onsdag, april 08, 2009

Röda havet i Thailand


Läget i Bangkok: Vid lunch hade de röda marscherat till Prems hus. Han är den kunglige rådgivare som Thaksin utpekat som spindeln i nätet för militärkuppen. Då han sitter i det kungliga rådet är det inte meningen att han ska lägga sig i politiken...

Det sägs vara uppemot 80 000 rödklädda ute på Bangkoks gator och antalet ökar hela tiden. Det har (än så länge) gått fredligt till och Prem själv är inte hemma. Inga gulklädda verkar vara ute och demonstrera än så länge, men det är hett som attan, de kanske kommer senare när det blivit svalare.

Igår avslöjades en konspiration där en grupp höga militärer tydligen kommit på idén att de skulle öka oron i det politiska lägren genom att mörda en person i kungarådet! Thaksins barn har lämnat landet, två av hans systrar är med och demonstrerar. Premiärminister Abhisit sägar att regeringen inte kommer att upplösas. Fortsättning lär följa!

Å Ging är hemma - med ansiktsmask! Han måste hålla sina baciller för sig själv. Svärfar med fru är också här, så vi får nog mat framåt kvällen. Han lagar så himlans god mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar