måndag, april 12, 2010

Måndag 12 april - Bangkok och Thailand

Fler och fler länder varnar för resor till Thailand, men det borde väl vara resor till Bangkok tycker jag. Hos oss på Phuket och på andra håll i landet är det absolut lugnt - det pågår möjligen vattenkrig. Det thailändska nyåret Songkran har startat och de thailändare som inte demonstrerar eller vaktar Bangkok är ute och leker på gator och torg. De 13 april är nyårsafton och då kommer dom att kasta vatten även i vår by. Då Songkran är den enda helg jag inte gillar så håller jag mig inne då! Till läget i Bangkok:

14.10: Abhisit har just avslutat sitt TV-framträdande: "Bilden klarnar, en grupp terrorister utnyttjade situationen i lördags. Vår uppgift är att skilja på terrorister och demonstraner och vi har tillsatt en kommitté för att utreda omständigheterna". Han sade att och han och hans koalitionspartners i regeringen har diskuterat tidsramen för nyval. Han sa inget om upplösning av regeringen eller om att avgå. Han bad allmänheten att stödja regeringens svåra arbete.

Den röda procession genom staden har ännu varit lugn förutom att det varit kraftiga trafikstörningar i områden de passerat. Röde vildhjärnan Arisman påstods ha fångat/kidnappat vd:n för CAT Telecom och fört bort honom, men det var en skröna. VD:n följde med på eget bevåg för att visa att det inte var CAT Telecom som störde deras TV-signal. Någon eller något stör den - jag har inte heller den röda kanalen idag.

Kl 18.15: Valmyndigheten (EC) har tagit beslut i ett ärende som dragit ut på tiden: De kommer att förorda Grundlagsdomstolen att upplösa
Demokraternas parti! Detta pga de tagit emot en olaglig donation (långt tillbaka i tiden) från TPI Polene. Röstningssiffrorna var massiva 4-1. Det hurras rejält i demonstrationslägren. Partiet kommer inte att upplösas direkt, det är en massa olika steg som ska genomföras - det kan ta månader om inte längre. Sedan vet man inte om konstitutionsdomstolen röstar lika heller. Politiska partier har det verkligen besvärligt i Thailand. Hur många har upplösts de senaste åren? Någon som vet?

Obduktionerna av de omkomna är klara. 9 personer har avlidit av skott från höghastighets
gevär. Dessa gevär kan enligt The Nation enbart användas av specialtränade skyttar, speciellt inom armén... Sen finns det videos på båda sidor som använder vapen iaf så man sak nog inte ta gift på vem som sköt.

Kl 00.15: Nu är det tisdag den 13 april, nyårsafton i Thailand. Lugnt i Bangkok och inte ens en månad kvar innan den här bloggaren fyller 50! ;-) God natt!


Tidigare händelser idag finns i ett annat inlägg här.

13 kommentarer:

  1. Oj...den där Arisman är ju alldeles ifrån vettet!!!
    Jag fattar inte att de ens låter honom gå omkring bland vanligt folk.
    Undrar vad han har tänkt att göra med vd:n för Telecom?

    SvaraRadera
  2. Hej. Jag vill egentligen bara framföra mitt allra största BERÖM till dig för en så oerhört god och uppdaterad skildring av det som sker i Thailand just nu!
    Fortsätt i samma stil, - det uppskattas ska du veta!

    Vi har de senaste dagarna funnit några olika "vägar" att få in TV-sändningar via nätet från UDD, Adresser kommer och försvinner verkar det som. Det hittills bästa sättet verkar vara att använda Adobe Air via instruktionerna på http://www.uddthailand.com/

    Fungerar ypperligt just nu i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Rosarin, både du och jag var för snabba att tro på rapporten... ooops! VDn följde med på eget bevåg, ooops igen!

    Lasse, jag tackar och ska genast prova din variant av röd tv, det är en nyhet för mig!

    Men nu får dom lägga av snart, för 17 april åker jag på semester och jag har ingen laptop ;-)

    SvaraRadera
  4. Näää - kommer inte ens in på uddthailand.com :-( Bannad av myndigheterna :-( Tror det beror på vilken intenetlevenrantör man har. Jag har CAT Telecom.

    SvaraRadera
  5. OJ. Ber om ursäkt. Arisman behövde tydligen inte kidnappa Vd:n, han följde visst med självmant! Vilken tur!

    Tack för rättelsen Malee! :)

    SvaraRadera
  6. hej

    vill oxå berömma din rapportering vilken är väldigt bra, UDD-sidan når vi tydligen inte här från Thailand, jag har TRUE som leverantör, provade via server i sverige och då kommer jag åt den

    //Bobbo

    SvaraRadera
  7. Bobbo, kan jag gå genom svensk server på nåt sätt också? Du får gärna mejla mig om du har nåt bra tips. Det kanske inte är så bra att lägga ut det här...

    bergman.brittmarie@telia.com

    Ha provat med proxyserver och kommer till startsidan, men får inte fram någon sändning.

    Och tack förresten ;-)

    SvaraRadera
  8. Testa att ändra din DNS-server till någon på följande sida:

    http://theos.in/windows-xp/free-fast-public-dns-server-list/

    Beroende på hur saker är blockerade kan den åtgärden ev lösa problemet...

    SvaraRadera
  9. Tack Lasse men jag kör redan genom annan DNS-server och det hjälper inte. Men tack ändå!

    SvaraRadera
  10. Kolla om du kan fista upp/ladda ned programmen via länkarna längst ned på denna sida:

    http://korturl.se/tiqb

    SvaraRadera
  11. Lasse det där verkar lovande, men precis nu fick jag tillbaka kanalen på TV! Provar senare när den blockeras igen, för det lär den väl göras...

    Tack!

    SvaraRadera
  12. Men va konstigt, nu är NBT borta istället! Attackerad tro? De är ju en anti-röd kanal...

    SvaraRadera
  13. Nu är jag lika paranoid som vilken konspirations-teoretiker som helst ;-) NBT-kanalen är uppe igen. Men det har varit väldigt stökigt med TVn idag - får jag försvara mig med, haha!

    SvaraRadera