måndag, mars 22, 2010

Vi vann lyxvecka!

Jag och Ging ska till Koh Samui, vi ska bo på Elements Boutique Resort &  Spa helt gratis - hoppas vi i alla fall, det är det hotellet vi preliminärbokat med företaget nu ikväll! Privilege Weeks heter ett företag som försöker slå sig in på den svenska resemarknaden. För att skapa sig ett namn skänker dom bort 100 enveckas hotellvistelser och vi har fått i en. 

ar är då haken kanske du undrar. Det gjorde
jag också. Det är timeshare-resorts dom gör reklam för. Fast ordet "timeshare" är portat i alla reklamsammanhang och numer heter det Fraction Ownership och är en upphottad och förbättrad variant av time share. Oavsett vad det kallas kan vi utnyttja erbjudandet! Nu är nu, och det är inte som på 80-talet då folk inte visste bättre och lurades att skriva på galna kontrakt. Nu vet vad deltidsägande innebär."Vinst-haken" är bara en och en halv timme: "Det inbokade paret måste gå ett ett möte, minst 90 minuter långt, där hotellet visar faciliteterna och förklarar fördelarna med ägarsystemet. Men det finns inget tvång att köpa något eller skriva på något kontrakt. Du har full rätt att säga Nej. Om du inte går på mötet blir du återbetalningsskyldig för hela kostnaden av din vistelse" Det kan vi leva med för en veckas lyxliv. Och både jag och Ging kan säga NEJ! Jag kommer rapportera på bloggen om vår vinnar-vecka!

23 kommentarer:

  1. Va kul, grattis =D Jag å brorsan fick sån där och jag vann stjärnvinsten.. Jag är ju dock singel och där var åldern 35-70 år :( Så jag platsa inte in alls.. Brorsan var för skeptisk till att gå med på det så han slängde det.. Jaja sånt är livet =)

    Hoppas ni får det alldeles, alldeles underbart =D

    SvaraRadera
  2. Håll i hatten bara för det är riktigt jobbiga säljare som håller på med sånt här. De vet ju att deras enda chans är att sälja något under mötet!

    Ser fram mot en rapportering!

    ps. Själv skulle jag avstått.

    SvaraRadera
  3. Ammi & Nille, tror enormt mycket folk är överdrivet rädda för företeelsen pga gamla skräckhistorier. Men herregud, vi vet ju vad det är och dom har inte k-pist... så vi tänker absolut passa på att njuta.

    Sen är det inte bara ägarformen dom vill göra reklam för, det är även resorten i sig själva som vill ha in betalande hotellgäster + företaget som vill ha reklam för sig. Om det är fuffens, båg, hot och galenskap vinner varken hotell eller företag något i slutändan - och så dumma är dom inte!

    Nille, varför skulle du avstått?

    SvaraRadera
  4. Förresten Nille, du kan svara på ditt eget forum, jag har lagt in omröstning där ;-)

    SvaraRadera
  5. Grattis!
    Jag tror du överlever 90 min med vassa säljare. Jag har också anmält mig, får se om jag har samma tur.

    SvaraRadera
  6. Men grattis! När sticker ni iväg? Tror nog att ni kan stå emot alla argument....... Tyvärr kan jag inte vara med och tävla - det enda som stämde in var åldern! Men jag har ju redan en semester att se fram emot ganska snart..........

    SvaraRadera
  7. Grattis, va kul! Dessutom är jag inte ett dugg orolig att ni inte skall klara av försäljarna.=) Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
  8. Låter härligt! Är det kombinerat med någon spelning för Gings del eller ren välbehövlig semester även för honom?

    Undrar vad som menas med "ett möte, MINST 90 minuter långt"?! Jag menar, hur låååångt kan det bli tro? Drick inte för mycket skumpa bara som dom brukar bjuda på så ni inte gör ett impuls-köp. Nä, skoja bara, vet att du kan säga NEJ.

    Ska bli intressant att följa din rapport om detta. Have fun!

    SvaraRadera
  9. Jag är den där skeptiska typen som aldrig tackar ja till erbjudanden som verkar vara alltför bra för att vara sanna. Får för mig att man får en obehaglig överraskning som att man, trots att det är "gratis" måste betala t.ex. en "bokningsavgift", "obligatorisk skatt" eller att "gåvan" är förknippad med andra förpliktelser. Men jag hoppas att jag har fel och att ni verkligen får en härlig lyxvecka bara till priset av ett 90 minuters säljmöte. Ser fram emot din rapport!

    SvaraRadera
  10. Låter spännande hur det nu än blir. Ser verkligen fram emot en Walraff rapport!
    Alltid roligt med nya erfarenheter. Have fun/S

    SvaraRadera
  11. Hej alla, vi får väl se vad det blir... Men det är iaf semester, Ging ska inte spela. Och jag är faktiskt intresserad av hur säljarna låter nu i modern tid. Tror inte det kan vara som förr - och uppmjuknings-skumpa är alltid trevligt ;-) Jag får väl bakbinda mig själv så jag inte kan signera nåt, haha!

    Hälsar Walraff-Malee!

    SvaraRadera
  12. Ha de så gott! Men låter lite småjobbigt med erbjudande mötet..Själv får jag gåshud bara jag här om dessa försäljningsmetoder, som än inte dykt upp här i resort områdena..

    Må gott och ha de så mysigt på er semester, Ko Samui är ju inte helt fel!

    SvaraRadera
  13. Edwardsson?! Va roligt, Grattis! Var ska ni åka då? Hälsa familjen!

    Nu får vi båda lägga oss i nej-sägar-hårdträning, men det klarar vi väl av va ;-) Jag har nyss fått mit kontraktatt vi är inbokade dit iv vill, tjohej!

    SvaraRadera
  14. Jasså, du har gott och blivit religiös Marie, när du skall på väckelsemöte.
    Ta med headset med rock´n roll, nu blir det sår i örona.
    Dom ger sig aldrig.
    Det blir nittio miuter psykisk tortyr, hoppas det inte blir alltför jobbigt.
    Dom är nog inte som förr, de har lagt om taktiken, den förra har för dåligt rykte, dom är värre!
    Lycka till!

    SvaraRadera
  15. Pelle, jag klarar det nog ska du se ;-) Jag tycker tom att det ska bli intressant att se vilken vinkling dom använder numer. Jag är inte den lättaste att ha att göra med när gäller sånt här, hehehe!

    Har faktiskt överlevt dylika möten på den "gamla goda tiden" utan att bli med lägenhet...

    Dom får gärna en dag av min tid om jag får lyxa en hel vecka.

    Stay tuned, Pelle - det kommer rapport efter resan!

    SvaraRadera
  16. Ingen aning om var & när vi ska åka, är lite sugen på Thailand någonstans, tips mottages gärna.
    När skulle ni iväg? meddela gärna hur jobbiga dom var:-) Såg att man måste bestämma sig inom 3mån så det är ännu ganska gott om tid. Hälsa..

    SvaraRadera
  17. Mats, ta den här första veckan, den finns hos dom: http://ido24.com/gingmalee.blogspot.com/phuket/tri_trang_beach_resort

    Sen kommer ni till oss andra veckan!! Vi åker 17- 24 april, sen kommer rapport.

    Kram o hälsa.

    SvaraRadera
  18. Grattis det är bare och åk... Vad jag förstått verkar du inte vara den naiva eller lättlurade typen så njut så mycket det går. Ska bli kul att få en rapport sedan hur det var.

    SvaraRadera
  19. Annika, det återstår att se hur lättpåverkad jag är... ;-)

    SvaraRadera
  20. Hej,
    Har också vunnit, men är inte säker på om man sk avåga, så ska bli så kul att se! Hoppas ni rapporterar så fort ni kommit dit! ;-p

    http://www.mondoblog.se/anna

    SvaraRadera
  21. Klart du vågar... men känner du dig osäker så invänta min recension. Den kommer EFTER semestern. Jag tänker inte peta på en datorn på minst en vecka ;-) Så kolla bloggen runt 25-26 april.

    SvaraRadera
  22. Haha, ja man får nog testa, vi ska ju ändå iväg en månad. Landar väl först vid Kata tror jag och så får vi se vad det blir.

    SvaraRadera