tisdag, mars 30, 2010

Thaksin i Stockholm?!

Nyheten om att Thaksin för tillfället är i Stockholm kommer från vice utrikesministern i Thailand. Vaaaa? Hur, var och varför? Ni som är därhemma; finns det något i media som tyder på att vi har en thailändsk x-premiärminister på rymmen i Sverige?

Det är nu slut på politik i TV-rutan, de röda och regeringen har talat färdigt för denna gång. Det bidde inte mycket bestämt, närmare bestämt blev inget bestämt. Men dom pratar i alla fall. Pratar gör även de gula som nu börjar bli nervösa och funderar på egna protester. Regeringen har i sin tur förlängt ISA (speciallagen som är en mild variant av undantagstillstånd, mycket mild) en vecka till
i Bangkok, Nonthaburi och Samut Prakarn.


Tillägg klockan 14: Nu säger dom att han redan har åkt från Sverige. Var han där över huvud taget? Tillägg senare, det var han tydligen - hur fick han visum? Vilket pass åker han på?

11 kommentarer:

  1. God morgon. Har sökt igenom nätet men kan inte hitta någon infom om att Thaksin är här.. Men fortsätter att spana!

    SvaraRadera
  2. Enligt Sydsvenskan så ska han vara här, men de hänvisar till thailändska källor. Har inte hittat något mer än så.

    http://sydsvenskan.se/varlden/article642483/Thaksin-Shinawatra-i-Sverige.html

    SvaraRadera
  3. Ammi, spana på!

    Christer, samma källa som min. Men inget från någon som faktiskt vet om han är här?

    Kan han få visum till oss (och hela Schengen) när han är så officiellt på rymmen? Det här tycker jag är mystiskt.

    SvaraRadera
  4. TV-nyheter alldeles nyss: (12.00) UD bekräftar att Thaksin befunnit sig i Sverige i flera dagar men reste vidare igår kväll till okänd destination...........

    SvaraRadera
  5. Jaha, vad ska det bli av detta då? "Thaksin i lådan" som kan poppa upp precis var som helst?! Och något diplomat-pass lär han väl inte ha så det finns tydligen andra metoder.

    Skönt ändå att läget är lugnt även om förhandlingarna mellan dom röda och regeringen inte lett till i stort sett någonting vad jag kan förstå. Vi får väl se om det blir en gul protest i dessa påskdagar!

    SvaraRadera
  6. Den okända destinationen lär vara Ryssland sades just............

    SvaraRadera
  7. Nigerianska passet tror jag att han använde.

    SvaraRadera
  8. Jag undra fortfarande hur det är möjligt rent tekniskt. Thaksin är ju inte direkt okänd och oavsett vad man tycker ommannen så är han på rymmen från ett fängelsestraff. Men lagligheter är svårt när man som jag inte kan nåt om förfarandet.

    Och visst är han som gubben i lådan! Dyker upp lite varstans i världen.

    SvaraRadera
  9. Fick rapporter som överensstämde med ovanstående från en kollega som är gift med en thailändska. Jag tror han tog det från thailändska tidningar...

    SvaraRadera
  10. Om Thaksin har nigerianskt eller montenegro-pass kan han ju söka visum på vilken svensk ambassad eller konsulat som helst.
    Vad sedan Montenegro eller Nigeria har för avtal med Sverige vet jag inte.
    Thaksins thailändska diplomatpass har ju blivit indraget för länge sedan så det kan han ju inte ha använt.
    Undrar just också hur de ser på det där med bevisning. Annars kan ju alla internationella brottslingar söka medborgarskap lite här och var och sedan påstå att de är någon annnan.
    Förstår inte heller hur det funkar i praktiken.
    OM nu thaksin har sökt visum till Sverige så måste det väl ha gjorts på en svensk ambassad någonstans i världen. Frågan är bara VILKEN???

    SvaraRadera
  11. Efterspel: http://www.scandasia.com/viewNews.php?coun_code=se&news_id=6111

    SvaraRadera