fredag, november 17, 2006

Ris och ros från Phuket

Idag är jag jätteglad och skitförbannad - på samma gång! Glad för att svensk-thailändska Saving och Tim är på besök. Arg på alla dumma lastbilschaufförer som skapar lervälling utanför huset.

Vägen är inte så bred utanför oss, och vi har palmer som häck - ingen cementmur. Perfekt tycker lastbilschaufförerna och passar på att mötas här. Som följd är det djupa leriga spår istället för gräs mot vägen numer. Alldeles nyss tröttnade jag - lade jag ut stora blomkruksfat och ställde soptunnan ovanpå. Kör dom på den blir jag vansinnig - och man får inte tappa humöret här...

Ging och jag har ett projekt: Maleé Garden. Vi ska börja bygga bungalower i januari, då ska vi bygga mur på framsidan av huset också. Ging har propsat på det länge - det finns tjuvar och banditer - han är orolig för min säkerhet. Jag å min sida har inte velat ha mur, men jag får ge upp. OM vi skaffar valp vill jag inte att dom stjäl den också + att jag slipper sitta här och gnissla tänder när truckarna slirar runt i häcken!

Däremot är det roligt att Saving och Tim är på besök. Ging och jag hämtade upp de turistande damerna på flygplatsen igår. Det är inte ofta man får guida thailändskor i Thailand, men de har aldrig varit på Phuket. Jag var lite nervös inför deras ankomst - har fruktat Savings recension av kulturdelen av min bok "Resa i Thailand". Uppvuxen i Thailand men med 25 år i Sverige både pratar och läser hon svenska helt flytande. Hon, om någon, kan kulturen och skillnaderna mellan våra länder.

Hon bara lovordade boken! Enligt Saving har jag verkligen fattat den thailändska kulturen och landets själ. Puh, vilken lättnad! Jag ska in till Kata och äta middag med dom ikväll, kanske läge att fira den fina recensionen :-)

1 kommentar:

  1. Från: Leif Gustavsson ( länk ) den 06/11/17 13:13
    Tack för eran gästfrihet att dela med er av ert fantastiska liv. Jag älskar trädgård, blommor och matlagning och bygger hemsidor. Se http://www.plumeria.tk

    Från: Malee/BM den 06/11/17 20:07
    Tack för att du vill hälsa på i vår verklighet!

    Från: Rakel Fagerström den 06/11/18 11:23
    Tack för en underbar bok! Vi har rest en del i Thailand och tycker att du bidrar med det vi saknat i andra böcker. Vi tillbringar en månad om året i Thailand, nästa resa är den 8 dec.
    Bilderna i boken är av hög kvalitet och vi rekommenderar verkligen din bok!

    Från: Malee/BM den 06/11/18 11:58
    Wow - jag tackar, bockar och niger. Kul att ni gillar boken, hoppas även att något av det ni läst kommer till användning under er nästa resa! Tack igen för de snälla orden!

    Från: Malee/BM den 06/11/18 12:08
    Glömde: Kolla gärna in min bokhemsida: http://www.resaithailand.se
    Där lägger jag ut uppdateringar om Thailand, senast om Khao Lak-området. Där finns även rättningar av sånt som ändrats sedan boken trycktes. Åsså glömde jag det viktigaste: Jag hoppas ni får en trevlig resa i mitt andra hemland

    Från: Rakel Fagerström den 06/11/18 18:42
    Denna gång åker vi till Hua Hin, Ao Nang, Kho Lanta, Kho Samui och åter till Hua Hin (där min tvillingbror bor) för att avsluta med ett par dagar i Bkk. Vi följer din blogg och boksida med intresse.

    Från: Malee/BM den 06/11/19 05:56
    Kjell: Som vanligt, jag tackar. Tur Du har lagom mycket att göra så du hinner med att hjälpa mig! Kram

    Rakel: Ett mycket trevligt resupplägg! Får jag tipsa om ett fik på Lanta som drivs av ett svenskt par: http://www.gafaearoy.lanta.se/ på Klong Dao Beach. Om ni är dit, hälsa från Malee på Thalandsforum!

    SvaraRadera