måndag, november 20, 2006

Vilken är din favoritplats i Thailand?

Nyfiken i en strut, dvs jag, skulle vilja veta var DU trivs bäst i Thailand! För mig är det svårt att välja - det finns många mysiga, roliga och sköna ställen i landet.

Klicka här för att rösta!

Phuket är "hemma" så jag röstar på det. Har du ett favoritställe som jag missat i omröstningen? Lämna en kommentar - eller ett klagomål om du är på det humöret!

1 kommentar:

  1. Från: Kjell ( länk ) den 06/11/20 19:06
    Konstigt - det alternativ jag ville rösta på fanns inte med: "Var än Maleé och Ging är"!

    Från: Christer Scherloff den 06/11/20 21:12
    Grattis till toppbetyg i Bloggomrösötningen!
    5,0 av 5 möjliga, inte dåligt!!

    Hälsningar från din blivande granne Christer på Phuket Residence

    Från: GuavaJuice ( länk ) den 06/11/21 04:02
    Jag måste ju naturligtvis rösta på Bangkok, eftersom mitt eget lilla paradis på jorden ligger där, i utkanten... Bangkok är HEMMA!

    Men jag älskar verkligen Bangkok, nästan jämt i alla fall.

    Hua Hin hamnar längst ner på min lista. Bodde där i dryga två år, och jag vill aldrig mer tillbaka. Finns det något tråkigare ställe i detta land? Nu är det väl iofs bättre, med nya varuhuset, men innan dess fanns det ju inte någonting att göra, om man inte spelar golf då...

    Från: Nille ( länk ) den 06/11/21 04:25
    Men hallå!!

    Koh samed och Koh Chang i samma alternativ, hur skall jag då kunna rösta?

    Från: Malee/BM den 06/11/21 04:28
    Nille: Precis så här - protestera i kommentaren, hahaha! Fast egentligen, jag tänkte dela upp dom men det blev ju så himlans många alternativ. Jag räknar din röst som bara Samet...

    GuavaJuice: Jo det förstår jag att du gör - läser ju din blogg med stort intresse. Själv älskar att ÅKA TILL Bangkok kort tid. Sen är jag glad att få åka hem Det är väl tur, om alla ville bo där blev det olidligt mycket folk.

    Christer: Tack, betyget går upp och ner lite hur som helst... Fast kul när man toppar! Längtar ni ner till ert hus nu? Vi har det så trevligt i vårt område - det område du tillhör också.

    Kjell: Du är för söt du

    Från: Johan (Guava) ( länk ) den 06/11/21 06:30
    Jag vet inte om det har att göra med att jag är uppvuxen i en småstad. Utan något att göra. Har alltid älskat storstaden.

    Men nu har jag det bästa av två världar. Vi bor nästan på landet men samtidigt ligger hela Bangkok för mina fötter om och när jag så önskar. Bara en kort bussresa. Och lite båt... ibland, beroende på humör.

    Från: Malee/BM den 06/11/21 07:06
    Är annorlunda när man BOR och dessutom bor i kanten så man både har pulsen och lugnet. Det blir så intensivt när man kommer utifrån.. Ging är uppvuxen i Bangkok och ryser av obehag om han måste spendera mer än några dagar där! Same, same but different - han uppskattar lugn - hade väl FÖR mycket att göra när han växte upp

    Från: Nille ( länk ) den 06/11/21 11:20
    Jag vet inte om jag vågar rösta. Tänk om någon tror att jag röstar på den andra ön, den jag VERKLIGEN inte gillar.

    Ok, du lovar att räkna just min röst för Samed. Du verkar pålitlig så jag litar på att du fixar detta

    Om Bangkok: Hatade det i början men eftersom kan man hitta lugnet och sköna människor här med. Jag har ingen aning om vart jag skulle bo om jag fick välja.

    Från: Malee/BM den 06/11/21 11:29
    Jag lovar Nille! Å det är ju inte miljoner som röstar så det ska jag nog klara av att komma ihåg Vad är det för fel på Koh Chang? Jag gillar den, fast det är ju klart, jag gillar det mesta! T.o.m. Hua Hin som Guava avskyr

    Från: Nille ( länk ) den 06/11/22 11:34
    Det är mer så att jag ställer mig likgiltig till Koh Chang. Jag förstår liksom inte dens nytta. För MIG är den överflödig. Hade det vart ett nytt Samui kunde jag förstått dess nytta men så är det ju inte, inte än på 20 år. Det är en wannabe ö utan själ i mina ögon, och den krossas av Samed.

    Nu har jag bara varit där 3 gånger och kanske inte spenderat mer än 2 veckor totalt. Visst har jag åkt runt, men mest har det varit svårt. Jag har aldrig hittat de där fina stränderna hela Samed är fullt av.

    Men sist, när jag körde vilse med flit, såg jag faktiskt en strand som förklarar namnet på White Sand Beach. Det var på höjden precis innan man når WSB. Jag tog en avstcikare ner mot något som hette WSB Resort. Det lät cool. Världens läskigaste väg ner till stranden, asbrant, trodde aldrig jag skulle komma upp igen. hade det regnat hade det vart kört.

    I alla fall. Vit pudersand. Turkost vatten. Vackert. men mina tankar var tyvärr på hemresan, och hur i helvete jag skulle komma upp igen

    Från: Malee/BM den 06/11/22 11:58
    Okej, fattar. Samet HAR finare stränder men jag är lite rastlös av mig och får lappsjuka där efter några dagar. Chang däremot finns det mer att fara runt på - och upp och ned som du säger. Det är helvetiska vägar! Sen har jag kompisar på Chang, vilket alltid gör platser roligare.

    Från: b-tung den 06/12/08 00:23
    Många av mina kompisar som bor i thailand som farlanger, gillar inte heller Koh Chang pga gamle taksinens inflytande över ön. Dom har lovat att dyka upp i början på nästa år för att hälsa på oss och se varför vi gillar den där ön....Mycket av det som jag gillar med den är att man generellt äter nästan lika bra somm streetrestaurangerna i bkk och att det är väldigt lätt att ta sig ut till ngn av dom andra och mycket mindre exploaterade öarna när man bara vill ligga lågt..
    mvh Björn

    Från: Malee den 06/12/08 04:47
    Visst är det lite lustigt med Koh Chang - ön väcker många starka känslor! Normalt sett i landet så är ju allt, okej, okej, medium och inte så upphetsat... men om Koh Chang tycker alla - och mycket! Jag tycker som du, Ging gillar den också,. Men en gång när vi var där vägrade Gings kusin att följa med och väntade i Pattaya! För han hade också mycket stark motvilja mot ön, naturligtvis hade han aldrig varit dit!

    SvaraRadera