fredag, november 13, 2009

Trodde jag var listig - men ack nej!

Vi gav oss ut på shoppingrunda igår. Hängare, läslampor och annat smått och gott stod på listan för att fixa klart Malee Gardens nya hus. Sak efter sak prickades av, men en grej gick vi bet på. I vårt anpassade badrum ska det sitta gummilister som hindrar vattnet att rinna ut ur duschen och rummet. En enkel sak, trodde jag. Men i Thailand, plast- och gummi-grejernas förlovade land, finns det inte!

På alla affärer fick vi svaret "No have". Ett ställe hade en lösning, en T-list i aluminium. Känns dock en aaaaning dumt att först ta bort alla höjdskillnader för att sedan klistra dit en metallist, omöjlig att köra över med rullstol! Så nu får min kära syster ut och handla i Sverige och skicka ner.

Tillägg: Jag vill påpeka att detta inte är vårt badrum
(se kommentarer). Det är en lånad bild på plastlister vi ej hittade.

12 kommentarer:

  1. Ack ja, det är lätt att vara efterklok.
    Bila upp duschgolvet ock sänk några centimeter, om man skall gå efter bilden, det blir inte snyggt i längden med list och silikon, no problem, är ju stående här.

    Annars är det som du säger, svårt med vissa saker, resväskorna är proppade hit och tomma hem.
    Utan Gouda-ost och kaviar försmäktar vi på denna ö.

    SvaraRadera
  2. Pelle Ostman - nej nej - det är ej vårt badrum. Måste nog skriva in det i blogginlägget... det är en bild på en plastlist som inte finns. Fast nu har syster redan hittat det hemma i Bollnäs!

    SvaraRadera
  3. Det var bara en ide, som slank ur mig
    Du hittar säkert en bra lösning, utan att jag lägger mig i.

    SvaraRadera
  4. Kom just på en briljant idé som förmodligen kommer att göra mig till miljonär! Här har man i åratal släpat med sig en vanlig enkel fönsterskrapa för att kunna gå något sånär "torrskodd" i diverse badrum. Men nu skulle man ju kunna sälja justerbar gummilist till hotellen och dom kan ta betalt with or without "rubber-cover"...?! (:-)

    SvaraRadera
  5. Hoppas att det löser sigmed listen. Lureriet var ju det där med mumsmumsen, att du trodde att jag skrivit om sådana :o)

    SvaraRadera
  6. I vårt badrum i Thailand har vi en nivåskillnad om ca 5 cm mellan duschgolvet och övrigt badrumsgolv samt en duschvägg av kakel och glasbetong om ca 1 meter från duschen och det hindrar vattnet att stänka ner samt att rinna ut när man duschar. Även lätt att passera med tex rullstol. Lite väl sen idé i ert fall men att tänka på vid ev framtida ändringar.

    SvaraRadera
  7. Pelle Gullplutt; det bor en liten byggare i din keps va ;-)

    Hannele, självklart. Madam want rubber? blir en hit!

    Suss, minnet är bra men kort...

    Annika. Vi bygger om ett befintligt hus - mao har vi viss storlek från början. På den ytan ska in en massa saker. Det är stökigt att få in allt i nåbar höjd för de som rullar in, men det går.

    Vi har valt att inte ha speciellt stor nivåskillnad av anpassningsskäl. Naturligtvis har aningen nedsänkt duschutrymme för avrinningens skull. Men det är inte optimalt och har sina randiga och rutiga (bygg)skäl ;-)

    Gummilisten ska sitta vid dörren för städerskans skull. Då kan man ta toaslangen och spola av hela badrummet enkelt.

    SvaraRadera
  8. Det är dom små sakerna som kan bli bökiga när det handlar om renovering, har man dessutom egna ideer och inte sådär ultramodern så kan det bli stökigt. Men roligt är det =)

    SvaraRadera
  9. Jag kan bara småle och tänka, man må säga vad man vill, men tacka vet jag hantverkare i Sverige....

    Vi sliter just nu med avloppsdiskussioner utanför vårt hus,,, jag höll ppå att smälla av när jag såg alla rörkrökar,,, har ingen lust med ständiga avloppsstopp!!

    Lycka till med golvlistern..

    SvaraRadera
  10. Åsa, i Thailand tycker dom man är ultramodern även om man absolut inte är det med svenska ögon ;-) Jag tycker det ska bli roligt att avluta byggandet, tycker inte du? Kram

    Katarina, hantverkare i Sverie kontra Thailand (eller fillippinerna) är väl delvis att man får det man betalar för ;-) Om man betalar en rör-krökare 60 kronor dagen kanske han inte är lika utbildad som sin dito i Sverige.

    Men å andra sidan gör det inget om det blir fel då... man har ju råd att göra om, hahaha! Fast just när det gäller rördragning längtar jag ofta efter en eftertänksam och dyr hantverkare!

    Golvlisten är på ingång - kommer om en vecka hoppas jag.

    Lycka till med uträtningen av dina rörkrökar!

    SvaraRadera
  11. Vilket jättmysigt hus ni har nu till uthyrning !!!

    Grattis !!!

    Superfint av dig att tänka på det där med handikappanpassning...finns ju inte så mycket av dig i Thailand.

    Lycka till i fortsättningen !!!

    Mvh,

    Maria :-)

    SvaraRadera
  12. Tack Mia! LIte lycka till kan vi nog behöva, nu ska jag ner och inspektera igen, hahaha!

    SvaraRadera