fredag, januari 16, 2009

Motionera med apor


Khao Toa Sae är en kulle i Phuket stad som thailändare besöker för hälsans skull. Här finns motionsredskap utställda längs med vägen uppför kullen och under de svala eftermiddagstimmarna kryllar det av motionärer här som i rask takt går uppför kullen och utnyttjar de enkla maskinerna.

Alla tider på dygnet kryllar det av makaker. Apberget är en väl bevarad hemlighet på Phuket. Inte många utlänningar känner till att det finns apor som springer runt i det fria, jag hoppas det förblir så. Vill inte se stora turistbussar här, men åk gärna hit några personer i taget och kika! Ta med lite nötter eller bananer åt sötnosarna.

Vi hälsade på aporna igår, dom är inte ett dugg rädda för människor så det är ett perfekt ställe att fotografera makaker på. Men lämna inget på marken och gå därifrån, då knycker aporna det! Men dom är tack och lov inte så aggressiva som sina kompiasr i Hua Hin, förmodligen för att det inte är lika mycket människor som hälsar på Phuket-makakerna.

Tydligen är det någon frukthandlare som dumpar överskottsfrukt på berget, för dessa apor behöver absolut inte svälta - det finns fruktberg på apberget.



15 kommentarer:

  1. Det gäller att inte visa tänderna. Vi har ett apberg i Prachuap Khiri Khan också och där matas aporna flitigt. Jag mitt dumhuvud log lite rart mot en stor hanne, dvs jag särade också på läpparna. Han gjorde ett utfall, testosteronfull och mopsig så det höll på att bli en olycka i trosorna..... Blev faktiskt dörädd! Det kom en manlig thailändare, snäll sort, farande och hoppade emellan så han avbröt anfallet men jag tyckte det var rätt läskigt. Numera håller jag munnen stängd. Tydligen uppfattas det som aggressivitet om man visar tänderna, hur snäll man än är....

    SvaraRadera
  2. Skönt om dom är snälla. Jag är lite nojig för apor sen min tid i Hua Hin...

    Men dom är roliga att titta på!

    SvaraRadera
  3. Hoppsan, jag inser nu att jag måste åka till Thailand igen. För förutom elefanter så är ju apor också ett intressant djur. Ha det bra, kram från kalla Sverige.

    SvaraRadera
  4. Anonym & Rakel; tycker jag också, nu har jag många många bilder på söta apor (vad jag nu ska med det till)

    Lotta ö: Det var ett bra tips! Tur jag inte log för mycket på vårt apberg ;-)

    Långrygg; Dom är MYCKET snällare än Hua Hin-aporna!

    Åsa, alldales riktigt!

    SvaraRadera
  5. Å tusan, det finns alltså fler som hittat till "apberget". Jag irrade mig dit med moppen av en slump när jag bodde i Phuket town 2004. Blev riktigt förvånad när aporna slöt upp runt moppen och sprang med i min makliga färd upp för berget. Men de tappade rätt snart intresset för mig då jag inte hade någa godsaker att bjuda på.

    Mvh/

    MangeUdon

    SvaraRadera
  6. Pelle is back in town.
    Då skall ett besök bland aporna upp på "att göra listan"
    Det var förvånande svalt på kvällarna men "fleecen" lämnade jag allt hemma, tog extra "flis" på kontot i stället kursen är ju usch och fy.
    I dag känns det som vanligt 32 i skuggan, i solen törs ingen mäta.

    SvaraRadera
  7. Jag är hemma igen i Svärdsjö och här är fleecen på inne också just nu. Frusen och trött efter tids- och temperaturomställningen. Det kanske var tur för mig att det blev lite svalare innan vi åkte hem så jag hann vänja mig. Tur kanske också att jag inte hann åka till aporna. Risken hade varit stor att jag hade utmanat någon aphanne efter mitt stora inre leende efter fyra veckor bland leende människor.
    Kram från kalla Svärdsjö

    SvaraRadera
  8. Mange, har du bott på Phuket? Tur du kommentereade så jag kilckade på din länk... du har bytt adress, nu har jag ändrat i mina länkar så folk kan hälsa på från mig!

    Pelle; välkommen tillbaka. Hur gick det med orkidéerna? Någon som levde?

    SvaraRadera
  9. Brita, har du thaitime i huvudet? klockan borde vara 04 hemma! Visst är det bra med blogg, nu har jag tex lärt mig (och dig) att inte le åt apor!

    Kram från Phuket där vindarna vänt, nu är det hett igen!

    SvaraRadera
  10. Makaker söta!!??

    Avskyr de tjuvaktiga kräken..
    Vet inte hur många gånger jag nästan hamnat i strid med dem.

    Tur att smaken är som baken :)

    SvaraRadera
  11. Hej,

    gillar eran blogg! Sjalv ar jag sedan 4 mander bosatt har i Bangkok, trivs som fisken i vattnet!

    Kolla garna min blogg, bloggar om mitt liv och heta Bkk tips. http://blogg.aftonbladet.se/28278/

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  12. Vi var i Thailand i januari 2008, när vi besökte Krabi en vecka så åkte vi till ett ställe med ett jättehögt berg med en stor buddah monument högst uppe, påvägen dit upp, ca 1500 trappste (puh jobbigt) så blev jag "attackerad" utav en apa som hoppade upp på min rygg och hängde sig fast i mina bh band och började gnaga på mitt linne ^^,

    SvaraRadera
  13. Fotavtryck; oh joo - dom ÄR söta. Framförallt när dom inte fått vanan att stjäla från turister ;-)

    Anonym; ska kolla vid tillfälle. Varför bloggar du på Aftonbladets trista blogg-plattform?

    Ullis; han ville väl kela ;-) Dom kan va påträngande det erkänner jag, men Phuketmakakerna är betydligt blygare är den kärlekskranka(?) kompisen du träffade.

    SvaraRadera