lördag, september 29, 2007

Sista chansen

I helgen är det sista chansen att se de underbara bilderna som ingår i utställningen ”Spirit of the Wild” vid Nybroviken i Stockholm. Steve Bloom heter den fantastiska fotografen som fångat djuren som fångar åskådarna. Missa inte!

Burma fick världens stöd igår, många klädde sig solidariskt rött. Burma färgades dock ännu rödare - av blod! Det känns som sista chansen för världen att hjälpa de obeväpnade demonstranterna.

Nu har militärjuntan skurit av informationskanalerna. Utan bilder och film är det svårt att skapa opinion och sätta press på de som i sin tur kan sätta press på militärjuntan. Om inget händer från omvärlden kommer burmeserna att få begrava sina döda utan att militären vikit en tum. Ögonvittnen talar om allt från 30 till 200 döda från gårdagens hårda sammandrabbningar. Motståndsrörelsen anger ä
ven att upp emot 700 har arresterats. Burma är en pågående tragedi som borde kunna stoppas - omvärlden vet vad som händer! Irrawaddy rapporterar så gott dom kan.


Sen vill jag passa på att gratulera Lin Hui, en pandafröken som fyllde sex år igår. Hon bor på Chiang Mai Zoo och avnjuter här sin jättefödelsedagstårta av grönsaker och frukt. GRATTIS!


4 kommentarer:

  1. Ja detta är bara så tragiskt, trappar upp mer och mer och hur det kommer att gå lär vi inte få veta känns det som!
    Var ju in till Gbg igår em, måste säga att det var väldigt få som bar rött i stan :-(
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. Tyckte vi var väldigt få i Sthlm också. Fast det är klart, när jag var ute på stan var de som protesterade samlade på söder.

    Nu verkar intresset redan svalnat från omvärlden, vi har inga bilder som upprör längre... vilket inte betyder att det är bättre utan bara att militären har täppt till hålen. Jag fattar inte att vi i dessa tider kan tillåta militärjuntor a’ la Burma! Kram!

    SvaraRadera
  3. Militärjuntor borde i vår så kallade upplysta värld endast finnas i historieböckerna, det vore väl bra om vi kunde hjälpas åt att förpassa dom dit.

    SvaraRadera
  4. Ja tänk så trevligt om det vore sant Åsa, men tyvärr verkar inte det bli sanning än på länge :-(

    SvaraRadera