onsdag, april 07, 2010

Ska historien upprepa sig i Bangkok?

Det cirkulerar rykten, OBS - detta är inte konfirmerat: Thailands överbefälhavare Anupong sägs ha ställt ultimatum till Abhisit; upplös regeringen inom 48 timmar och utlys nyval. Om inte han gör det ska deras koalitionspartners (fyra olika partier) avgå med omedelbar verkan och därmed finns ingen regering kvar. Dessa fyra partier ska då tillsammans med det knallröda oppositionspartier Pheu Thai bilda ny koalitionsregering.

M
ilitären tänker inte att gå in och lösa situationen åt regeringen - de vill inte. Anupong, som avgår i september vill inte ha blod på sina händer sägs det.
Anupong fanns med i innersta kretsen vid miltärkuppen mot Thaksins regering. Det var han som var ÖB när de gula härjade runt i Bangkok och på flygplatsen. Då valde han att inte följa regeringens order och vägrade gå in för att stoppa/skingra de gula. Nu vägrar han alltså (om ryktet stämmer) att gå in mot de röda. Säga vad man vill, det är i alla fall konsekvent.

Om en timme ska både regeringen och Barnharn hålla presskonferens.
Barnharn är en kappvändare av otroliga mått som var premiärminister på 90-talet. Då tvingades han avgå efter en mutskandal. Han är en av de ledande figurerna i Chat Thai Pattana - ett av de fyra partier som enligt ryktet ska kliva av regeringen. Thailändare kallar honom "hala ålen". Ett annat öknamn är "Herr ATM", ett namn han fått pga av alla mut- och korruptionsskandaler.

3 kommentarer:

  1. TAck för att du förklarar. Hängde inte alls med på vad som har hänt de senaste 2 timmarna.

    Kram :)

    SvaraRadera
  2. ja, tack snälla Marlee utan dina inlägg skulle jag inte alls hänga med i svängarna. Synd bara att du inte är smålänning....de ringde just från radio Jkp och ville göra en intervju...med en smålänning i Bangkok....och jag nobbade.

    SvaraRadera
  3. Haha Annika, smålänning är jag inte! Hälsing i själv och hjärta!

    SvaraRadera