måndag, april 12, 2010

Sorgeprocession genom Bangkok

Kl 11.00: Från Demokratimonumentet har dagens procession avgått med två döda demonstranter i kistor och en del tomma pappkistor som symboliserar de andra omkomna (ev bara tomma kistor, uppgifterna går isär). Färdväg: RamaVI Road, förbi Ekkamai och premiärministerns bostad på Sukhumvit och sen upp till regeringsområdet. Ledarna lovar en fredlig och värdig parad. Men om någon stör denna parad tror jag fredligheten är väldigt ytlig. Så vi får hoppas att alla längs med vägen visar respekt och låter de röda utttrycka sin sorg. 

Regeringen håller på att backa om tidsramen för val. Just nu erbjuds oktober. Det tisslas och tasslas om att regeringen ska försöka klubba igen grundlagsändringen så fort som möjlig och sedan utlysa nyval.


Kl 11.45: Uttalande från Suthep (ansvarig för undantagstillståndet) ang lördagens sammandrabbning:
Regeringens styrkor var inte beredda på att det skulle finnas en tredje grupp som infiltrerade båda sidor och besköt båda sidor. Därmed konfirmerar även han att det fanns en tredje okänd kraft på plats. ÖB Anupong kräver att regeringen ska börja förberedas sig för att utlysa nyval. "Detta är inte ett militärt problem, det är ett politiskt problem" säger han i ett uttalande. Hmm - spekulationerna verkar stämma, åtminstone en aning.

Kl 12.40: Suthep, försvarminister Prawit och ÖB fördömer i ett gemensamt uttalande de terrorister (den okända tredje kraften) som de anser är ytterst ansvariga för lördagens tragedi. Det var dessa som besköt demonstranterna säger de tre herrarna. Försvarsministern tillägger att de kommer ta till drastiska åtgärder för att ta hand om dessa "outlaws". För att lätta upp stämningen kan ni här kolla på mode för rik demonstrant.



Bilden är på Demokratimonumentet som det ser ut i vanliga fall. 

2 kommentarer:

  1. Ja, där fick man för att man blev mer "personlig" hihihi!!!
    En tredje grupp låter allvarligt kanske de som började bråket då eller? Förstår mindre för varje dag som går. Nu åker jag och badar - Gott Nytt År/ Kram S

    SvaraRadera
  2. Susanna, SOLLY SOLLY Madam ;-) Jag tror absolut den "tredje kraften" startade blodbadet. Nu verkar även de styrande gå på linjen med okända terrorister (lämpligt för alla också, säger jag cyniskt).

    Åk och bada, simma lite åt mig också!

    SvaraRadera