fredag, mars 26, 2010

Vi ses igen

Lågsäsongen är redan här, åtminstone lite grann. När den kommer blir folk sällskapliga! Det finns helt plötsligt tid för middagar och kalas, det är mycket kul på gång nu. Hela högsäsongen har Ging och jag mest mötts i dörren, men nu när han har trumuppehåll så ses vi igen. Fast party-orken är det sämre med, värmen hänger kvar. Alla pustar och svettas och är lagom intresserade av att dansa.

Just nu är det mörka moln över oss här på södra Phuket, om dessa moln tänker släppa ifrån sig några droppar vatten återstår att se.
I norra och nordöstra delarna har det gått ut varning för åskväder, hårda vindar och kraftiga temperatursänkningar. Tillägg fredag kl 14.30: Det är kanske inte så underligt att jag tjatar om att vi behöver regn. Nyss meddelades att 383 distrikt i 53 provinser förklarats vara katastrofområden i landet pga vattenbrist!
Imorgon lördag ska de röda ut och demonstrerar i Bangkok igen. Hoppas det går lika fredligt till som det gjort tidigare. Men räkna med avstängda gator och trafikstockningar. Håll koll på denna karta om du ska ut i storsta’n. Den kommer med största sannolikhet att uppdateras när dom vet var demonstranterna tänker åka.
Tillägg lördag morgon: Dom tänker inte ut och åka alls, så det blir lugnt på Bangkoks gator idag.

Till nåt helt annat; Tack Lena för otroligt god mat och trevligt sällskap! Jag och många med mig njöt av sill, lax, strömming och mycket annat gott när Lena jubilerade i onsdags. Här leker Lena doatjej till Ali som stod för underhållningen.


5 kommentarer:

  1. Så ni har också vattenbrist! Vi känner redan av att trycket i duschen går på halvfart,,

    SvaraRadera
  2. Ha det så skönt och njut av varandra.
    Kramar från Svärdsjö

    SvaraRadera
  3. Sill, strömming och lax, vi väntar en vecka men sen smäller det med härlig påskmat och sol(hoppas jag) ni ligger steget före. Om vi tar över solen kan ju ni få nederbörden. Härlig helg,kram!

    SvaraRadera
  4. Förstår att ni längtar efter det välbehövliga regnet nu så ni inte också hamnar på listan över katastrofområden.

    Tur i alla fall att du inte drabbats av "blogg-torka" och att party-orken inte heller är totalt torrlagd! Visst är det "Fröken-Fräken-Ali" på bilden? Ja, han var ju en hejare på att underhålla!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Katarina, Oh ja - grundvattnet på Phuket är lägre än på många år.

    Brita, will do madam! Kram

    Åsa, ja vi byter! Påsk - redan?! Det är det jag säger; någon glufsar i sig tiden! Kram

    Hannele, jovisst är det fröken fräken-Ali. Det kom 2 mm regn igår (har fått en regnmätare)

    SvaraRadera