söndag, oktober 23, 2011

Vädret på Phuket 23 oktober 2011

Läggger in en himmel på Phuket som motvikt till alla översvämningsbilder som översvämmar bloggen. Så här ser det ut hos oss. Det har varit otroligt vackert väder hela tiden sedan jag kom för en vecka sedan. Redan klockan i morse var det 29 grader varmt, så det kommer bli hett idag!
DET ÄR ABSOLUT INGA ÖVERSVÄMNINGAR NÅGONSTANS SÖDER OM BANGKOK. VARKEN I HUA HIN, SAMUI, KHAO LAK ELLER PÅ PHUKET!


Läget i Bangkok är än så länge likadant. Dvs varningar för vissa flod- och kanal-nära områden men ingen ny större översvämning, men det ändras blixtsnabb då vatten forsar blixtsnabbt! Alla väntar på vattnet från norr som ännu inte tagit dig ner dit. Svärfar ger upp och flyttar idag till torrare område. Han bor i närheten av Don Meuang och vattnet börjar komma otäckt nära hans område nu. Det handlar inte bara om att hålla sig torrskodd, det handlar om mat! När områden översvämmas fösvinner (i bästa fall evakueras) restauranger och affärer snabbt, dom finns alltid på markplan.

Vid katastrofer vaknar ofta det bästa i människan, men ofta även lite sämre sidor. Dom grälar, hej och hå vad dom grälar! Bland annat har nu regeringens räddningsorganisation FROC blivit osams med dom som sköter websidan thaiflood.com och websidans personal har flyttat ut ur lokalerna.

På twitter angrips än den ena än den andra. Vissa avskyr Bangkoks guvernör, vissa avskyr Yinglucks regering. Någon kallar sig Smartbrain och skäller på den nya röda regeringen för att dom inte tömde dammarna redan 1 augusti då vattenståndet var rekordhögt. Det är smart Smartbrain - den röda regeringen inte var tillsatt då, det var fortfarande Demokraterna som satt vid makten. Det är nog en av dom saker som spelat in för att göra katastrofen katastrofal, alla högdjur var upptagna med valutgången och lade väl inte märke till landet. Tyvärr är det ofta så, den egna agendan kommer före folket och landet. Oavsett politisk kulör.

10 kommentarer:

  1. Bättre kunde det inte uttryckas:
    "Tyvärr är det ofta så, den egna agendan kommer före folket och landet. Oavsett politisk kulör."
    Kram/Doris

    SvaraRadera
  2. Det räcker med elände för Thailand nu! Nu vill vi att solen skall skina över alla och att vattnet bara försvinner. Varför skall det alltid vara ösa-pösa eller örpa-snörpa och aldrig lagom? Antingen översvämningar eller torka....
    By the way, i jan-feb flyttar vi för gott till vår by...

    SvaraRadera
  3. Vi får skicka någon ur Göta Kanal-gänget och dra ur proppen!
    Lotta, det är bara i Sverige som det är lagom!
    I eftermiddag när vi kom hem från Beachen var det 37 grader i skuggan på altanen, bra för turisterna, men vi "Citizens" nöjer oss med mindre.
    Pelle-Svett

    SvaraRadera
  4. Jag säger som Arne: Som att vänta på en Tsunami i slow-motion....

    SvaraRadera
  5. Ja, det är väl både typiskt och trist att de inte kan hålla sams! Speciellt i ett läge där det är av största betydelse att de alla drar åt samma håll.

    Kommer osökt att tänka på vad min salig farbror Jonas ofta brukade säga när det var några som råkade i luven på varandra: "Bråka ni - ni har ändå ingenting att komma sams om..."

    SvaraRadera
  6. Det var länge sedan man var i Thailand. Verkligen ett härligt land med mycket vacker natur och fina stränder. Längtar verkligen tillbaka, men så himla mycket jobb på advokatbyrån just nu.

    SvaraRadera
  7. Pelle(och Lotta) Lagom är ett undrskattat ord! Snälla rar skicka hit nån att dra ur proppen. Och förresten, löjligt varmt, eller hur Pelle?

    Susanna: "en Tsunami i slow-motion" är en av de mest populära uttrycken för ärvarande. Ett kul uttryck är det dock INTE! Jäddrans utdraget elände!

    Christer, din farbror Jonas var tydligen en klok man!

    Brottsmålsadvokaten, du får väl lugna ner buset och dra till oss :D

    SvaraRadera
  8. Vi ska till Kamala beatch (Pucket) på onsdag 9 nov och vi undrar om vi ska ha sol, sol, sol och varmt i vattnet för vi vill bada, är det någon som kan berätta hur vädret ska bli??? tack på förhand...

    SvaraRadera
  9. Vi har otroligt bra väder! Kolla en tråd som heter "väder just nu.." på http://www.thailandforum.se Där rapporterar folk på plats varje dag

    SvaraRadera
  10. tack snälla Malee...

    SvaraRadera