måndag, mars 24, 2008

Konsten att oroa en make

Följ mina råd och du kan oroa vem som helst:
1. Bli matförgiftad - tala om det för din käraste - tala inte om att du tillfrisknat.
2. Åk till en plats med dålig mobilmottagning.
3. Ring därifrån och ropa: BAD SIGNAL - BAD SIGNAL

När jag ringde från Koh Libong hörde Ging bara; Bad si... Bad si.. Han trodde att jag var allvarligt sjuk och ropade i sin tur; åk till fastlandet, det finns inga vettiga sjukhus där. Åk NU! En stund senare
fick jag lite bättre signal och kunde lugna honom.

Koh Libong var jättemysigt - även om jag fick hänga ett skynke för toaletten (se ett tidigare inlägg). Alla var trevliga, inte minst lokalbefolkningen som hejade varhelst man kom. Körde moppe runt ön och vinkade åt alla och envar medans jag studsade upp och ner. Vägarna är nog de sämsta jag någonsin kört på!
En muslimsk tjejutbildning fick oväntat besök, jag körde fel. Tjejerna där var lika trevliga och tyckte det var kul att få träffa en vägvill utlänning.

Koh Libong är känt för sitt fågelliv, så jag fågelskådade också - trots att jag knappt vet skillnad på en talgoxe och en örn. Men många fåglar fanns det... Katten på bilden ville säkert äta upp dom alla, men hon var höggravid och klumpig. Dock klarade hon av trapporna upp till min bungalow, så där parkerade hon sig. Var lite nervös för att hon skulle nedkomma, men hon var lika tjock och förnöjd när jag åkte som när jag kom.

5 kommentarer:

  1. Stackars Ging, skrämmas så där.

    Rekommenderar du Koh Libong som resmål? Vi är ute efter en ö som inte är exploaterad för att bara ta det lugnt på. Vi är två vuxna - nästan övervuxna.

    mvh Stickan

    SvaraRadera
  2. Hej Stickan!

    Jag rekommenderar absolut Koh Libong men inte för BARA sol och bad-semester. Ni kanske kan kombinera med en annan ö som har mer paradisstrand också, Libong är jättecharmigt och mysigt men inte strand-paradis som tex Koh Muk.

    SvaraRadera
  3. Vi var och snorklade från båt jag och hustrun, jag står ombord och ser henne inte i vatnnet, börjar ropa "var är Ann-britt var är Ann-Britt" Jag lade inte märke till att hennes blommiga bikini var svart på baksidan. Några minuter av skräck, dom kan skrämmas dom där kvinnorna.
    Pelle

    SvaraRadera
  4. Men då är ju det här en ö för oss! (eller åtminstone för fågelskådande sonen och mig).

    Om du bjussar mig på lite mer info om dina nybesökta öar, så lovar jag att lära dig skijla på både talgoxe, stadsduva och en och annan trut.

    SvaraRadera
  5. Tänkte på er när jag var där - tror du och sonen skulle gilla koh Libong skarpt. Maken och dottern får leka med katten och hundarna som finns där ;-)

    Ser fram emot ornitolog-undervisning över en pastasallad inom kort!

    SvaraRadera