tisdag, november 14, 2006

Thailändskt hundliv

"Älskling, jag tänkte ge dig en valp så du slipper känna dig ensam" säger Ging på telefonen. Ge MIG en hundvalp? Förklaringen låter inte vänta på sig: "men du behöver inte ta hand om den om du inte vill - jag kan ha honom här!" Ööööh - jaha - det var verkligen för min skull...

Ging behöver en hund - han formligen älskar hundar. En av de mest fascinerande sakerna för honom vad gällde Sverige var att hundar fick åka buss! Här i landet släpps dom inte in någonstans.

När vi blev sambos följde även Gings hund Sintho med. Han är nästan lika stor som Ging och snäll som en katt. Men Sintho var kär i en tik hemma på gården i Chalong och avskydde att vara här. Så länge Ging var hemma så funkade det. Men så fort han försvann utom synhåll ylade hunden för full hals och slutade inte förrän Ging var tillbaka. Det gick inte i längden, Ging jobbar natt. Sintho tjöt mellan tio på kvällen och tre på morgonen! Så han fick flytta tillbaka till kärestan i Chalong där andra tog hand om honom.

Sen fick vi en valp - av valpen själv! En liten tik satt en dag på altanen och vägrade flytta på sig. Så hon adopterades. Efter några månader flyttade en familj härifrån. De hade två egna hundar men gillade vår lilla sötnos skarpt. Händelsevis försvann vår hund i samma veva som dom flyttade. De stal henne förmodligen - vanligt problem här! Tack vare den valpen lärde sig Ging sina första svenska ord: Inte hoppa!

Sen hittade Ging en övergiven ung dobbermantik. Vi kollade om hon var efterlyst, men ingen verkade sakna henne. Lucky var vacker, det tyckte alla. Tydligen tyckte någon att hon var fantastiskt fin - dom stal henne också! Så jag har sagt: vi ska nog inte ha någon hund förrän vi har en mur runt hela huset. Men nu har han träffat en dräktig mops. När matte såg Ging leka med hunden erbjöd hon honom en gratis valp. Ging har redan kollat med sin mor, som är lika hundgalen som honom, om hon kan ta hand om den ännu icke existerande hunden när vi åker till Sverige. Och kommer han hem med en sån som är på bilden smälter jag totalt!

Skickar idag en speciell hälsning till syrrans man Håkan som ska iväg och operera sitt knä i morgon. Lycka till!

Nu är det bråttom - Mister Tom sitter på bron! Jag har varit uppe sen fem i morse för att hinna motionera, arbeta och blogga. Bäst jag sover en stund när vi kommer upp - annars somnar jag när festen börjar!

1 kommentar:

  1. Från: Hacke den 06/11/14 09:52
    Tack för omtanken,hoppas på ett friskt knä inför nästa golfsäsong.Hälsa Ging,Tord,A+ alla andra vi känner i det leende landet.

    Från: Harensjo ( länk ) den 06/11/14 14:35
    Jag älskar verkligen hundar oxa, desvärre har jag ingen tid att ta hand om nagon nu. Däremot springer grannes hund in till os stup i karten, så det räckert gott för tillfälet.

    Från: Johan ( länk ) den 06/11/15 10:12
    Just nu, idag, gillar jag inte hundar alls. Vet inte vad som hände igår natt. Varenda hund i hela bostadsområdet verkade ha fått tuppjuck.

    Det skälldes och ylades så in i norden i nästan två timmar mellan 2 och 4.

    Så jag är trött idag. Hundjäklar.

    Jag skulle nog också vilja ha en hund, om jag bara hade tid för en. Gillar inte det thailändska sättet att skaffa valp och sen bara kasta ut dem efter ett tag när man tröttnat på dem.

    Alldeles för mycket lösa soihundar här.

    Från: Åsa den 06/11/15 20:13
    Mycket söta vovvar, det blir nåt å ha i sängen när den äkte mannen är på jobbet natten lång och flera timmar bort.

    Från: Malee/BM den 06/11/16 08:18
    Håller absolut med om att det finns för många hundar och att folk tar dåligt hand om dom. Ging, så thai han är, förhåller sig konstigt nog på svenskt sätt till hundar. Han tar hand om "lösspringare", kastrerar och vaccinerar och håller på. Sen när de stjäl våra fina hundar menar han att: det är någon som verkligen vill ha vår hund - då blir den bra omhändertagen - och då är det okej?! Jag blir mycket surare när det händer vill jag lova

    Från: Johan ( länk ) den 06/11/16 11:48
    Även min flickvän... eller fru, menar jag ju, har fått flera hundar stulna.

    Bla en Sibirian Husky som de hittade i en papperskorg!! Alldeles luggsliten och skabbig. De tog den till veterinären och gödde den och efter ett tag var den jättefin. Då dröjde det inte länge innan nån var där och snodde den... Jäkla sätt.

    Från: Malee/BM den 06/11/16 12:31
    Håller med föregående talare - det är ett jäkla sätt!

    SvaraRadera