fredag, mars 27, 2009

Thaksin namnger sina fiender


Under kvällens videosamtal namngav Thaksin de personer som han anser ligga bakom kuppen 2006: Prem Tinsulanonda från det kungliga rådet. General Surayud Chulanont, som utsågs till premiärminister i interimsregeringen efter kuppen. Den tredje mannen är Pramote Nakhonthap, mannen som spred ryktet om Finlandsplanen (se nedan). Namnen är egentligen ingen nyhet, det nya är att de namnges öppet.


De tre ska ha haft hemliga möten där kuppen planerades. Ett av dessa möten påstår sig Thaksin ha inspelning från. Om ett sådan video- eller ljud-upptagning finns kan det bli intressant... Sen uppmanade Thaksin premiärminister Abhisit att upplösa regeringen och utlysa nyval. Tänk, det hade jag inte trott (OBS, ironi). De rödklädda åskådarna jublade - åt allt!

Säga vad man vill om dessa thailändska demonstranter, men de glömmer inte bort sabai, sabai (ha det lugnt, skönt och mysigt). Runt om demonstrationsplatsen har massageställen satts upp så de röda inte får röda fötter och får vila sig en smula ;-)

Finlandsplanen eller Finlands-stragegin är namn på en konspiration som de flesta inte tror funnits. Kolumnisten Pramote Nakhonthap "avslöjade" i tidningen Manager Daily att TRT (Thaksins parti) hade en hemliga plan att störta monarkin och skapa republik i Thailand. Manager Daily ägs av Sondhi, en av Thaksins största och argaste motståndare och en av nyckelfigurerna i PAD. Thaksin stämde Sondhi, Pramote samt tiotalet andra för förtal, åtalet ogillades av domstolen och lades ned. Konspirationen påstods ha skapats när Thaksin och hans TRTare var i Finland, därav namnet.

4 kommentarer:

  1. Vilken röra det är! Man undrar ju om det någonsin kommer att lösa sig?

    Jag ska ta itu med röran på mitt skrivbord idag, det får räcka.

    Ha en skön lördag där nere på paradisön!

    /Långrygg

    SvaraRadera
  2. Ja, röra är dagens understatement! Hoppas ditt skrivbord inte är lika svårt att få ordning på ;-)

    Jag ska göra mitt bästa för att ha en skön lördag. Hoppas du har det också däruppe i demonstrant-staden!

    SvaraRadera
  3. Tänk, vad folk kan vara tokiga på alla sätt. Men det var ju lite skoj att de ser till att få fotmassage mitt i demonstrationerna. Undrar om det skulle komma några kunder om man gjorde motsvarande här i Sverige. Ha en härlig helg, det skall jag ha som är bortbjuden på middag. Kram

    SvaraRadera
  4. Helgen var bra, och lugn hos oss. Hoppas er middag var skoj! Kram

    SvaraRadera