onsdag, mars 17, 2010

Demonstrera, en ny motionsform

Dagens fråga: Vad är det som går och går och aldrig kommer fram till dörren? Svar: Röda demonstranter som vill protestera vid Amerikanska ambassaden.

Dit fick dom inte komma, men premiärministerns bostad nådde dom. Stänkte och hällde blod och gick vidare. Allt går lugnt till och regeringen vill nu diskutera situationen med de röda ledarna. Premiärminister Abhisit meddelar också att dom vill hjälpa de demonstranter som vill hem med biljettkostnader. Det var ett sött försök att få ner deltagarantalet, men rätt onödigt för dom blir färre och färre. Men vilken kondition man måste ha som demonstrant, dom går och går och går!

Kappvändarna finns det gott om i Thailand. Jatuporn Prompan som sitter med de styrande som ledamot för Pheua Thai (rött parti) har sagt att att en massa ledemöter skulle avgå för att tvinga fram ett upplösande av parlamentet. Han har ändrat sig, insåg väl att det enda som skulle hända var att de inte fick vara med längre...

Ging ropade från vardagsrummet; Malee kom och titta. Det är fantastiskt! Jag trodde det var något extra spektakulärt som hände i demonstranternas Bangkok. När jag såg TV-rutan häpnade även jag. DET hade jag inte väntat mig! Visserligen var det demonstranter på TVn, men dom gick i regn... Det REGNAR i Bangkok, det är dagens största och mest välkomna nyhet! En annan, för mig, välkommen nyhet är att Ging slutat på Robert Pub. Efter att envist trummat varje dag i närmare sex månader började rygg och muskler att protestera, så Ging är tvungen att vila lite.
Så nu ses vi - vi kan till och med äta middag tillsammans. Det är trevligt ;-) Bilden har jag fått av en kompis, tack Hannele!

11 kommentarer:

  1. Luften verkar ta slut i demonstrationen. Fast regnar det så kanske alla får nya krafter och kan gå lite mer....
    Vilken fin bild på Ging! Skönt för honom att få lite vila äntligen. Och vad trevligt för dig att kunna umgås med din man lite mer!

    SvaraRadera
  2. Flera dagars demonstration, man får nog säga att fredligt var det nog, än om blodet har fått komma fram, på ett annat sätt!

    På Filipp. är jag inte alls så säker att det hade gått så fredligt tillväga! vi har ju val i maj och det brukar historiskt vara en orolig period på PH.

    SvaraRadera
  3. Hej Malee!

    Det verkar inte vara över ännu. Nu har de röda förklarat "klasskrig" på lördag den 20e mars i Bkk. Samtidigt går Premiärministerns kontor ut och bekräftar att de har fått "reports on a plot to assassinate the PM." Dock säger de att de inte vet vem som ligger bakom det.
    Är så less på den här sörjan nu!
    Vi skulle åkt ner till Phuket i stället! :)

    SvaraRadera
  4. Härligt i allt elände att du får rå om din Ging mer än på länge som det verkar. Mycket fint foto på Ging.

    SvaraRadera
  5. Ta hand om din gubbe nu så han får vila sig ordentligt.

    SvaraRadera
  6. Härligt med lite goda nyheter från Bangkok som omväxling, regnet var efterlängtat har man förstått. Måtte ni få en dos på Phuket också, dock inte för att skölja bort blod från gatan tack och lov. Usch, undrar hur länge det ska hålla på och hur detta ska sluta?!

    Förstår att du är glad att få samma dygnsrytm med Ging igen och gladast är väl hans rygg. Han är värd mycket vila och pyssel efter allt slit på Roberts. Väl kämpat och framför allt, väl spelat!

    Kram på er!
    Hannele

    PS. En snygging som Ging kan ju inte annat än bli bra på foto. :)

    SvaraRadera
  7. Man kan väll inte göra mycket mer än att hoppas att det där löser sig snart. Tyvärr så brukar det ju aldrig riktigt avslutas utan köra igång ett tag senare igen.

    MVH,
    Kristoffer
    Min reseblogg

    SvaraRadera
  8. Här i norr kom det regn under onsdagsförmiddagen och natten till onsdag. Det mullrade rätt mysigt under natten. Det var rätt uppfriskande med regn. Och temperaturen kom nog max upp till 33 grader under dagen, till skillnad mot de 37-39 vi haft innan.

    Not: Det som irriterar mig mest är att vad jag vet finns det inte ens ett utsatt datum för val igen i Thailand. Alltså inte ens 'normalt' schemalagda val. Men jag kanske har missat något. Hade nuvarande styre bara gått ut med det hade man nästan kunna acceptera läget som det är.

    SvaraRadera
  9. Jag tror inte att de själva ens vet när det blir OM det blir omval....

    Härligt med regn indeed, hoppas att ni får en dos. Och underbart att Ging återvänt till civilisationen/S

    SvaraRadera
  10. Och det skall vara ett val som inkluderar ALLA Thailändare. Inte bara de som styr just nu.

    Sen får de gärna inför regler för att minska fusk/korruption/mm under valet. Och att sen ALLA som deltar kan fällas i domstol för att brutit mot reglerna. Inte bara de som inte tillhör en viss gruppering.

    SvaraRadera
  11. Marie-Anne, frågan är om dom ändrar taktik och fortsätter eller om det bara tar slut...

    Katarinia, ja hos er brukar det gå rätt vild till har jag sett.

    Rosarin, på Phuket är vi mycket fredliga! Åtminstone för det mesta.

    Annika, Ja Hannele som kommenterar här under är en duktig fotograf!

    Fredrik, lovar ;-)

    Hannele, vi väntar med spänning på vatten från ovan. Ging ler stort just nu. Han jammade i Karon i går natt, haha.

    Kristoffer, ja det är just det. Det tar liksom aldrig slut...

    Smernaz; absolut yes och ja! Det gäller allt du skriver!

    Susanna, OM det blir omval. Meningen säger allt...

    Ging hälsar och tackar alla för omtanken.

    SvaraRadera