tisdag, mars 09, 2010

Blötdjur & protest-upptrappning

Det finns vissa ena som gillar poolen lika mycket som jag. Mike är som tjuren Ferdinand - fast med vatten. Han ligger gärna på poolkanten och bara tittar. Men de senaste dagarna har han kommit på att det svalkar om man står i den. Det kanske inte är någon höjdare rent hygienmässigt, men det är så varmt att jag har full förståelse för tass-badaren!
Vi väntar numer ännu mer spänt på droppar från ovan, igår sinade vår brunn hemma på kullen! Tankbil ringdes in så vi har vatten igen. Men hur länge? Överallt i landet sjunker vattennivåerna drastiskt, på Phuket finns det - i bästa fall - vatten i reservoarerna två månader till.

Passar på att skriva om vardagligheter, det kommer förmodligen bli rätt mycket demonstrations- och thailändsk politik-
rapportering hos Ging & Malee den närmaste tiden. Upptrappningen inför den röda jättedemonstrationen 12 - 14 mars är i full gång. Anklagelser, motanklagelser, konspirationsidéer och hot valsar runt i media, och i samtal bland thailändare och utlänningar i landet. Du kan hitta meningsfränder för vilken åsikt som helst, vare sig det är "Thaksin borde skjutas" eller "Nu är det dags för de röda att avsätta regeringen"

7 kommentarer:

  1. Same, same but different! Här i Göteborg gick man igår ut och vädjade till folk att spara på vattnet. Det beror dock inte på värme och inget regn som hos er, utan tvärtom! Den iskalla vintern har gjort att huvudvattenledningarna har frusit sönder och vattnet försvinner rakt ut - eller hamnar i folks källare! Tur att man inte har hus......
    Klart att Mike måste få bada tassarna - snart badar nog hela han i poolen!
    Ser fram emot rapporter om vad som händer i Thailand - tycker att thailändsk politik är något svår att förstå sig på.........

    SvaraRadera
  2. Hej, jag har precis börjat läsa din blogg och har lagt till som favorit från min egen blogg, hoppas detta är ok.

    Skönt att Mike får bada tassarna, kan inte vara lätt att ha svart päls i er värme.

    Tycker det verkar läskigt med demonstrationerna.. Ännu läskigare med alla vapen som stulits.

    Hoppas du får en härlig kväll.

    Mvh Ammi

    SvaraRadera
  3. Hej igen =)
    Jag har inte riktigt berättat för mina bloggläsare att jag träffade någon i Thailand. Kanske för att jag vill veta lite hur det är och blir innan.. Jag och "Alex" träffades bara tre dagar för oss själva, dom var visserligen underbara =D Men ja, man vet ju aldrig. Vi hörs inte överdrivet mycket heller, utan ett sms om dan brukar det bli. Längtar till november när jag ska ner igen, ska bli kul att få träffa honom igen och se om det fortfarande finns där =)

    SvaraRadera
  4. Marie-Anne, vårt vattenproblem låter enklare. Åtminstone i dagsläget.

    Ammi, oooops - radera min kommentar hos dig då! Och välkommen till Ging & Malee!

    SvaraRadera
  5. Hihi det är helt okej, finns vissa som kan få fundera lite faktiskt =)

    Tackar! =)

    SvaraRadera
  6. Ett par (eller två blir det ju faktiskt på en vovve) varma tassar för avsvalkning i poolkanten är nog ganska ofarligt jämfört med vad som kan finnas i vissa pooler... Kan väl vara Mike förunnat så länge han inte tar dit en massa "kompisar"!

    Usch så illavarslande allt verkar inför demonstrationen. Låter rent otäckt, skönt att ni befinner er på avstånd men tyvärr gör ju inte alla det. Tack för att du skriver om det så man har lättare att hänga med även om thailändsk politik tillhör det mer svårbegripliga.

    Var rädda om er och måtte himmelens portar öppna sig så att ni får vatten!

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Klart vovven ska bada! ha ha, Hoppas vatten problemet bara är temporärt..

    SvaraRadera