måndag, oktober 24, 2011

Musik för vatten-röran i Bangkok

Jag har vänner som genomlevt både de gulas och rödas demonstrationer och ockupationer i Bangkok. Just nu sitter dom i storstaden under hot om översvämning. Dom är trötat, urleda på motsägelsefull information och vimsande politiker. Kommer dom översvämmas, och i så fall när? Det verkar ingen ha någon koll på, det kommer officiella uttalande i en strid ström. Problemet är att de uttalande som görs inte är speciellt upplysande, mer ryktes- och panikskapande.

Ikväll har först Bangkoks guvernör haft presskonferens - "vattnet kommer fortare, starkare och mer än vi trott". Nu varnas dessa distirkt där invånarna rekommenderas att lyfta upp sina saker 1 meter ovanför marken:
Sai Mai, Don Mueng, Laksi, Bang Khen, Bang Sue och Chatuchak.
En timme senare höll FROC, den nationella översvämnings-krisgruppen, presskonferens där dom påpekade att
dom stod helt bakom Bangkoks administration (guvernören) i hjälparbetet. Öööh - hallå - vad då? Vem bryr sig?! Sluta tjafsa - ös sand och bygg flodbarriärer!

Katastrof-lagen antogs för att att EN ADMINISTRATION skulle ha ansvar eftersom det var sån soppa. Det verkar inte fungera så bra. "Öppna dammluckorna" sa PM Yingluck och gick på dålig konsert. "Ursäkta, jag hör så dåligt. Va sa du? " sa Bangkoks stadsfullmäktige och gick på middag.

De senaste dagarna har jag tagit del av två konspirationsidéer. Egentligen är det flera men dom går i stort sett ut på samma sak - fast motsatta - så redovisar kontentan av konspirationerna.
1, Den röda regeringen låter folk lida för att bana väg för Thaksins återkomst så han kan komma in som räddare av landet.
2, "Eliten" försvårar hjälparbetet så thailändarna ska förstå att de röda inte kan leda landet.

Jag tror att INGEN oavsett kulör, är så j-vla eländigt elak och empatilös. Jag tror att detta är en katastrof och att dom inte vet vad dom ska göra. Varken, gula, röda, blå, rosa, prickiga eller randiga!

Med inspiration av de senaste dagarnas händelser bjuds ni här på passande sång. Lyssna och njut av att inte vara i Thailands översvämningshotade huvudstad!





1 kommentar:

  1. Jag tror på dig Mlee - ingen vet riktigt vad som skall göra! Det är alldeles för omfattande och stort. Moment 22 utan tvekan! Kram

    SvaraRadera