fredag, augusti 24, 2007

Banditer utan armar!

I måndags sammanstrålade hela familjen för en kort, men intensiv kryssning till Åland. Jag har tidigare aldrig åkt Birka Paradise, tror inte jag kommer åka någon annan i framtiden. Det är en jättefin båt!

Vi gjorde allt som hör en kryssning till: intog smörgåsbords-middag till magen stod i fyra hörn, trängdes på tax-free-butiken, tippade på tipsrunda och spelade till och med bingo! Åsså spelade vi på det rubriken antyder, banditerna. Men vad heter det numer? I mitt huvud heter det fortfarande enarmade banditer, men dom måste ju heta något annat idag - dom har ju inga armar över huvud taget! Lägg en kommentar och upplys mig!

Vi hade riktigt kul, betydligt skojigare än bilden antyder. När jag tog den fångade jag den enda gång delar av sällskapet lyckades se uttråkade ut :-)

6 kommentarer:

  1. I Australien kallas de rätt och slätt för "poker machines". Vad de heter på svenska har jag ingen aning om.

    SvaraRadera
  2. Ja vad heter de egentligen, vill ju också bara säga banditer....utan armar då förstås!
    Skitskoj att åka på de båtarna, innan jag träffade Stefan så var jag och en kompis från Gävle på singelkryssning till Åland, så skoj!! Vi i familjen har också åkt ett flertal ggr, mamma, syrran m.m.
    Kramkram Carina.....smörgåsbordet....mmmmm

    SvaraRadera
  3. De heter Enarmade banditer
    rätt och slätt.
    eller spelautomater kanske det är nu.
    MVH angelica

    SvaraRadera
  4. Tittar just nu på en dokumentär från Las Vegas. Där kallas maskinerna "slot machines" och översätts med "enarmade banditer"!?

    Finns det verkligen inget modernare ord på de armlösa banditerna?

    SvaraRadera
  5. På kasinot jag jobbade kallades de helt enkelt spelmaskiner (eller slot machines). Inte alls lika roligt som enarmade banditer. Jag brukade kalla dem helvetesmaskiner eftersom de inte är helt trevliga som sällskap under en hel arbetsnatt... "BLING BLING BLING - KAPIIIIIISH - BANG BANG BANG--- ooooooooooooooooh JACKPOT!!! BLING boing BLING boing BLING boing BLING boing BLING boing BLING!!!" Som att jobba med R2D2 på speed...

    SvaraRadera
  6. Ja jobba bredvid banditerna kan INTE va kul! Spelmaskiner, det var ju inte så kul - fortsätter nog kalla dom enarmade banditer :-)

    SvaraRadera