måndag, november 27, 2006

Uppehållstillstånd klart!


Migrationsverket kritiseras ofta hårt. Men även dom bör rosas ibland! Jag applåderar så mycket jag kan här på Phuket - hoppas det hörs ända upp till Sundsvall!

Det är nämligen Migrationsenheten i Sundsvall som utrett vårt ärende. De har handlagt Gings ansökan om uppehållstillstånd på rekordtid. Vi har nu möjlighet att leva tillsammans året runt - så skönt!

Både Ging och jag tycker det är fantastiskt. Vi har varnats för långa handläggningstider - ända upp till ett år har folk pratat om. Så när beskedet kom, blev jag i det närmaste chockad och trodde någon drev med mig. För efter att jag skickat in mitt referensbrev, kom svaret nästan med vändande post.

Ibland är svensk byråkrati verkligen fantastisk! Ni på Migrationsverket i Sundsvall - fyrverkeriet är till er. TACK!

1 kommentar:

  1. Från: Rakel ( länk ) den 06/11/27 17:16
    Det som synes självklart för oss, som lever med svenskar, får många stånga sig blodiga för.
    Roligt att det gick att ordna så fort för er.

    Passa på att fira - man ska ta vara på alla tillfällen.
    GRATTIS!


    Från: Laila den 06/11/27 18:35
    Härligt, Malee och Ging,ni är värda det.
    Kram o ha det gott.
    MVH Laila

    Från: Jens den 06/11/27 18:41
    Jo, visst kan myndigheter när de vill. Tyvärr är det så att det beror väldigt mycke på var i sverige det är. I Stockholm är det drygt ett år kö om man behöver komma på interview. Jag slapp interview, det räkte med att svara på frågorna på ett papper. Sen får man tydligen förtur om barn är inblandade.

    Jag måste säga att jag inte har något att klaga på Migrationsverket. Däremot svenska ambasaden i Bangkok. De va inte speciellt hjälpsamma. Och för dem tog det typ 6 veckor att skicka sina papper till migrationsverket.

    Jens: Ja, tackar min lyckliga stjärna att jag är hälsing. Det verkar inte vara så många som vill komma till Norrland I vårt fall var även Ambassaden ett under av snabbhet. Från hans intervju i Bangkok till klartecknet (inkl mina papper) tog hela proceduren 37 dagar!

    Från: Pia den 06/11/27 18:42
    Hjärtinnerligt grattis till er båda!

    Från: Malee den 06/11/28 02:16
    Tack alla!

    Från: Johan (Guava) ( länk ) den 06/11/28 09:27
    GRATTIS!!!

    Jag vet hur skönt det där känns. Satt lite i samma båt för en massa år sedan. Som du hade jag hört att det skulle ta en djäkla tid, men för oss gick det ännu snabbare. 3 veckor från det jag ringde och bad om tid för intervju på ambassaden till vi hade visumet.

    Nu har jag inte några planer på att göra detta igen, men det är skönt att höra att det kan gå snabbt även nu.

    Stort grattis igen.

    Från: Nille ( länk ) den 06/11/28 11:20
    Grattis!

    Jag antar att jag snart måste ta tag i detta jag med. fast först måste vi ju bestämma oss för vart vi skall bo, eller? Jag återkommer med frågor

    Från: Malee den 06/11/28 13:06
    Äsch då Johan - jag som trodde jag vann uppehållstillståndstävlingen

    Nille: Näää - inte behöver du bestämma det. Vi tänker fortsätta med vårt halvårsleverne, men nu behöver vi inte krångla med papper. För Ging vill säga, mina papper i thailand är inte klara, men det beror mer på lathet från VÅR sida...

    Från: Carina ( länk ) den 06/11/28 18:47
    Skoj, såna viktiga saker vill
    man då INTE vänta på,
    då har man allt bråttom värre!

    Från: Martin den 06/11/28 20:42
    Ja, migrationsverket fyller sin funktion. Man måste tänka på att de måste ibland se kritiskt på vissa fall, då tyvärr finsn det de som utnyttjar reglerna.

    Från: per ( länk ) den 06/12/06 16:33
    Gud va kul,, trodde alltid de tog minst sex månader? Jag gick igenom det med en japansk flickvän för 10 år sen. Det var tandborstfärg och hela skiten..sen när det tog slut fattade migrationsverket aldrig att detvar över. Fick tigga och be för att de skulle fatta att vi inte var ihop..

    Jag vågar knappt göra om det..kan ju bli känd som asiatisk flickimportör..en sån där som åker och hämtar..

    Men grattis grattis..

    Från: Malee den 06/12/06 16:50
    Tack - och passa dig, du importerande Casanova! Två flickvänner på 10 år, ujujuj... ;-)

    Ingen har frågat mig om tandborsten, vilken tur.. eltandborstar har ju bara ett litet streck. Jag vet bara min färg, det räcker. Fast jag tror nog att det är enklare och snabbare när man är gifta.

    SvaraRadera