lördag, mars 27, 2010

Vad väntar i Bangkok?

De röda avbokade dagens marsch, men jag vet inte vad jag ska säga om protesten det nu pratas om... Demonstranterna ska uppsöka sju militärposeringar runt om i Bangkok: Borvornniwet, Tritossathep, Khae Nanglerng, Makutkasat, Sommanas tempel, Dusit Zoo och kapplöpningsbanan Nang Lerng. De är redan nu vid kapplöpningsbanan...

De ska gå dit för att övertyga soldaterna om att de bör gå tillbaka till förläggningarna. De pratar om att allt ska gå fredligt tillväga samtidigt som de hotar med att tvinga iväg soldaterna om dom inte frivilligt går "hem".
Arisman, den mest militante ledaren (f.d sångare och stor stjärna i Thailand) har satt på sig skottsäker väst. Bilden är lånad från nätet och visar Arisman när han skulle arresteras efter att de röda attackerade och därmed stoppade ASEAN-mötet i Pattaya i april i fjol.

Tillägg kl 13: Fascinerande! De röda har, utan slagsmål, bomber eller bråk, fått soldaterna att dra sig tillbaka på kapplöpningsbanan, Tritossathep, Borvornniwet templet och Khae Nanglerng. Det är mer en symbolisk tillbakadragning på sina håll, dom har inte marscherat hem - men ändå. På några ställen verkar faktiskt militären vara försvunnen. Vi får se vad de mer hårdföra militära ledarna säger om detta. Premiärministern avbröt hastigt sitt Cham Am-besök och är på väg tillbaka till Bangkok. Jag tror att regeringen med Abhisit i täten är starka nog att förmå militären att inta undfallande attityd. För jag undrar om inte de röda försöker provocera fram nåt just nu. Om militären backar - vad vinner de röda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar