fredag, november 24, 2006

Lugn efter stormen

Ibland inser jag - mitt liv är aningen exotiskt. Oftast jobbar jag på i min vardag och tänker inte mycket på var jag är eller hur privilegierat jag faktiskt lever. Men ibland slår det mig. Som igår, när jag låg under ett parasoll och hade tomtar på loftet!
När man arbetar för tidningsvärlden ligger man lite fel i tiden. Det är nu alla kryss inför helgerna byggs. Julgransglitter och nyårschampagne är min vardag för tillfället. Oftast sitter jag klistrad framför min skärm, inomhus i luftkonditionering - det är inte ofta det passar att ta badpaus när man jobbar. Men igår var jag uppe innan tuppen och behövde rensa hjärnan från knäck och glögg på eftermidaggan. Tog en tur med moppen till lilla Yanui Beach. Som inte är så liten längre, den växer så det knakar. Inte storleksmässigt - men det är mycket mer människor, mer aktiviteter och fler parasoll än tidigare.

I vattnet vid Yanui finns rätt mycket sten. Sten låter inte så trevligt, men det betyder fiskar. Och fiskar i alla fasoner och färger simmar runt, står man bara still ser man mycket kul under ytan. Nytt för i år är att det inte längre bara är fiskar som plaskar runt - utan även en hel del italienare och fransmän! Det är skönt på Yanui, det är nästan alltid lugnt vatten så det är bra simmar- och flyt-strand. Att flyta runt i havet är sååå skönt - ljuvligt, exotiskt och i högsta grad privilegierat!

Sänder ett stort GRATTIS till Annika Heinegård och Anders Wikman som fick en son häromdagen. En son som förmodligen kommer att bli planeringskonsult när han växer upp - redan första dagen i sitt liv höll han tiden!
Nu ska jag ut och köpa sugrör för att bygga en altan Det blir jättefina altaner av sugrör!

1 kommentar:

  1. Från: Carina den 06/11/24 13:13
    Altan?.......sugrör?.....hmmm, tror inte att jag riktigt fattar hur ni ska bygga, du får lägga ut ett foto sedan på det färdiga resultatet!
    Om du jobbar mycket nu betyder kanske att du e ledig över jul/nyår istället då......själv ska jag vara ledig mellan jul o nyår, iallafall är det vad jag har önskat mig, sen får vi väl se hur det blir när alla kollegor har fyllt i sina önskemål! Kram och ha det gott i värmen från Carina

    Från: Malee den 06/11/24 13:32
    Jaaaa det är nog lite ovanligt med sugrör. När jag fått ihop det lägger jag ut en bild.

    Ja, jul och nyår tänker jag vara ledig. Förmodligen spenderar jag helgerna uppe i Khao Lak. När man är musiker är man inte ledig en enda dag under storhelger. Så vill jag träffa Ging så är det Khao Lak som gäller. Å det vill jag juuu... Hoppas du får lediga helger också! Kram från värmen!

    Från: harensjo ( länk ) den 06/11/24 15:15
    Ahhh...längtar lite till havet nu. Det får nog bli en trip runt nyår. Visserligen gillar jag den kyliga perioden här uppe, men en strand är aldrig fel.

    Från: Åsa den 06/11/24 15:31
    Det är nog inte bara tidningsfolk som ligger fel i tiden, och förresten så verkar du ligga helt rätt. Affärerna här i vårt lilla land har sålt julsaker i snart en månad. Ibland känns det som det kan bli för mycket av det goda. Julen är en trevlig högtid om än lite väl utdragen för min smak nu för tiden. Med risk för att verka alltför gammeldags, konservativ och tusen andra ord med otrevlig klang så saknar jag min barndom när julskyltningen var startskottet för julhandeln. Det är nästan så en fullkomlig juldyrkare skulle kunna tänka sig att ligga på en strand i Thailand långt från all julhysteri och bara vicka på tårna.

    Från: Malee ( länk ) den 06/11/24 16:11
    Åsa: Jamen du kan ju komma hit då... jag tänker bara vicka på tårna denna jul!

    Harensjo (heter du det eller fattas det prickar nånstans?): Havet är inte fel, det är avstressande att plaska runt som vilken annan turist som helst

    Från: Åsa den 06/11/24 18:06
    I tanken är jag hos er, på stranden, så då kan vi ju vicka ikapp på tårna innan vi går på någon trevlig restaurang och intar en trevlig middag. Naturligtvis i sällskap med våra respektive och annat trevligt sällskap, för i tanken kan man vara vart som helst när som helst. Men i verkligheten har jag ett stort ansvar att hjälpa Bollnäs GIF att ta skalpen på Ljusdal i bandy. För i sportens värld är det verkligen vinter och därmed vintersporter. Men öva tåvickning till nästa år, då kan det hända att jag ger dig en match.

    Från: Malee den 06/11/25 02:31
    Will do madam!

    Från: Per ( länk ) den 06/11/25 03:54
    later ju inte sa odumt..jag fastnade feor knaecken och gloeggen pa eftermiddagen..va goer du med sugroeren sa du?

    Från: Malee den 06/11/25 04:44
    Sugrörs-bygget kommer att finnas på bild till veckan - då ska det vara klart... hoppas jag, det är jobbigt att bygga. Förresten - jag är riktigt sugen på glögg!

    SvaraRadera