lördag, augusti 25, 2007

Thailand är nära

Döm om min förvåning när jag idag upptäckte att mitt andra hemland Thailand inte ligger på andra sidan jordklotet - utan 25 km söder om Stockholms city! Närmare bestämt i Haninge kommun, vid templet Wat Santinivas. Där hade man idag en sommarfest, en mycket välbesökt sådan. Det kryllade av folk, naturligtvis mestadels thailändare.
Det var som att förflytta sig till en tempelmarknad i Thailand. Mat i massor, allt från pannkaka till heta, heta grytor som jag inte ens vågade försöka mig på. Man roade sig med pilkastning, lotterier och allmän picknick. På scenen uppträdde små söta barn och det sjöngs thailändska countrysånger av en berömd folksångare i guldkostym. I ett tält stod en buddhastaty som man satte guldflagor på och penningträden dignade av gåvor. Även munkar sågs stilla vandra runt på festplatsen. Speciellt en munk gjorde intryck, han fotograferade mest thaiboxare!
För er som inte kunde beöka tempelfesten i år, åk hit nästa år - det är riktigt exotiskt!

5 kommentarer:

  1. Det var synd att vi missade varandra. Bättre lycka nästa gång.

    Festen var som du skrev välldigt lyckad. Det kändes som 5 ggr så stort som förra helgens Vämdö fest. Jag har några filmsnuttar jag tänker lägga ut som bevis.

    SvaraRadera
  2. Härligt med god Thaimat, inget går upp mot det! Nu undrar jag, bor ni i Sthlm eller Söderhamn?
    Kramkram Carina

    SvaraRadera
  3. Carina, vi bor i centrala Sthlm, åsså lite i Bollnäs ibland. Aldrig i Söderhamn.

    SvaraRadera
  4. Menade ju Bollnäs och inte Söderhamn som jag skrev till dig.
    Jaså ni bor i Sthlm, det har inte jag fattat, trodde ni hade er fasta Sverigeplats i Hälsingland!
    Mysigt att bo i Sthlm, älskar verkligen den staden, året om!
    Gbg är inte på långa vägar lika vackert tycker jag. En får väl hålla till godo med det som är närmast då antar jag.
    Kramen Carina

    SvaraRadera
  5. Carina, va kul - jag tycker också att Stockholm är mycket vackrare än Göteborg! Och du får nöja dig med Gbrg, du har ett nytt fint hus juuuu :-)

    Man kan bli lite förvirrad över var vi bor... det blir vi med ibland! Fast vi bor faktiskt i Sthlm, det är bara jag som envist påpekar i tid och otid att jag minsann är hälsing!

    SvaraRadera