fredag, november 04, 2011

Väderrapport från soliga Phuket

Jag ser vilka sökord som folk använder när dom kommer till min blogg. Folk som är på väg på Thailandssemester är, som vanligt i november, vädernervösa. "Vädret Phuket" är en söksträng "Regn Phuket" en annan. Sen har många inte riktigt greppat översvämningssituationen och söker på "översvämningar Phuket"

Låt mig än en gång slå fast: DET ÄR ABSOLUT INGA ÖVERSVÄMNINGAR NÅGONSTANS SÖDER OM BANGKOK. VARKEN I HUA HIN, SAMUI, KHAO LAK ELLER PÅ PHUKET!

Vad gäller vädret på Phuket så talar bilden jag tog i förmiddags sitt tydliga språk. Vi har nästan löjligt bra väder. Det brukar vara lite ostadigt i oktober - november men i år verkar solen jobba på ackord. En del kvällar kommer en fem till tio minuter lång skur, skönt! Luften blir svalare och vi slipper vattna konstant. För det blir torrt i marken när solen skiner hela tiden. Med detta sagt, väder är väder. Slå inte mig om det börjar regna nästa vecka... Ha en trevlig helg!

10 kommentarer:

  1. Vilken härlig bild!
    En riktigt trevlig helg till er där nere oxå från ett betydligt gråare Skåne

    SvaraRadera
  2. Inte det minsta svårt att längta!!!!

    SvaraRadera
  3. Vi kommer aldrig slå Dig Malee! Du kommer att få så mycket kärlek, att inte ens dåligt väder - kommer att belasta Dig, och dina trevliga bilder o texter!

    Dorvaldin har rätt! Leve allt de goda o fina!

    Lasse Samuelsson - Hakkas

    SvaraRadera
  4. Åh ser underbart ut! Här är det en mulen dag, men det är långt ifrån minusgrader vilket jag är nöjd med :) Saknar dock Thailand och allt med det. Massa kramar från mig =)

    SvaraRadera
  5. Ja, vi svenskar är så väderberoende.....Inte så konstigt kanske när man är inne i en grå november. Fast här är plusgrader och en blek sol idag - inte illa! Jag är glad så länge snön och kylan håller sig på avstånd. Efter den 20 februari kan det få komma, för då sticker jag till Thailand! Ha en skön helg därnere......Kram!

    SvaraRadera
  6. ...och ingen översvämning i Huay Yang heller. Härlig bild! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Du har alldeles rätt, se förra inlägget, det är så, jag tillbringar mesta tiden på beachen.
    Men idag är jag hemma och vilar mig.
    Vi har onödigt fint väder här i Karon.
    Och strömmarna har avtagit, så man vågar sig en bit ut i havet. Vem skulle slå dig?
    Pelle-Vilar

    SvaraRadera
  8. Hej i vilstolen!

    Svenskar är ett vädernervöst folk, man vet aldrig vad dom kan ta sig till :D

    SvaraRadera
  9. Hejsan. Jag ska åka till Thailand den 19 januari, hoppas vädret är lika fint då :) Ser underbart ut ! Längtar :) Mvh Sandra

    SvaraRadera
  10. Det är det säkert! Ha en trevlig resa!

    SvaraRadera