tisdag, november 25, 2008

PAD vandrar vidare

Efter att fullständigt blockerat VIP-avdelning på flygplatsen Don Muang, där de husvilla politikerna hållt sina möten, vandrade de vidare till militärhögkvarteret vid gatan Chaeng Wattana. I skrivande stund står demonstranterna utanför det militära högkvarteret och sjunger!

Längs med Chaeng Wattana finns fler ställen de kan ockupera; bland annat telefonbolagets och postens högkvarter. Sen kan de - som i Monopol - marschera rakt in i fängelse utan att passera gå. Det ligger ett stort fängelse i krokarna. Men jag tror nog inte att det ingår i planen ;-)

Undrar hur militären kommer att ställa sig till belägringsförsöket. Skulle faktiskt inte förvåna mig om de låter demonstranterna hålla på utan att ingripa, hittills har icke-vålds-principen funkat från regeringens sida.

Jag tror det är frustrerande för de gula... de marscherar, sjunger, skanderar och skriker. Men de får liksom inte till den sista striden, för motståndarna vägrar strida! Intressant, och i mina ögon, vettig taktik!

Regerngen skickade ut en trevare och sade sig vilja förhandla med PAD. Men det blev tvärnobben, dom vill inte förhandla över huvud taget! Nu anger tidningar och TV att demonstranternas antal är mellan 25- 30 000 personer. Det måste vara genant för ledningen som påstod sig kunna samla 100 000 till denna den längsta dagen och sista striden.
Om någon orkar läsa på engleska; läs detta inlägg om våld och ickevåld bland röda och gula av journalisten Nick Nostitz som alltid är på plats i stridens hetta. Ingen kan komma och säga att han är Thaksins hejduk, han är en av de som avslöjade vidrigheterna som pågick under Thaksins drogkrig! Nick är en fotojournalist, ursprungligen från Tyskland, som arbetat i landet med Bangkok som bas sedan 1993.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar