torsdag, oktober 20, 2011

Översvämningarna i Thailand

De östra delarna av Bangkok offras för att säkerställa de centrala delarna i en akut iscensatt nödåtgärd som du kan läsa om här. Undrar vad dom som bor i de offrade delarna tycker? Det verkar inte ens fungera. Klockan 06 i morse satt en plågad premiärminister och bad invånare i Samsen & Makkasan att flytta sig och sina tillhörigheter till högre plan. Dessa båda områden ligger rätt centralt. Skolor och sjukhus stänger och panikslagna bilförare lämnar sina fordon på överfarter.

Tittar med bestörtning på hjärtskärande bilder på TV. Dammar brister, hundar simmar för livet, kanaler och floder svämmar över. Vattnet forsar fram och slukar allt i sin väg. Människor gråter. Så många har förlorat allt. Räcker det inte med elände för Thailand och Bangkok snart!?
Bilden från Bangkok Post och Nonthaburi vars alla sex distrikt är översvämmade.

På Phuket finns inga översvämningar, inte ens regn. Hos oss skiner solen, det känns overkligt.



Tillägg kl 9,45: Detta är Bangkok Posts framsida idag 20 oktober 2011

8 kommentarer:

  1. Vet du hur långt ifrån översvämningarna börjar? Hur ser det ut i t.ex Khao Lak?

    SvaraRadera
  2. Inga som helst problem på någon av turistorterna, varken Khao Lak, Phuket, Samui eller Hua Hin.

    SvaraRadera
  3. Vore man religiös kunde man tro man det var syndafloden, det verkar som Buddha inte rår på det heller.
    Stackars människor och djur, krokodilerna som är lösa låter farligt värre.
    Till myndigheternas försvar, så försöker de att göra något i alla fall, vilket jag tycker de gör i Thailandet, försöker, det blir inte alltid bra men, de sitter inte med armarna i kors, de har bena i kors i stället.
    Pelle-Korslagd

    SvaraRadera
  4. Syndaflods-parallellen har slagit mig mer än en gång också Pelle-Korslagd. Ging ska upp och dra sitt strå till stacken strax. Han kommer nog både korsa armar och ben... Det är "välgörenhetstjosan" med musik på Promthep i eftermiddag.

    SvaraRadera
  5. Tack för informationen, det känns som du beskriver i texten, overkligt.

    SvaraRadera
  6. Jag åker till Bangkok på tisdag, vet du om vi bör ta flyget ner till Phuket direkt eller har vägen mellan flygplatsen och centrala Bangkok klarat sig? Kan man hjälpa på något sätt?

    SvaraRadera
  7. Sara, vilket gammalt inlägg du kommenterar på. Klicka på rubriken så kommer du till framsidan och därmed det senaste inläggen.

    Åk direkt till Phuket, finns ingen anledning att stanna i Bangkok i det här läget. Skulle vara om du vill in och jobab som volontär i BKK... en vill du hjälpa tror jag bättre och enklare att sätta in pengar på thailändska Röda korset såvida du inte har kontakter i någon hjälporganisation på plats.

    Röda korset: http://english.redcross.or.th/home

    SvaraRadera