torsdag, september 16, 2010

Bäst att passa på - Jubilera mera!

Bäst att passa på att blogga, imorgon har vi ingen el (igen). 8 timmars avbrott är utlovat denna gång. Undrar om alla avbrotten har att göra med att Nai Harn by ser ut som ett himmelrike för jättesorkar? Dom lägger om/ner kabel och breddar gatan. Det går inte fort, och ibland verkar ledningarna ramla ner av sig själva. Snart är det halvårsjubileum för uppgrävd bygata.

Bästa att passa på att ha skoj
. Lite osäkert läge nu, då det på söndag är 4-års-jubileum för militärkuppen. Redan imorgon ska de röda ut och protestera, då är det fyra månader sedan militären gick in i Bangkok och staden stod i brand. Demonstranterna ska lägga röda rosor utanför fängelser. Det finns enligt uppgift
252 röda demonstranter och ledare fängslade sedan 19 maj. Även det är ett jubileum. Igår meddelade domstolen att de inte utfärdar arresteringsordrar på 45 PAD:are (gula) för flygplatsockupationen, då det inte är någon brådska med det. Istället ber polisen dom 45 komma för förhör 1 november. Demonstrationerna stängde Suvarnabhumi 25 november 2008. Snart är det 2-årsjubileum för det.



2 kommentarer:

  1. Jo, här i Thailand kan dom gå på "töjen"
    Ett av mina sommar jobb var på en kyrkogård, vi rättade till gravstenar, gjorde promenad stigar grävde upp stora stenar,
    där fick man lära sig att gå på "töjen" det här jobbet skall räcka länge, vem vet om det finns nåt jobb efter detta, sade gubbarna.
    Pelle-Töj

    SvaraRadera
  2. Pelle, va kul - har aldrig hört talas om förr! Töj på jobbet ;-)

    SvaraRadera