fredag, oktober 24, 2008

Spåman varnar premiärministern


"Om du lämnar Thailand kommer du inte att kunna komma tillbaka till hemlandet!" Den spådomen fick premiärminister Somchai som skulle åka till ett Asien-Europa-möte (ASEM). Han valde att åka i alla fall, om han stannat hemma skulle jag inte blivit förvånad.

Ging berättade historien för mig igår och nu i morse publicerade tidningen Tha Nation varningen, så allvarligt tar man på spådomar i Thailand. Det finns flera kända spådomar, bland annat har det under många år pratats om spådomen som säger att kungaätten Rama försvinner efter nummer nio, det blir ingen kung nummer tio. Den nuvarande kungen har nummer nio!


Många thai tar Somchais spådom som ett tecken på att NU kan det bli kupp på ett eller annat sätt och att premiärministern får göra som sin svåger Thaksin, rymma fältet och gå i exil! Vi får snart veta om spåmannen har rätt, Somchai ska enligt planerna bara vara borta i några dagar!

Bilden är en spåmaskin som finns lite överallt i landet, i tempel, på marknader och i varuhus. Du stoppar i några bath, det blinkar och plingar och maskinen visar ett nummer. Numret byter du mot en lapp med en spådom.
Det var dock en mänsklig spåman som gav Somchai rese-varningen.

2 kommentarer:

  1. Som läget är i dag i Thailand behöver man väl inte vara spåman för att lista ut att Somchai sitter löst till...

    Jag ger honom 50% chans att få rätt.

    Och det där med en ny kupp... Har inte sett det själv, men min fru sa att de hade gjort någon Gallup av något slag och där hade fler än 50% (tror det var så många som 80) att de ville ha en ny kupp. Sanslöst.

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt Guava, t.o.m. jag skulle kunna komma med en dyik spådom!

    Det är rätt talande när befolkningen hellre vil ha en militärkupp än nuvarande situation. Det är synd om Thailand!

    SvaraRadera