söndag, november 26, 2006

Gräv där du står


Ging och jag ska bygga två bungalower för uthyrning i närheten av vårt hus. Det är därför jag pysslat med sugrör - har byggt en husmodell. Ging är väldigt skicklig när det gäller att göra saker, det vill säga, han ser till att slippa göra saker. "Darling, you design - you have very good taste. Everything you do look sooo nice!" Smart - han får mig att tycka att jag är duktig samtidigt som han klarar sig undan jobbet.

Arbetsfördelningen: han supportar och jag utför passar mig bra - jag kan bygga precis hur jag vill! Bygga hus är bland det roligaste jag vet, men ibland är det naturligtvis frustrerande också. När det krånglar får Ging kliva in. Vi kommer säkerligen ha vissa språkproblem, min thai räcker
inte till för att kunna diskutera kakelplattor och ledningsdragningar. Ging får tolka mellan mig och byggföretaget. Även broder A, som är en den mest effektiva thailändare jag känner, ska hjälpa till. Eftersom A är som han är, och Ging är som han är, så har jag en känsla av att A kommer att sköta det mesta!

Om du undrar hur sugrörs-skapelsen blev, klicka HÄR! Länken tar dig till min sprillans nya blogg Byggplats Phuket! Lägg märke till hängmattan, den pillade jag länge med. Är lite stolt över sugrörsbalkongen också :-)

1 kommentar:

  1. Från: Laila den 06/11/27 11:02
    Hej Malee.
    Härligt då vet jag vart jag ska hyra in mig när jag kommer till Phuket nästa höst!
    Önskar er lycka till o det ska bli kul att följa bygget.
    Kram på dig o ha det så gott.
    MVH Laila

    Från: Malee den 06/11/27 11:09
    Du är så välkommen så - ifall vi blir klar... du vill nog inte bo i vår pappkartong

    Från: Åsa den 06/11/27 16:39
    Huset ser otroligt trevligt ut, tänk vad man kan åstadkomma med lite fingerfärdighet och sugrör. Jag är imponerad och jag längtar till badet under stjärnhimlen.

    Kram från norr!

    Från: Malee den 06/11/27 16:51
    Just nu kan du bada stående - utan att se stjärnor - det öser ner! Skönt, för i ett par dagar har det varit ovanligt varmt för att vara november

    SvaraRadera