onsdag, april 07, 2010

Ingen ljusning i Bangkok

Det har detonerat några bomber och granater under natten och morgonen i Bangkok med ett fåtal smärre personskador som följd. De röda säger att andra försöker misskreditera dom, men vem vet. Var vapnen kommer alla dessa granater från? Det var samma sak när den andra sidan bråkade, det verkar finnas hur mycket granater som helst på vift i landet.

Runt om i de norra och nordöstra delarna börjar de protesteras i miniformat. Röda grupper samlas för att demonstrera vid kommunalhus. I Bangkok vill de styrande stänga ned en röd TV-station. De röda har begett sig dit för att bilda kedja för att stoppa eventuell stängning. Men de får faktiskt skylla sig själva, stationen har inte bara sänt från demonstrationerna. De har även använt manipulerad information, som de klippta ljudbanden där Abhisits uttalande totalt förvrängts.

Nu har de omringat Parlamentet i Bangkok och hotar med att inte släppa ut folk. Abhisit hade redan åkt därifrån när de anlände men det finns en hel del andra parlamentsledamöter där inne. Precis som för några år sedan klättrar i skrivande stund politiker ut med hjälp av stege och helikoptrar kommer för att undsätta de instängda. Tillägg 12,30: Nu lämnar de Parlamentet och drar till TV-stationen.
Tillägg 13,15: Nej nej, de är tillbaka... Kan någon lyfta bort den röde ledaren Arisman?! Han kör ett helt eget race och är med vild än tam. Det viftas med ett gevär, de röda påstår att polisen är beväpnade (det säger dom sig ej vara, men hur fick de röda tag i geväret?). Det hojtas och skriks om falska röda, falska bomber, tårgas och en massa blaj på ren svenska. Och det är Arisman som hojtar...


På Phuket har det evakuerats på morgonkulan. Det gick ut en tsunamivarning efter en kraftig jordbävning vid Sumatra i Indonesien. Vid halv sju tömdes hotell längs med hela kusten, även uppe i Khao Lak. Det kom dock ingen jättevåg och varningen drogs tillbaka så småningom. Men bättre evakuera en gång för mycket än en gång för lite tycker jag och det var en kraftig jordbävning som uppmättes till 7,8 på Richterskalan!

Bilden är lånad från twitter.

4 kommentarer:

  1. Läskigt med tsunamivarningen!!!

    Soppan i Bkk har blivit lite för mycket för mig med falska hit, falska dit, repstege och helikopter, handgranater och pistoler!

    Nää nu JÄVLAR får det vara nog!
    Ursäkta språket!
    Sätt ner foten nu Abbe och ta tag i situationen, tack!!

    SvaraRadera
  2. Rätt eller fel, så uttrycker sig Abhisit som en villrådig gravid kvinna när han säger "Inte än, vänta lite, om nio månader, ja då får ni se vad det blir".

    Det är väl ingen ide att skjuta upp ett kommande nyval. Istället för att dessa demonstrationer ska fortsätta och eskalera bör nog ett nyval utlösas så fort som möjligt. Även om Abhisit och många med honom tycker att han är mest lämpad att leda landet så måste han också inse att han faktiskt saknar folkets mandat, och att han bara leder en tillfällig interimsregering. Vilken samlingsregering det blir efter ett nyval, tja det är ju upp till den thailändska befolkningen att bestämma. I en demokrati så får ju folket via röstsedeln den regering man förtjänar. Är man inte nöjd, så röstar man på någon annan nästa gång. Hur svårt ska de va?

    SvaraRadera
  3. Rosarin, ja det blev lite mycket idag ;-)

    Siam, håller med dig fullständigt. Dessutom har han glömt att han sade: "om 100 000 protesterar mot regeringen bör de avgå" eller nåt liknande när de begav sig på den gula protesttiden...

    Det cirkulerar mycket intressanta rykten just nu. Ska blogga om det strax... Historien upprepar sig - igen!

    SvaraRadera
  4. Here we go agaon...

    same same but different........

    SvaraRadera