fredag, oktober 26, 2007

Shoppa loss i Patong

Välkomna till Jung Ceylon, en ny och trevlig anledning till ett Patongbesök!
I går kväll åkte vi in för att handla lite till Maleé Garden. Jung Ceylon har en fantastisk avdelning med hantverk och jag fann snabbt det jag sökte och lite till. På byggbloggen kan du se vilka fina konstverk vi hittade! Lagom till vattenshowens start klockan nio hade vi handlat klart. Jag som aldrig sett dylikt blev riktigt till mig...

Först var det vattenbalett med fontäner som dansade genom att spruta i takt. Sen visades bilder av skepp, blommor, fiskar medans en speakerröst berättade om
Phukets förträfflighet som turistmål i allmänhet och Jung Ceylons förträfflighet som shoppingcenter i synnerhet.

Speakerrösten berättade även varför shoppingcentret fick sitt namn - Phuket kallades Jung Ceylon för 500 år sedan. Ser du tjejen i vattnet här nedan? Hon var en av de många bilder som passerade revy i vattnet som sprutade i solfjäderform. Naturligtvis avslutades showen med en hyllning till kungen, massor av bilder ackompanjerades av hans egenhändigt komponerade musik.
Jag har ett scoop! Det är högertrafik i Patong! De enkelriktade massor av gator i Patong. En väg mellan strandgatan och parallellgatan där Jung Ceylon ligger fick högertrafik - det gick inte att få ihop det annars. Det känns jätteknäppt att åka på höger sida helt plötsligt. Jag känner inte till någon annan gata i Thailand som har högertrafik, gör du?

7 kommentarer:

  1. Va konstigt det låter med högertrafik i Thailand!
    Nää jag känner inte alls till något ställe som har det.
    Shopping, me like :-)
    Kram och ha en go helg

    SvaraRadera
  2. Jag skulle nog få en smärre chock om jag åkte till Phuket nu. Jag var där under ett par månader i början på 80-talet och bodde på flertalet stränder. Det fanns knappt nångting alls förutom några utspridda och väldigt primitiva bungalows man kunde hyra.

    SvaraRadera
  3. Carina; jag skulle absolut köra fel om jag satt vid ratten. Heltokigt med 30 meter högertrafik mitt i all vänstertrafik. shopping - yes - framförallt till hus :-)

    Matilda, Ja du skulle bli så chockad att vi skulle få inkvartera dig på sjukhus. Där skulle du bli änne mer chockad eftersom privatsjukhusen mest liknar 5-stjärniga hotell :-)

    Primitiva bungalower finns knappt, jag vet bara ett par ställen där det fortfarande finns.

    SvaraRadera
  4. Officiellt känner jag inte till någon högertrafikerad gata, men inofficiellt så är det ju högertrafik på varenda gata i hela Bangkok.

    Jag förstår inte hur det funkar där nere hos dig. Fota gärna lite, jag vill se.

    Undrar om inte detta kommer att leda till en hel drös med olyckor... Och kan det verkligen vara lagligt att göra så? Fast lagen är det ju inte någon som bryr sig om iaf..

    SvaraRadera
  5. Ging påstår att detta är den enda högertrafikerade gatan i landet.
    Men jag vet inte säkert.

    Ska försöka fota när jag är till Patong nästa gång. Jag tror att tanken är att de ska avdela gatan i mitten - då blir det inte högertrafik Men jag vet inte säkert.

    Om det är lagligt?
    Jag vet inte säkert.

    Det är inte mycket jag vet säkert :-)

    SvaraRadera
  6. På Bangkoks Sukhumvit har de ett likande fenomen under Skytrain. Där borde trafiken flyta på respektive sida av gatan, men av någon anledning har de lagt en av de vänstergående filerna på högersidan av gatan. Det finns alltså endast en fil i ena riktningen och tre filer i den andra. Det känns jättekonstigt när man kör där, för det känns som man får möte i sin egen fil nästan.

    SvaraRadera
  7. Kul, det finns alltså ett ställe till där man får trafikfnatt! Fast KUL är väl kanske fel ord ;-)

    SvaraRadera