lördag, februari 17, 2007

Å va’ han jobbar

Förra fredagen var officiellt den nionde februari men här var det fredagen den trettonde!

Det började med att jag råkade ramla av moppen! Parkerade på gården, kickade ned fotstödet och klev av. Men fotstödet hade fastnat - moppen välte. Kastade mig av, landade på gräsmattan och rullade in i palmhäcken. Eftersom jag inte hunnit ta av mig hjälmen gick det på skadefronten väldigt bra. Ingen såg mig när jag hjälmförsedd rullade graciöst, hmmm, nåja... in i planteringen - tack och lov ;-)

Sen brakade det på baksidan, en bananplanta föll. Stocken hade blivit för tung. Lite senare på dagen började telefonledningen att brusa så högt att modemet inte kunde prata med servern. Då ringde jag som vanligt A som skickade Oeh - vars namn uttalas Å. Han är As tjänstvilliga, alltid leende kusin och den händigaste thai jag känner. Han klarar i normalfall telefontrubbel, drar även om elledningar, lagar moppar och mycket annat.

Han kollade telefonledningen i en halvtimme, men fick ge upp. Han gav sig istället ut med en skarpslipad bananhuggar-kniv och röjde upp i trädgården. Bananstocken fick han ta hem till A och resten av familjen. Innan han gick rätade han till det jag klantat till på moppen också. Han är en pärla!

6 kommentarer:

  1. Hej
    Så glad att jag hittade hit. Himla spännande att läsa om ditt liv och leverne och dina öden (inte minst) där på andra sidan jorden.

    SvaraRadera
  2. Godmorgon! Härligt att du är med oss igen. Trevlig helg!Kram

    SvaraRadera
  3. Christina: Du är så välkommen till oss. Jag vågar knappt gå in på din sida nåt mer, blir alltför hungrig och sugen på VÅR mat :-) Ni andra, besök Christina blogg för att få matinspiration!

    Åsa: God morgon och tack! Jag vill ju inte missa våra morgonmöten på nätet :-) Trevlig helg! Kram!

    SvaraRadera
  4. Var det en dubbel Mollbergare med skruv. Domarsiffror 4,8 4,9 4.5 o den norska domaren 5.0

    Isaanbo

    SvaraRadera
  5. Själv har jag aldrig varit i Thailand men den thailändska maten är intressant även om jag aldrig ätit den på plats.

    SvaraRadera
  6. Isaan bo: Alla noll domarna var faktiskt 9.9 poäng! Har diplomet bredvid hjälteutnämningen på kontoret nu... ojoj, jag ljuger lika lätt som vilken thai som helst jag ;-)

    SvaraRadera