fredag, september 28, 2007

Jag vill se rött!

Idag har uppropet gått ut att vi alla ska bära röda kläder runt om i världen för att visa att vi stöder demokratikampen i Burma - låt oss hörsamma uppmaningen!

Har du inga röda kläder får du väl ta på en tomteluva... Inte tror jag att Burmas diktatorer bryr sig speciellt mycket om vad en svensk har på sig, men det skadar inte att prova. De är trots allt beroende av omvärlden.

Militärjuntan stängde igår ner Internet i Burma och
ännu fler munkar arresterades under natten. Militären vill undanröja nyckelfigurerna, det skapar förvirring och osäkerhet bland de demonstrerande. Irrawaddy News har tydligen sina servrar utanför landets gränser och rapporterar vidare. När de stänger ned nätet och stryper nyhetsrapporteringen kommer uppgifter om vad som händer i svang - man vet inte riktigt vad som är sant. Rykten talar om 9-15 döda i gårdagens sammandrabbningar, bland annat en högt vördad abbot som misshandlades till döds i ett buddhistkloster. Nu ska jag leta i garderoben - röd tröja ska på!

15 kommentarer:

  1. Sonen som mest går i svarta kläder lånade i morse mannens röda tröja. Det gjorde hans mor stolt... 17 år och tog ställning

    SvaraRadera
  2. Ska in till Gbg på em för klippning, ska bli intressant och se om detta har slagit igenom så att det syns, om man tänker på att det är väldigt rött menar jag!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  3. Christina W: Grattis, det är ni som uppfostrat honom!

    Carina, skulle var kul att veta om det syns, rapporterar du?

    SvaraRadera
  4. BRA du oxså är med i bloggvärlden och stöder..
    Visst kan vi göra det vi kan för att ge människorna i Burma vår sympati.. hoppas bara att det leder till Demokrati någon gång i framtiden.. Jag bär rött.. röda bågar på glasen och en röd huvtröja:-)
    Ha de fint tjingeling

    SvaraRadera
  5. Själv har jag orange tröja på mig idag. Hoppas även det räknas. Mina tankar går dock till dessa fredliga människor som bor i ett så rikt land, men ändå lever i våld och ren fattigdom.
    Nu verkar de dessutom stänga av så många kommunikations-kanaler som möljigt (bl.a. internet).
    Kämpa på!
    /Cotton-Johanna

    SvaraRadera
  6. ... eller för att förtydliga mitt inlägg här ovanför, så kanske inte Burma är ett så rikt land längre, men det var det innan militärjuntan roffade åt sig allt som fanns....
    /Cotton-Johanna

    SvaraRadera
  7. Cotton, de har väl rätt bra med naturtillgångar fortfarande tror jag. Svårt att veta eftersom det är ett så stängt land.

    Jag har inte varit ut än idag... nyss letade jag tröja. Ojoj - min fåfänga får lida för solidaritetsaktionen - jag har bara en röd, SKITFUL tröja! Men vad gör man, det blir ful tröja på fredags-after worken! :-)

    SvaraRadera
  8. Men hallå! Prova att vända ut och in på den, så kanske den får en hel-cool look.
    (...stackars tröja som blir kallad "skitful".... ;-) )
    /Cotton-Johanna

    SvaraRadera
  9. Såg du den skulle du inte tycka synd om den :-D Men den är mjuk iaf!

    Vill du se den i verkligheten så sitter tröjan (och även jag) på Spitfire på Birger Jarlsgatan från halv fem idag.

    SvaraRadera
  10. Jag gick i min uniform igår, det var den enda röda tröja jag hade..men den är vinröd. Nu skall jag stödja Burma hela två veckor i Kina med röd tröja..

    SvaraRadera
  11. Ha en riktig trevlig resa Fotavtrycks-Per!

    SvaraRadera
  12. Vad skönt det är att det inte bara jag som inte har några fina röda tröjor, men för den här saken skull kan jag gärna ha en ful tröja i flera dar :)

    SvaraRadera
  13. Jag med - och den är ju mjuk - det är huvudsaken. Ser att jag faktiskt sitter här och protesterar alldeles för mig själv framför adatorn nu :-)

    SvaraRadera
  14. Är den mjuk så är den väl säkert i bomull (= Cotton). Bomull brukar vara mjukt och mysigt....och snyggt..... ;-)
    /"guess who"

    SvaraRadera
  15. Hmmmm, nu tänker jag så det knakar... kan det vara fru Linne eller fröken Rayon :-) :-D

    Lunch imorgon?

    SvaraRadera