fredag, mars 19, 2010

Sista rycket på lördag

Det är rätt sömnigt på demonstrationsfronten just nu. Men imorgon ska de genomföra ännu en protest. Denna gång ska dom ut på gatorna i Bangkok. "Klasskrig" kallas aktionen som dom garanterar är en fredlig demonstration trots namnet. Det verkar finnas planer på marscher, till fots och med fordon, än hit än dit. Man får nog räkna störningar i trafiken även om dom numer inte är lika många.

Tillägg kl 17.30: Här ska tydligen demonstrationen gå: Vid 10-tiden på morgonen startar dom fr
ån scenen vid Phan Fa-bron. Rör sig längs med Yommarat road och Phetchaburi road till korsningen vid Asoke. Sedan tar dom höger in på Ratchapisek road. Från Fortune Town department store svänger dom återigen till höger längs med Lat Phrao road. Vidare till Bang Kapi, Lam Sali korsningen, Ramkhamhaeng road, Rama 9 road, Khlong Tan, Phra Khanong, Silom, Rama IV, Klongtoey, Odeon rondellen, Yommarat road och tillbaka till Phan Fa bridge. Nu är jag inte Bangkokian, men verkar det inte vara en lång rutt? Är det olika grupper som går? Protesterera och rätta mig gärna!
Underrättelsetjänsten har blivit tipsade om hotbild mot premiärministern och flera andra högdjur. Tipsen verkar dock inte så specifika eftersom dom säger att dom håller koll på sex olika grupper som är kända för att vilja sprida kaos.

Från den röda sidan har premiärministern hotats av mer eller mindre förföljelse. Dom säger att dom ska följa efter honom varhelst han går. Abhisit har svarat med att bjuda in till förhandlingar, men de har ännu inte kommit till skott.
Risodlarnas organisation har kommit med, som jag anser, ett mycket kraftfullt hot: om regeringen fortsätter att ignorera jordbrukarnas problem tänker dom sluta odlar ris för försäljning under ett eller två år. Dom kommer i så fall även att sluta betala av sina lån.
Thaksin gäckar de thailändska myndigheterna genom att hoppa runt i världen. Karl’n har pass från minst tre olika länder, kanske fler. Vad han inte har, men borde ha - är en munkavle. Den senaste tiden har han sagt så mycket dumheter att hälften vore nog. Vad sägs om följande citat: "både Hitler och premiärminister Abhisit lider av liknande psykiska problem och likt den tyske schizofrene diktatorn har Abhisit problem med att kontrollera sina ambitioner och har våldsamma tendenser. Dessutom omger sig Abhisit med homosexuella med känslomässiga problem!"

Jag har lånat bildern från Bangkok Post

11 kommentarer:

  1. "Dessutom omger sig Abhisit med homosexuella med känslomässiga problem!"

    Han måste mena på General Prem :)

    SvaraRadera
  2. brrr man blir ju mörkrädd om det stämmer....jag litar inte riktigt på alla journalister ;)Men jag undrar om inte Taksin håller på att "gräva sin egen grav" En thailändare jag känner och som tidigare sagt sig vara helt neutral....bar i dag "sua sii luang"

    SvaraRadera
  3. Men, hur tänker han den gode Thaksin. Inte kan han väl jämföra med Hitler i samma andetag som han säger att premiärministern omger sig med homosexuella. Nazisterna var ju inte så där jättepositiva till homosexualitet. Det blev ju ugnen nästa...

    SvaraRadera
  4. Nille, hehehehe

    Annika, jag litar inte heller, men tydligen ska detta vara från en "inringning" så det borde vara sant - tyvärr måste man säga.

    Lotta, jo det kan han - alldeles tydligt!

    SvaraRadera
  5. Förresten Lotta (och andra intressserade), kolla detta inlägg, nu finns en otroligt hätsk kommentar till oss alla som tyckte om DNs krönika.

    http://gingmalee.blogspot.com/2010/03/snacka-om-overdrift.html

    SvaraRadera
  6. Det första som slog mig när jag såg bilden på honom var att han ser ju precis ut som en mycket trött och sur gammal mops! Men till skillnad mot mopsen verkar han inte veta när han ska hålla tyst.

    Re "Anonyms" kommentar, hur har människan stått ut i 10 år? Time to go home!

    SvaraRadera
  7. Jag hoppas det lugnar ner sig för även om det "bara" är i Bankok dom demonstrerar så påverkas ju hela landet och dess innevånare. Vi hoppas på regnet. Ha det bra och njut av Gings vila bägge två, kram

    SvaraRadera
  8. Hannele, jag letade länge tills jag hittade en tillräckligt sur Thaksin ;-)

    Och ja, så tänkte även jag ang Anonym. Det måste vara plågsamt för stackar’n!

    Åsa, Ja vi koncentrerar oss på Ging & regn istället för kulörta demonstranter ;-) Vi var p åPromthep i går kväll, mysigt! (topprestaurangen där vi var)

    SvaraRadera
  9. Ok, jag skall gå ut och titta på Rama IV.
    Slipper iallafall åka ner till Phan Fah - alltid något.
    Kanonbra med karta!! S

    SvaraRadera
  10. Tack för att du bloggar om detta! Nyhetsrapporteringen är ganska tunn (konstigt nog, med tanke på att saker som händer i Thailand borde intressera svenskarna), så det är väldigt intressant att läsa lite mer om vad som händer!

    SvaraRadera
  11. Susanna - va bra då får vi bilder! Richard Barrows är över huvud taget bra på att rapportera.

    Freedom, så länge inte folk dör blir det inga rubriker. Det är en stor värld och det händer mycket i den även om man ibland får för sig att alla bara dansar i "Lets Dance" när man läser tidningar ;-)

    SvaraRadera