lördag, oktober 27, 2007

I valet och kvalet

Ging skulle åka och träna, men kom inte ut från gården! På vägen, i vägen, stod en hel drös vitklädda man i varierande åldrar. Den 17 november har vi val på Phuket. Rawai har precis uppgraderats till stad vilket betyder att valet är mycket viktigt - åtminstone för de valbara.

Affischer på allvarsamma män och kvinnor täcker all ledig yta på ön. De smarta tillverkar valaffischer i form av stora, skuggande plastsjok. Dessa skuggar nu många små butiker och barer, oavsett vilken politisk åsikt innehavaren har.

Efter att lyssnat på vad bra det blir om han röstar på någon av dessa fick Ging lite broscher och färdig-ikryssade valsedlar. Enligt min minimala opinionsundersökning (fem personer) ligger mannen på bilden, nummer 2, rätt bra till. Fråga mig inte varför, har varit dålig på att hänga med i lokalpolitiken i år.

Väderrapport: I dag mestadels uppehåll uppblandat med korta mini-skurar.

8 kommentarer:

  1. Oj då! Inte kommer jag direkt att tänka på valpropaganda när jag ser affischen. Snarare något budget-reklamblad för en lokal mäklarfirma, eller kanske ett mindre känt dansband. Eller någon slags "före - efter"-reklam där det egentligen är samma man som visas (skjortan ser ju onekligen ut att vara densamma iaf) förespråkandes något hårväxt-medel...

    Nej, här hemma i Sverige (där f.ö. moderaterna för närvarande har partistämma) stylas det ju något mer, även i den lokala politiken. Tror dessutom inte jag sett att någon lokal svensk politiker kör med havs- eller palmbakgrunder på sina valaffischer.
    /Cotton-Johanna

    SvaraRadera
  2. Mindre känt dansband :-D Det är lustigt med bilder på thailändare när det gäller officiella grejer. Då ser alla extremt allvarsamma (och supertrista) ut. Inget leende land då inte!

    Nu vet jag vem nummer två är - han är den sittende för vårt område i OrBorTor som valet gäller. OrBorTor = Provincial Administration Organization.

    SvaraRadera
  3. Du pratar ju väder politik och shopping som värsta "svenska" i Thaland!! du borde ägna dej åt "soldans" verkar som du kommit i otakt, be Ging slå några slag på "soltrumman" så du kommer i gång igen

    SvaraRadera
  4. Hej och tack för dina bra sidor. Det var bl a härifrån jag fick läste om Rock City. Trots flera Thailandsbesök tidigare hade jag aldrig varit där tidigare. Besökte detta ställe första gången nu i oktober och kommer säkert att besöka vid nästa resa i vinter. Har aldrig hört din Ging spela, spelar han någonstans i Phuket?Däremot blev jag bjuden på en drink av en annan trummis i Rock City, tror han hette Lang (?), en mycket trevlig person. Fortsätt med ditt skrivande, ger mycket nöje att läsa (även i Thailandforum).

    SvaraRadera
  5. Lyllo Ging som blev stoppad på väg till träningen. Själv har jag varit som den värsta pass-opp i helgen, men det är bara för att jag inte är så bra på att lägga ner slang i backen. Har Ging bastat någon gång? Det funkar även för oss som inte egentligen gillar värme. Ha det bra, kramar från måne... förlåt Sunnersta :)

    SvaraRadera
  6. Pelle: Ging har inte trummorna på plats. Men jag lovar ut och soldansa så fort jag har en möjlighet Även thai pratar väder nu ska du veta... och politik och shopping! :-) Blev det nå’ Rush?

    Hej Anonym, tack för vänliga ord vem du nu än är. Rock City har ju inte varit öppet så många år (hösten 2005) så det är kanske därför du missat det? Om du hade läst min bok hade du vetat om stället :-D

    Ging har spelledigt i år, han ska ta hand om Malee Garden. Men han gästar så fort han är ute på krogen, vare sig han vill eller inte. Eftersom alla känner honom så blir han automatiskt uppropad på scen. Du kan se honom spela på nätet: http://www.gingdrummer.com/

    Trevliga Lang är en gammal elev till Ging och heter egentligen Rang men eftersom det uttalas Lang skriver jag så.

    Åsa; Ging kom iväg senare... han är vädigt idog med sitt gymtränande. Han tycker det är roligt - det tycker han däremot inte att det är att bsta. Han har följt med någon gång för att vara snäll. Men det var länge sen nu... Hmmm... så tokigt det såg ut!
    Det var inte länge sen han var snäll men det var länge sen han bastade :-) Kram på dig passoppen!

    SvaraRadera
  7. Väldigt nyfiken på 2x..vad duger han till?

    Märklig tid på kommentaren? Vaknat 04.00 utsövd och pigg. Somnar man klockan 8 på kvällen så..:)

    Det värsta är att det känns som en svensk höstmorgon o det aldrig vill ljusna..

    SvaraRadera
  8. Hej Fotavtrycks-Per. Jag var som du förra veckan, vaknade vid fyra och var utsövd. Känns lite konstigt, men för mig är det rätt bra. Då hinner jag jobba en massa utan att bli störd!

    Vad 2:an duget till vet jag inte. Tror det positiva responsen har att göra med att folk vet vad dom har men vet ine vad dom får. De som har företag vet nu hur dom ska göra för att få göra precis vad dom vill... eller också ÄR han bra. Sen är han buddhist och min otrooligt stora undersökning innefattade enbart buddhister.

    Ging är ingen stor älskare av tvåans gäng. Han vill ha in nytt blod på OrBorTor som ser långsiktigt på utveckling, inte vill ha in miljoner på stört och tillåter 4-våningshus att byggas på lös grund m.m.! Dessutom anser han att korruption ökar om folk sitter för länge (det har han säkert rätt i tror jag)

    Ha det så bra uppe i Chiang Mai, nu är det väl ljuvligt va? När det är ljust alltså ;-)

    SvaraRadera