måndag, mars 02, 2009

Monkey business

Björklins ville se "våra" apor i Phuket stad. Så igår tog vi med hela klanen på utflykt. Vi stannade till för att köpa lite bananer på vägen till apberget. Det visade sig att tanten med fruktaffären också gillar apor, hon skickade med all frukt som var på väg att bli dålig - bilden blev fullastad av mangos, bananer och guava!
Väl uppe på berget blev Annika och kompani snabbt charmad av de små och stora liven. Ging blev däremot lite bekymrad - det var en av makakerna som tyckte att vår bil var en utmärkt utkiksplats. Med hjälp av bananer lyckades han i alla fall få tak-terroristen att motvilligt klättra ned.
Kanske var det någon apa som lekte under bilen också! När vi åkte vidare hade vi nämligen ingen luftkonditionering - puh! Tack och lov började luftkonditionerning fungera igen senare på kvällen. Efter apbesöket var det dags att ha en sista thailändsk gourmetmiddag, och det hade vi på den flytande restaurangen Kro Suwit. Alla i sällskapet utom Ging trodde det skulle regna, molnen var verkligen svarta. Men nej då, det bara blixtrade lite vackert i bakgrunden.

Fat efter fat ställdes fram,
det var fisk, räkor, hummer och soppa. Efter att alla fat länsats och flaskor tömts var vår sista kväll med Herte-kolonin över. Ging firade av sin trumkompis Emil lite extra, dom är lite lika Emil och Ging även om det skiljer nästan en halvmeter i höjd och mer än 25 år mellan de två ;-)

Idag, precis när Ging backade ut bilen för att ta med familjen Björklin till flygplatsen svartnade himlen och regnet började skvala, så Buddha tycker nog också att det var trist att de åker hem! Förresten, ser du va’ Ging är brun?! Han följde med dom och fiskade hela lördagen, det räcker för att göra Ging chokladlik.

Precis nu är Kevin, Emil, Robin, Kalle & Annika på Phukets flygplats - på väg hem till snö och kyla. Med sig har dom röda näsor, skräddarsydda kostymer, en massa t-shirts och framförallt många minnen! Hoppas resan hem gick bra, det var väldigt roligt att ha er här!




10 kommentarer:

  1. Jag vill också se apor. Kan man ta en taxi dit? När är det bäst tid att åka dit?

    mvh Lisa snart på Phuket

    SvaraRadera
  2. Det var på sätt och vis tur att jag inte träffade aporna när jag var hos er, för nu måste jag ju komma tillbaka. Ser dessutom på bilden att hängrännorna fungerar =). Ha det bra, kram

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder och söta apor ;-)
    Tack för din kommentar!

    SvaraRadera
  4. Jag är bara grön av avundsjuka över er som får vara där så länge, så länge! Som fixat det så bra!

    Här gläds jag åt att det är ljust på morgonen, och snart även på kvällen.

    Idag sopade jag fram bilen vid två tillfällen. Första gången tog det bara två timmar till dess att min röda bil var vit och tjock av snö. De´ ni!

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Lisa, ta en taxi på eftermiddagen till Khao Toa Sae i Phuket town (beställ taxi dit och vänta på er - annars kommer ni inte hem). ha så trevligt!

    Åsa, ja visst funkar hängrännorna ;-)

    Smilla, ingen orsak

    Rakel, man kan bli grön av kyla också... Ni får se till att kunna vara här hela vintern ni också, det är inte kul att skotta fram bilen varannan timme!

    SvaraRadera
  6. Apor, korsordskonstruktör, påminner mig om en historia: det var norrlänningen som skulle lösa ett korsord. "Djur på två bokstäver-he kan int va koa, he kan in va soa, he måst va en ap"

    SvaraRadera
  7. Rolig-Pelle, den har jag aaaaaldrig hört förr ;-) Men även om den är gammal är den lite småkul.

    SvaraRadera
  8. Ja det var jätteroligt att träffa aporna, dom var så där lagomt skygga, inte så dom hoppade på oss men inte heller helt orädda. Helt klart värt ett besök, synd att tiden går så fort bara, jag hade kunnat sitta där i timmar och bara kolla på dom.
    Kram och tack för att ni tog oss med dit!
    Annika och övriga Hertingar

    SvaraRadera
  9. Förresten så hade vi hela kvällen som var fantastisk och hela vår resa!
    Himlen grät och vi med den när vi var tvungen lämna Thailand.
    Det var mycket snö och -2 grader när vi kom hem. Solen sken och visst var det vackert även här men jag föredrar värmen!

    SvaraRadera
  10. Välkomna hem! -2 var ju inte så farligt även om vi har det en aning varmare ;-) Hälsa alla Hertingar, kram!

    SvaraRadera