onsdag, november 29, 2006

Ditten och datten från Phuket


Kommer ni ihåg de stackars hönsen? Om inte, läs HÄR. Dagen efter jag klagade för A kom hönsen trippande på lätta, obunda fötter. Jag tänkte - som den självupptagna människa jag är - att A protesterat hos grannarna. Mötte frun i huset igår, pekade på hönsen och sa: "Good - free now!" Frun svarade: "Yes good, now cement hard" Dom har byggt ut huset och hönsen var bundna under kort tid för att dom inte skulle få avtryck av fågelfötter överallt i cementen. Där fick jag - det är nästan så jag rodnar :-)

Hunden är min kompis på Yanui Beach, kallar honom Blöt. Varför är italienare och fransmän mer negativa till strandhundarna än skandinaver? Dom ryser av obehag om en hund kommer i närheten och sjasar snabbt bort den. Skandinaver är oftast lite försiktiga, men klappar lite lätt om inte hunden ser alltför skabbig ut. Blöt är en skojig hund som är galen i vatten - och det är väl tur - han tillhör en familj som hyr ut solstolar.

Blandade nyheter från det leende landet:

En grupp burmeser hade ett hejdundrande bröllopskalas bakom templet i Karon förra veckan. Dom sjöng karaoke så högt att grannarna ringde polisen. När ordningsmakten dök upp utbröt kalabalik. 70 bröllopsgäster arresterades - de 20 som ansågs varit mest högljudda fick böter. En polis sa: "En del av dom hade druckit alkohol" En del, hmmmm...

I lördags exploderade tre hemmagjorda bomber i Chalong, vår närmaste småstad. Men, det finns ingen orsak till oro. Det är inte terrorister som är i farten, det är thailändare som bråkar om landrättigheter. Enligt polisen är detta ett försök att skrämma människor från området för att senare kunna köpa marken billigt.

Vi har blivit av med krigslagarna i Thailand, åtminstone på vissa ställen!

Nu måste jag bygga korsord för imorgon blir jag utslängd! Städerskan kommer på eftermiddagen och då får inte jag vara hemma - är det inte synd om mig?!

1 kommentar:

  1. Från: Valltomta den 06/11/29 10:51
    Jag blir gärna utslängd om din städerska kommer hem till mig.

    Från: Malee den 06/11/29 16:30
    Mmmm - det är nog många som vill bli utslängda, och fler lär det bli ju närmare jul vi kommer!
    Och den här städerskan, som heter Oum, är det en fröjd att bli utslängd av. Jäddrar i min lilla låda vad effektiv hon är!

    Från: Rakel ( länk ) den 06/11/29 22:56
    Kan det vara så att städerskefrågan är både geografisk, demokrafisk och fysisk? Kanske innehåller den ännu fler aspekter?

    Vi, 50+, utan barn boende hemma numera, har städhjälp i Sverige. Med arbetsgivaravgift.

    Även här finns möjligheter.
    Man kan prioritera vad man vill lägga pengar på - utan att vara höginkomsttagare!
    Skillnaden kanske är om man har barn hemma eller ej. Och hur länge man har levt tillsammans, vill jag säga. Skilsmässor är dyra!

    När barnen bor hemma är behovet som störst och då finns oftast inte möjligheten.

    När möjligheten finns kanske man inte behöver hjälp av tidsbristskäl - man kanske väljer att göra andra saker än städa, ger sig möjligheter att göra andra saker? Unnar sig. Hoppas jag. Livet går ju inte i repris!

    Kanske är detta ett kontroversiellt påståeende?

    Själv är jag en whiplashskadad socialist, och kan å ena sidan inte städa och å andra sidan bär de emot att köpa hushållsnära tjänster.

    Kanske handlar det mer -för mig - om ovilja att köpa hjälp av andra - kan själv- än om diskussionerna om hushållsnära tjänster? Alltså kvinnofällan...

    Ja, hur som - det är ljuvlig att komma hem, varje torsdag, till ett nystädat hem med en man som inte är helt slut. Och slapp att städa!

    Detta är inget inlägg i jämställdhetsdebatten - bara ett konstaterande från en kvinna med 15% invaliditet, gift med en man som är slut i bägge axlarna pga. 35 år som målare!

    Från: Malee den 06/11/30 03:42
    Städerskefrågan innehåller nog ännu mer aspekter...

    "bär de emot att köpa hushållsnära tjänster." Jag hoppas folk slutar se på omhändertagande yrken på det sättet. Det är ett av problemen, inte minst för de som utöver dom. Det är i mina ögon INTE låg status att städa professionellt.

    Min städerska är en fantastisk kvinna, en egen företagare som vågar ta rejält betalt. Hon vet sitt värde. Hon har flera gånger erbjudits att jobba på stora Resorter, men icke sa Nicke. Hon vill styra sin tid, tjäna bra och välja vem hon vill jobba hos. Hon är smart!

    Rakel, det där med "kan själv" är det farligaste som finns...

    Från: Johan (Guava) den 06/11/30 12:38
    Haha, inte så konstigt att jag inte sett några bundna höns då.

    Men jag måste erkänna att det har kliat i fingrarna efter ditt hönsinlägg... att knyta ihop byrackan som hela tiden hoppar över staketet in till oss och gräver upp den enda rabatt jag hunnit med att färdigställa så här långt...

    Men jag avstår nog. Cementen är ju torr.

    Från: Malee den 06/11/30 13:44
    Nu skrattar jag högt - du är riktigt rolig du Johan!

    Från: Carina ( länk ) den 06/11/30 19:44
    Men de var väl tur att det bara var för att betongen inte var torr som de hade bundit ihop benen på de stackars hönsen! Tandläkarbesöket gick bra vill jag bara tala om, med bedövning så kan de nästan får göra vad de vill med mig........tja, nästan då!
    Kram Carina

    Från: Malee den 06/12/01 02:53
    Skönt det är över va? Hoppas du är smärtfri nu!

    SvaraRadera