söndag, april 11, 2010

Sorgens dag i Bangkok

Idag, i eftertankens kranka blekhet hoppas jag att Thailand blir färgblint. Jag hoppas att den värsta politiska sammandrabbningen på 18 år får alla att tänka till. Att sätta sig ner och prata. Att på något sätt försöka komma fram till en lösning som alla kan leva med. Situationen är ohållbar. Thailändare kan inte fortsätta döda thailändare.

Dom rödas ledare som med vett och vilja sänt ut desinformation för att egga demonstranterna - SKÄMS! Thaksin som hetsat genom videosamtal och sett till att demonstrationen drog ut på tiden - SKÄMS! Dom som tagit ifrån de röda människovärdet genom att jämföra dom med bufflar, apor och skämta om korkade bönder - SKÄMS! Regeringen som inte lyckades lugna ner situationen i tid och med världens sämsta timing gick till attack - SKÄMS! Ni har alla ansvar för denna tragedi.

Jag gråter för soldaten från Lampang som bara blev 21 år. Jag gråter för alla 24 dödade och 842 skadade. Vila i frid. (jag uppdaterar siffrorna om döda och sårade. Senaste uppdateringen 15/4).




10 kommentarer:

  1. Det är fruktansvärt! Jag kan inte förstå att de satte in militären en lördagseftermiddag... exempelvis hade onsdagen varit mycket bättre när allt var lugnt och det inte fanns lika många dmeonstranter på plats!

    Hade de bara samtalat från början hade man inte behövt sätta in militären... deras system håller inte med kuppar vart och vartannat år...

    SvaraRadera
  2. Håller med, håller tummarna för att en lösning kan komma till stånd och att Thailand kan bli ett lugnare land där alla kan respektera varandra.

    SvaraRadera
  3. "Hade de bara samtalat från början hade man inte behövt sätta in militären"

    Nja, inte riktigt. Demonstranterna hade inget intresse av att samtala. De krävde att regeringen skulle utan vidare följa deras krav. Någon modifiering av dessa ville man inte höra talas om.

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Det behövs blod till de skadade på Mongkut sjukhus. Speciellt blodtyp O neg och B efterfrågas.

    Är det någon som har tänkt att åka dit? jag är ny i bkk och hittar inte så bra, vi kanske kan slå följe?

    SvaraRadera
  5. Håller med anonym där, de röda ville inte prata alls från början. dom ändrade sig, men det gick ju inte så bra ändå. Ingen ville vika sig en enda millimeter.

    Rosarin, använd google map. Men passa dig, det är inte över.

    SvaraRadera
  6. Det känns så fruktansvärt låst - vem kan bryta det här läget? 900 mil ifrån gråter jag också

    SvaraRadera
  7. Marie-Anne, Ja det är tragiskt och låst.

    SvaraRadera
  8. Tack för att du skriver. Jag är chockad över utvecklingen men det är bra att ha tillgång till information här.

    SvaraRadera
  9. Jag tackar för en bra blogg med snabb uppdatering om läget! Det är svårt att förstå det som händer.

    SvaraRadera
  10. Jag tackar både Anonym och Carolin för att ni gjorde er besväret att kommentera. Kommentarer är väldigt trevligt att få, även när det man skriver om inte är så trevligt!

    SvaraRadera