onsdag, november 01, 2006

Thailändska nasare och låtsas-spöken


En man kom gående längs vägen med en vilstol på ryggen. Det är shopping jag gillar, nu står den i huset. Naturligtvis borde jag tagit en bild på thailändaren när han kom gående med stolen, men då hade han fattat att jag var intresserad och priset hade blivit högre. Han började med att begära 2.500 baht, vi kom överens om 1.500 baht plus en flaska vatten. Broder A rekommenderar stolen, han har köpt en likadan till sin mor. "Den är väldigt hållbar och klarar tunga tanter!" Tunga tanter - nu får han ge sig!

På kvällen ringde Ging: "Halloo darling, I am a ghost - hohohoooo, kokokooooooooo!" De skulle ha Halloweenfest på Happy Snapper och höll på att sminkas. Han lovade skicka bild genom mobilen men det glömde tydligen mitt kära spöke bort :-) Hur festen var vet jag inte än - Ging vaknar aldrig förrän på eftermiddagen. Inte så konstigt när man jobbar natt.

Idag kommer varken män, kvinnor eller barn gående på vägen. Himlens portar står öppna och det vräker ner. Det har dessutom varit tre strömavbrott under förmiddagen. Undrar om Buddha hörde mig när jag satt och filosoferade för mig själv. "Va’ skönt slutet på monsunen är - solsken på dagarna och kort skyfall på kvällarna". Hmmrffp, ska inte tänka så mer! Idag får jag äta youghurt till lunch. Vi har fantastiska restauranger runt knuten så jag har ingen annan mat i kylskåpet och ut går man INTE i det här vädret.

1 kommentar:

  1. Från: Rose-Marie den 06/11/01 09:24
    Stolen är snygg, men
    är det skön? Jag skulle
    nog vilja ha en skön madrass.
    Nu har det slutat snöa, det är
    fem grader kallt och det blåser,
    inge mysigt alls! Synd att inte Ging
    skickade någon blid, det skulle vara kul
    att se.

    Från: BM/Malee den 06/11/01 10:33
    Den ÄR skön, det flätade är mjukt, tro’t elle ej.
    Jag vill oxå se Ging som spöke :-)

    SvaraRadera