söndag, januari 03, 2010

Kulörta lyktor gör mig lycklig

Det bor en kitsch-drottning i mig. Jag blir som ett barn på julafton om det glittrar och glimmar i olika färger. Inomhus vill jag ha rena linjer och inte mycket prylar, men när det kommer till kulörta ljus utomhus blir helt plötsligt smaken totalt omvänd - ju mer desto bättre. Vilken tur att Ging också tycker det är fint, även om han inte springer iväg till affären och köper låda efter låda med ljusslingor.

Det är kanske på grund av ljuslyktorna som jag föll totalt och direkt för Thailand redan första resan? Här är de flesta som jag, det glittrar och glimmar i alla hörn av landet.
Vi har konstigt väder här på Phuket. Efter en lång period med enbart blå himmel har det de senaste dagarna varit halvmulet och tryckande värme blandat med kalla kvällar. Ja, kalla! Det är runt 25 grader - för oss är det kallt. Jag hade faktiskt fleecetröja på mig härom kvällen!

10 kommentarer:

  1. Nä, färgade ljusslingor har jag inte gått över till än.

    Men då det är mörkt ute varje kväll lyser det upp rätt trevligt i trädgården.

    Vi har också kyliga vindar här och det är ljuvligt att inte behöva sova till AC´n.

    Ha de gott och mys med dina ljuslyktor!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar också det lite amerikanska, med kulörta lyktor. Eller thailändska, härligt är det i alla fall. Och du, snacka om kyligt, i november hade vi arton grader en kväll i Huay Yang, det du!!

    SvaraRadera
  3. Katarina, jaså ni har kalla vindar också.

    Lotta, är det amerikanskt? Det förvånar mig inte men för mig är det thailändskt iaf.

    Nu kan vi väder-tävla: Julen 1999 hade vi 13 grader! Kan du slå det? ;-) Tänk va svenska vi är nu... väder-tävla, hahaha!

    Men attans va kallt det var - man har ju inte direkt några varma kläder. En kompis kom ner precis när den kalla luften kom. Han njöt i shorts - det var ju betydligt varmare än i Sverige. Vi som var här sedan länge huttrade i tjocktröjor.

    SvaraRadera
  4. Skit också, det slår jag inte!!! :-)

    SvaraRadera
  5. Det är vackert med lyktor som glimmar, smabon min sätter för varje vinter upp mer och mer ljusslingor runt huset ;-) snart är vi säkert huset i byn som glimmar mest ;-)

    KALLT??? 25 grader ;-) ni har väl fått "kylan" som drabbade östra sidan för någon månad sen.

    God fortsättning.
    //Stina

    SvaraRadera
  6. Underbart - kan se ljusen på balkongen på Malee Garden framför mig! Som en thailändsk julgran!
    Jag hade gett en hel del för 25 plusgrade! Här i Göteborg var det -13,5 när jag vaknade i morse. Jag vägrar gå ut!

    SvaraRadera
  7. 25 grader, det är ju liksom varmare än vi har inomhus. Men fleecetröjor är ju sköna om man vill sitta ute och njuta av kulörta lyktor, ha så trevligt i trädgården, kram!

    SvaraRadera
  8. Kulörta lampor är jättefint utomhus tycker jag, framför allt i Thailand. Funderar på att skaffa det själv och placera på lämpligt ställe i samband med det nya taket till förrådet. Kan bli rätt nice faktiskt. Vi har varit med om 15grader i februari på morgonen i Huay Yang och det var ju skitkallt. Att knalla ut i bikini på altanen då för frukost var ju bara att glömma. Det blev frukost inomhus samt inköp av tjocka täcken för natten.

    SvaraRadera
  9. Nä, kulörta lyktor får nog vara för min del, där tycker hustrun och jag lika, det blir liksom Jul året om. Kalle Anka kan man också se när som helst
    För var det bara vita ljus och allt hade sin tid. Så det så!!
    Jag föll för sorglösheten och "up to you" i Sverige är det alltid någon annan som har bestämt.
    Vi kände kylan en kväll i Karon, hustrun hämtade "kavajen" som hon har när vi reser, jag var tvungen att ha skjortan på (vilket inte är så ovanligt i och för sig)

    SvaraRadera
  10. Stina, gillar din sambo, haha!

    Marie-Anne, usch - stanna inne!

    Åsa, vad hade vi på oss innan fleece kom? Kram

    Annika, alla stälen är lämpliga ställen för ljusslingor ;-)

    Pelle Olika, jag gillar att ha jul året om - fast jag bryr mig inte om jul! Undrar om kylan försvann i natt, idag har vi normalt väder hos oss igen. Hur trivs ni i nya huset då? Lovar att inte komma på flyttbesök med ett gäng ljusslingor... ;-)

    SvaraRadera