svärfar är inbjudna på rock-kalas! Trevlig helg hälsar vi från soldränkta Phuket!

fredag, juli 24, 2009

Trädgårds-zoo


Har vi några insektskunniga bloggläsare tro? Denna skönhet gillar bambu och gör inget större väsen av sig. Skulle gärna vilja veta vad det är.

Jag gillar inte insekter speciellt mycket, men denna sitter bara där och viftar på sina tentakler. Jag är inte säker, men jag tror den kan flyga också - eller också hoppar den långt! Visst är den vacker?

Vi har en annan nykomling i vårt ofrivilliga zoo. En tupp tycker vår trädgård är underbar och spenderar all tid han kan hos oss vid gamla huset. Eftersom det bara är jag som sitter här och jobbar låter vi honom hållas. Men förr eller senare måste vi försöka få honom att gå hem!

På Phuket är det fortsatt lugnt och fortsatt vackert väder. Men vädertjänsten har varnat för stormregn över Phang Nga (Krabi) och Surat Thani (Samui) några dagar framåt. 

tisdag, juli 21, 2009

Klimax på Climax Phi Phi-spelning!



Lägg märke till killen i svart som vimsar runt i slutet på videon. Han har en väska på ryggen där det står "Police" Det är äkta polisutrustning... den rockande mannen är polisen Win, den mest partybenägna ordningsman jag någonsin träffat på! ROCK ON!

måndag, juli 20, 2009

Efter stormen


Den lilla restauragen som inte ens hann öppna innan den blåste ner har de redan byggt upp! Det tog fyra dagar. Bygget ser inte ett dugg starkare ut, så vi kanske bara har en ny kvarterskrog tills nästa storm...

söndag, juli 19, 2009

Ging på Phi Phi Island

Får vi bjuda på ett trumsolo?! Jag klipper lite video från Climax spelning på Reggae Bar medans Ging är ute och fiskar. Passade på att klippa till en trumsolo-snutt. Enjoy som min käre trummande make säger!



Psst alla väderintresserade - solen kom snabbt tillbaka och vi har åter igen blå himmel... även om den just nu är svart. Klockan är åtta på kvällen ;-)

måndag, juli 13, 2009

I blåsväder

För exakt en vecka sedan var den lilla, enkla restaurangen färdigbyggd. Byggherren väntade på hugade spekulanter och vi väntade på en ny billig resturang att äta på. Den blivande restaurangen ligger bara 20 meter från Malee Garden. Med cementgrund, träkonstruktion och plåttak såg byggnaden ut som vilket thai-hak som helst. Ägaren hade dock inte räknat med stormvindarna som kom lördag natt, smack sade det - byn hoppade till och restaurangen totalkapsejsade! Byggherren kliar sig nu i skallen, räknar på kostnaderna för att bygga upp... och skyller förödelsen på byggjobbarna! Nu har stormen gett sig av och nu har vi åter igen solsken!

lördag, juli 11, 2009

Rock’n roll på partyglada Phi Phi


Strax efter midnatt gick Climax upp på scen. Diskomusiken var fortfarande på när Ging slog lätt på virveltrumman för att finjustera ljudet. Yeeeah, rock’n roll - vrålade en grabb och började dansa till ljudinställningen. Så laddade var Phi Phi-publiken. Det kunde inte gå fel - och det gjorde det inte heller.

Bandet gjorde superspelningar, dom blev ju självklart lika laddade när dom hade en publik som sjöng med i och dansade till allt. Det tog inte lång stund förrän scenen ingick i dansgolvet. När andra set skulle starta, ungefär när baren borde stänga kom polisen! Men det var bara
Win som ville vara med, partypolisen dansade lika hejvilt som de andra med polisbrickan svängande på bröstet. Med ett stadigt tag i groggen - jo han var i tjänst - svängde han sin lilla pennlampa över publiken som extra diskobelysning. De spelade till 4-tiden på morgonen, långt efter stängningsdags. Polisen Win och alla andra tyckte absolut dom borde spela längre!

Det var vansinnigt roligt att vara med, men det måste vara svårt att var musiker mitt i den dansande gröten. Ging hade trummorna runt sig så han klarade sig bra, han hade en grupp unga luft-trummande killar runt sig. Sångaren Kung och sångerskan Noi syns knappt på bilderna, dom var helt omringade av partyglada. Kung flydde under en period in i ett hörn för att pusta ut och Bass flydde uppför trappan så långt bas-kabeln räckte.


Jag skrattade, drack öl, fotograferade, filmade och skrattade mer. Det var likadant de andra kvällarna - party party! Delvis önskade jag att jag var yngre, delvis var jag glad över att jag inte är yngre ;-)

Akutlag införd inför toppmöte


Igår rullade tanks och lastbilar med militärer och poliser in - så nu är vi påpassade på Phuket. Den kontrovesiella lagen Internal Security Act har idag trätt ikraft på hela ön. Fram till och med 24 juli är demonstrationer olagliga, till och med folksamlingar är olagliga på sina håll. Men oroa dig inte, party-grupper i Patong är tillåtna ;-)

Nejdå, vi har ingen politisk kris - men regeringen vågar inte chansa, misstaget i Pattaya får inte upprepas. Asean-toppmötet kommer att gå av stapeln på vår ö, ledamöter från 28 länder är här. Dessa ska skyddas till varje pris. I det tappade ansiktets land
är alla på helspänn eftersom de fick ställa in på grund av protester i april i år. Den thailändska regeringen har inte råd att tappa ansiktet än en gång inför sina grannländer.

Jag hoppas det går lugnt till, annars får vi som bor här problem. "Akutlagen" som mest liknar undantagstillstånd ger myndigheterna tillstånd att stänga av vägar, el och en massa annat om så behövs. Jag hoppas det inte behövs. Jag har lånat bilden från Phuket Gazette.

fredag, juli 10, 2009

Yes, box - alright!

Climax skulle börja spela efter den klassiska dansuppvisningen som skulle starta vid nio. Nåväl, detta är Thailand - när vi kom insläntrande vid halv tio hade tjejen inte ens börjat dansa. Strax efter 10 började klassisk pling-plong-musik att höras och dansösen klättrade in i boxningsringen i sin tjusiga dräkt. Efter en stund ser jag att hon sjunger! Det är ovanligt så jag går närmare för att kolla. Hon sjunger inte, det är bara munnen som går - hon tuggar tuggummi! Hon tuggar med sån frenesi att vilken kanadensisk hockeyspelare som helst borde bli grön i ansiktet av avund.

När hon tuggat, f’låt dansat, klart var det dags för boxning. Alla som vill kan gå tre ronder, de som vågar belönas med en "bucket", en liten plasthin
k med grogg och en masssa sugrör i. Jag trodde i min enfald att det inte var så många som var sugna på boxning när de gick ut. Ack så fel jag hade, kidsen på Phi Phi köade för att få på nöten! Det var verkligen amatörernas afton och aldrig har jag sett så många boxningsstilar. Men alla boxare var på toppenhumör och även domaren skrattade så han kiknade.

Vi satt och tittade på, klockan gick och vi undrade om vi var ditkörda som betald publik. Skulle inte
Climax spela nåt ikväll på Reggae Bar? Jodå, sa ägaren - dom kan börja runt midnatt. Vi får ha öppet länge - polisen kommer! Fortsättning följer...

tisdag, juli 07, 2009

Kärt jubileum

Imorgon, 8 juli har Ging och jag varit gifta i 3 år. Samma dag fyller svärfar en massa år - inte helt säker på hur många. Så morgondagen är en firardag, tidigt på morgonen kommer tre munkar för att välsigna oss och nya huset och sen vet jag inte vad det blir. Kanske inget... vi är alla lite trötta.

Det blev nämligen väldigt sena nätter på Phi Phi öarna ;-) En natt och en spelning blev två nätter och två spelningar, som blev tre nätter och tre spelningar! Det var ett sanslöst drag på Reggae Bar! Säga vad man vill om kidsen på Phi Phi, men festa kan dom. Jag återkommer med rapport om rockande poliser, galna amatörboxare och dansande scenockupanter!


fredag, juli 03, 2009

Jobb för Ging = semester för Malee


Imorgon ska vi till Phi Phi Island på minisemester! Gings band CLIMAX ska spela lördag kväll på Reggae Bar, en av de största barerna på Phi Phi. Får jag tråkigt kan jag alltid gå upp i ringen och thaiboxas... dom har boxningsring därinne också! Hugade turister kan gå en match och vinna "buckets" dvs, sprit & cola blandat i en ishink.

Spelningen ses mest som ett sätt att få betald semester, för förutom gaget får vi resa och hotellrum betalt. Inte bara för bandet utan även för mig, svärfar och Oan. Dom kom igår och satte igång att laga mat på stört. Så igår kväll utfordrades Gings band och jag med mat i massor. Dom lagade så mycket att svärfar just skickade upp Joy för att äta lunch! Idag har dom dessutom lovat att laga till min absoluta favorit med bröd och kycklingröra som dom steker. Vet inte vad det heter, men gott är det!

onsdag, juli 01, 2009

Prickosäkert par

Ging och jag har varit i lektagen. Matförgiftningen avskräckte oss inte, vi har festivalat flera kvällar i Rawai, lyssnat på halvtaskiga (ibland riktigat usla) band och kastat pilar, bollar och köpt lotter. Men vi har ätit innan vi åkt till festivalen - säkrast så! Efter flera kvällars idogt testande kan vi nu med bestämdhet säga att Ging och jag är inte några hejare på pilkastning. Men vi är rätt bra på att roa oss!