torsdag, april 05, 2007

YouTube censurerat - igen!

Den här gången erkänns blockering av Sitthichai Pookaiyaudom, högsta hönset på Ministeriet för information och kommunikations-teknologi.

Citat: "Eftersom Google, som äger YouTube, har vägrat ta bort ett videoklipp som är förolämpande mot vår kung ser vi ingen annan utväg än att blockera YouTube i Thailand. När de tar bort videon, tar vi bort blockeringen!"


En del som sett klippet säger att det är mycket stötande, inte bara för kungen utan även alla andra thailändare. Sen säger andra: det är ju bara löjligt och inget att ta på allvar. Vad som är sant är svårt för mig att säga då jag, liksom alla andra i Thailand, inte kan titta.

Den som postat klippet kallas "
Paddidda". Ni som kan titta, kan ni tala om för mig vad detta handlar om?! Om klippet är stötande, klicka i 'Flag as inappropriate'-knappen på sidan för att hjälpa Thailand - och oss här som vill titta på oskyldiga videosnuttar!


6 kommentarer:

  1. Hej Maleé!
    Det går inte att kolla på videon! Den är borttagen! Men själva "fotot", startbilden, ligger kvar, där man ser att det är en bild av kungen!
    Há en riktigt trevlig påsk!!

    /Lena (Lena_c )

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Finns även en artikel om detta på Aftonbladet.se!

    / Lena

    SvaraRadera
  3. Surt,skulle vilja se det så man får en idé om censurnivån!

    SvaraRadera
  4. På CNN var det väl, så stod det att det rörde som om barnsligheter som att måla ringar runt ögonen och sätta fötter på huvudet.

    Men grejen är väl att det genom denna censur får mer uppmärksamhet än vad det skulle ha fått om de låtit det bero...

    Och så får ju Thailand dåligt rykte på kuppen. Resten av världens monarkier ser nog inte allvaret i det hela.

    SvaraRadera
  5. Ja klippet är borta... men nu finns det istället ett gäng andra. Kungen med fötter på huvudet, barn som antyds vara prostutierade, sexturism, spetälska... allt till tonerna av Thailands nationalsång... Trist att se faktiskt...

    SvaraRadera
  6. Trist men väntat - folk triggas av förbud. Det var inte så smart av Thailand att censurera från början. Hade dom bara censurerat det stötande klippet hade vi förmodligen sluppit det här.

    SvaraRadera