tisdag, april 03, 2007

Energiladdad make

Ging måste ha vilat bra i Khao Lak - han far runt som en Duracell-kanin sen han kom hem! Med tanke på värmen är det mycket konstigt, vi har fortsatt högtryck. Det är kanske det Ging har också - högtryck?!

Nu när jag äntligen fått tag på en vettig trädgårdsmästare så visar det sig att Ging har drabbats av akut trädgårdsfnatt. Inga växter står säkra när han går lös med hacka och spade i varje vrå av vår blomstrande täppa. Han är egentligen en begåvad trädgårdsmästare så nu kanske vi kan avboka den jag just bokat. Men det är nog bäst att ligga lågt - trädgårdsfnattet kanske är kortlivat?

När det gäller vädret så kom det några skurar i går natt men idag så svettas man om man så bara rör på ett finger. Nu ska vi strax iväg och hämta jeepen Jack som äntligen ska vara klar. Det gick fort ha få bilen klar så fort Ging dök upp - reparatören har nog inte tyckt det varit så noga om jag fått åka moppe!

6 kommentarer:

  1. Ser härligt ut...trädgård är kul

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det, framförallt i vårt klimat! Igår regnade det jättemycket på natten så idag ser man hur växterna sträckr på sig.

    Odlar ni nåt ätbart hos er? Norr-klimatet är ju perfekt för jordgubbar och blåbär och sånt. Här funkar inte det, tyvärr. Men vi har vi våra bananer, bananer och bananer :-) De papayaträd vi hade har självdött.

    SvaraRadera
  3. Tomaterna har jag ju nämnt, sen har vi basilika,lime,chili,dill(svensk),sallad,nu är det äggplantor o annat på g också.

    SvaraRadera
  4. Varför heter farangdill laosdill och laosdill heter farangdill?

    Kan någon förklara det för mig?

    SvaraRadera
  5. Det hade ju varit trevlig om min islänning också hade lite trädgårdsintresse emellan åt. Och de få gångerna jag tar mig till och gör fint i rabatterna så är hundarna otroligt pigga på att gräva djupa hål. Det är ju så mjukt och skönt när jag har luckrat upp jorden åt dem...suck! Då tappar jag liksom sugen resten av sommaren. Men snart blir det ny sommar med nya spadtag.

    SvaraRadera
  6. Dill! Det har jag knappt sett här. Tomater borde jag kunna odla också. Men när det gäller grönsaksodling har jag svårt att få tummen ur det berömda... Är lite Ferdinand-lik och vill mest sitta och lukta på blommorna!

    Varför man dillar om dill har jag ingen aning om.

    Eva, det är nog tacksammare att odla hos oss. Det växer lite snabbare på Phuket än på Island ;-)

    SvaraRadera