söndag, mars 30, 2008

Paradiset kontra Patong

Detta är en paradisisk vik på Koh Kradan. Här vilade jag för två veckor sedan när Ging ringde.

-Det ska bli så kul att spela ikväll. Både Andy, Tom och hans kompis och flera andra kommer. Sen ska vi ut och festa när jag slutat spela!

Där låg jag... på en otroligt vacker paradis-strand och längtade till Patong! Jag ÄR en sjuk människa ;-)
Ikväll ska jag nog följa med Ging till Tai Pan och lyssna på musik!



Hotelltips på Koh Kradan: Supertrevliga Coral Garden Resort som ligger direkt vid stranden. På billigare och enkla Paradise Lost är det också trevligt, det ligger dock inte direkt vid stranden. Men mysigt mitt i djungeln och det är nära till flera stränder.

fredag, mars 28, 2008

Pippi på pippi

Om du gillar fåglar tycker jag att du ska åka till Koh Libong. Där finns det gott om bevingade djur att spana på. Fast dom är inte så fotograf-vänliga att dom flyger i grupp - jag har fuskat med bilden.

Vad har jag fotat? En fågel har kvittrat i mitt öra att Cotton-Johanna och hennes son kan ge mig klara besked! Nu ska vi strax åka och titta på trumstockar... det låter väl spännande ;-)


Hotelltips Koh Libong:
Lyxa till det på fantastiska Andalay Beach Resort eller bo billigt i enkel stuga på Libong Beach Resort.

torsdag, mars 27, 2008

Lär av Pelle - Kommentera mera!

Får jag presentera en av mina idogaste bloggkommentatorer; Pelle - en man i sina bästa år som stora delar av vintern njuter av värmen, frun och det thailändska livet i Karon. Vi har bara känt varandra genom nätet - tills idag, då han och frun passade på att hälsa på mig och Ging efter en baddag i Nai Harn.

Idag på eftermiddagen seglade det in stora svarta och regntunga moln
på himlen. Så just nu sitter dom i bilen med Ging på väg över bergen, det kändes lite taskigt att låta dom stå vid vägkanten och vänta på bussen och Ging ÄR snäll :-)

Kvar här hemma är bara jag och Jack. Mike sitter fram i bilen bredvid Ging - det är dags för ett veterinärbesök. Det är någon spruta han behöver och sen är det någon parasit som gör att han tappat hår runt ett öga. Vi får hoppas han klara bilresan - sist han åkte bil blev han åksjuk, rejält åksjuk.

Jack är upprörd! Det är första gången hans storebror inte är med honom. Han piper, följer mig bakhasorna och tröstar sig med ett tuggben. Han tycker otroligt synd om sig själv just nu, stackars liten!


tisdag, mars 25, 2008

Båtar, chili och familjebesök

Undrar om dom har trängselskatt i Ban Krut? Hamnen ligger nedanför det läckra templet på berget, stanna till och kolla på alla fina båtar om du är i närheten.

Vi funderar en del på Svergie nu. Vad ska vi ta med hem? Det är dags att börja shoppa torkade chilifrukter, kroppsvårdsprodukter och annat. Känns som jag behöver(!) några par skor och en ny handväska också.

Första april kommer Ging far och styvmor ner från Bangkok - det är första gången de hälsar på hos oss. Det är även första gången de beöker Phuket och första gången de flyger - dom är väldigt förväntansfulla och lite nervösa för att flyga. Gings far kommer att vara husvakt åt oss under sommaren. Jag hoppas och tror att han kommer att trivas mycket bra. Ging och han är rätt lika, de ÄR uttrycket Sabai - med andra ord otroligt avslappnade ;-)

måndag, mars 24, 2008

Konsten att oroa en make

Följ mina råd och du kan oroa vem som helst:
1. Bli matförgiftad - tala om det för din käraste - tala inte om att du tillfrisknat.
2. Åk till en plats med dålig mobilmottagning.
3. Ring därifrån och ropa: BAD SIGNAL - BAD SIGNAL

När jag ringde från Koh Libong hörde Ging bara; Bad si... Bad si.. Han trodde att jag var allvarligt sjuk och ropade i sin tur; åk till fastlandet, det finns inga vettiga sjukhus där. Åk NU! En stund senare
fick jag lite bättre signal och kunde lugna honom.

Koh Libong var jättemysigt - även om jag fick hänga ett skynke för toaletten (se ett tidigare inlägg). Alla var trevliga, inte minst lokalbefolkningen som hejade varhelst man kom. Körde moppe runt ön och vinkade åt alla och envar medans jag studsade upp och ner. Vägarna är nog de sämsta jag någonsin kört på!
En muslimsk tjejutbildning fick oväntat besök, jag körde fel. Tjejerna där var lika trevliga och tyckte det var kul att få träffa en vägvill utlänning.

Koh Libong är känt för sitt fågelliv, så jag fågelskådade också - trots att jag knappt vet skillnad på en talgoxe och en örn. Men många fåglar fanns det... Katten på bilden ville säkert äta upp dom alla, men hon var höggravid och klumpig. Dock klarade hon av trapporna upp till min bungalow, så där parkerade hon sig. Var lite nervös för att hon skulle nedkomma, men hon var lika tjock och förnöjd när jag åkte som när jag kom.

lördag, mars 22, 2008

Lugnt på hemmaplan

När jag kom hem från min resa möttes jag av en stängd port och en mur runt huset! Det blev jättebra - det är så skönt på gården nu, man kan gå ut alldeles naken om man vill. Hundarna Jack och Mike var lagom imponerade och tyckte nog att det var roligare förr. Första dagarna var väluppfostrade Mike panikslagen på morgonkulan och ville ut - han ville inte göra sina behov här hemma...

Nu trivs både hundar och människor med nyordningen. I och med att vi fick mur blev det finaste, mest skuggade området i trädgården insynsskyddat. så vi flyttade hängmattan dit. Det blev så trivsamt att jag tror vi måste köpa en hängmatta till... Ging och jag spurtar mot hörnan varje eftermiddag ;-)

Folk frågar väldigt mycket om vädret nu. På prognoser ser det ut som om vi har regn och åska hela tiden. När det går mot den hetaste tiden skapas spänningar i atmosfären vilket syns på prognoser. Visst kan det åska - det gjorde det till exempel i går kväll. Himlen i fjärran lystes upp av blixtar, men det kom inte en regndroppe. Vi skulle gärna vilja ha en skur, det är HETT - klockan 18 igår kväll var det 34 grader! Svettigt!

fredag, mars 21, 2008

Värmande bilder

Ser att det är risk för snöoväder hemma under årets längsta fredag så jag tänkte att det kanske behövs lite solskensbilder, även om jag bara kan ge er det genom datorn!När färjan från Koh Lanta närmade sig Koh Ngai (Koh Hai) började en grabb vinka som attan åt en annan grabb i en långsvansbåt - sen fick jag klättra ur färjan och ned i den andra båten. Oj va’ gracil jag känner mig vid sådana tillfällen...Bilderna är från Thapwarin ResortKoh Ngai där jag bodde ett par nätter - jättemysigt hotell även om jag inte var så väldigt imponerad av ön. Det är trevligt på Koh Ngai men lite svårbadat, med en massa döda koraller på havsbotten. Men visst är det vackert!

torsdag, mars 20, 2008

Påskhälsningar

Ging och jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk! Påsken är en av de få högtider som thailändare inte firar. Men jag firar med svenskt lösgodis - fick ett påskägg av det unga paret som checkade in på Malee Garden igår. Wow va gott det är - tack snälla Ulrika och Erik!

Har inga bilder på påskharar eller påskkärringar men påskgula orkideér har jag. Ha en trevlig och kul helg!

tisdag, mars 18, 2008

Detta har hänt...


-Madam, långsvansbåten kostar 1000 baht. -Nej neeej, viskar hans kompis på thailändska, jag sa’ 1 200 till damen igår! -Jag talar thai. säger jag på thailändska. Båda bleknar. -Okej säger den ene, då kostar den 800 bara för dig!

-Jag vill åka på den här utflykten, vad kostar det? -700 baht, men fyra personer måste boka innan vi kör. -Men jag vill iväg - jag kan betala för fyra, säger jag.
-Nej Madam, gör inte det - sååå intressant är det inte. Spar dina pengar!

-Din bungalow är mycket privat. Vi har bara åtta och du har bara två grannar säger grabben stolt. Vad han glömde berätta var att dessa två grannar kunde se rakt in på min toa!

-Jag har Bingo! Säger den söta flickan med ett stort leende.
-Det var väl trevligt, säger jag. Men har du cigaretter? Det var det jag frågade efter. -Jaa - jag har Bingo, säger flickan - nu med ett stelare leende. Bingo visar sig vara en Malaysisk cigarettsort.


-Kan du köra moppe? Undrar uthyrar-damen bekymrat, vi har väldigt dåliga vägar. -Inga problem, har kört i tio år, säger jag. -Jaha, kan du visa mig lite?
-Jaså, du är rädd om mig, skojar jag. - Nää, moppen är ny säger damen barskt!

Paradiset tur och retur

Igår kom jag hem från en två veckors rundtur i Trangs övärld. Det har varit väldigt trevligt och mycket rogivande, har vilat upp mig rejält! Semestern har bestått av böcker, bad, hav, strand och långsvansbåtar - och tro det eller ej - jag är faktiskt brun!

Det är mycket att smälta och det är rätt mycket jobb som väntar när man varit borta. Tills jag har hunnit sortera intrycken får ni hålla till godo med en bild från Koh Muk (Koh Mook).


Hotelltips på Koh Muk:
Koh Mook Sivalai Beach Resort - vackra bungalows i fantastiskt läge på suverän strand. 
Koh Mook De Tara Beach Resort som har allt från tältvillor till lyxiga hus vid stranden. 
Hos Cashew Nut Bungalow kan du bo riktigt billigt i tält (finns även vanliga rum)

lördag, mars 01, 2008

Snart så...

Det här är Thapwarin Resort på Koh Ngai, en av många bungalowbyar jag ska bo i från och med nästa vecka. Fint va?! Jag känner mig helt frisk, tack och lov, så nu börjar jag verkligen se fram emot min ö-luff.Det här är ett annat ställ jag ska bo på; Sukorn Beach Bungalows i södra delen av Trangarkipelagen.


Jag ska många besöka öar, åka mycket båt, kolla mycket uppgifter och ta mycket bilder. Fast jag tänker läsa, bada och vila också. Min nordiskt bleka uppenbarelse ligger i riskzonen att färgas ;-)