onsdag, februari 23, 2011

Soliga hälsningar från Phuket

Ovanligt inlägg på Ging & Malee, longtailbåtar, badande barn och färggranna saronger smyckar sällan vår blogg. Men ibland har även vi det riktigt turistiskt idylliskt  - Välkommen till Thailand!






Mer vanligt på Ging & Malee: Kort rapport från den politiska cirkusen. Igår släpptes de röda ledarna ut mot borgen. Dom har suttit inlåsta i 9 månader utan rättegång. Dom är naturligtvis glada, men påminner om att det sitter ca 100 andra röda inlåsta sedan vårens protester. Därmed kommer protesterna inte att upphöra. Ingen gul ledare har ännu låsts in trots att dom likt sina röda kontrahenter har arresteringsordrar hängades över sig. Dom bara knatar in till polisen, säger hej, släpps mot borgen och knatar ut igen. Vid gränsen bråkas det fortfarande och på TV bråkas det än mer om att det bråkas vid gränsen. Krigshetsare blandas med fredsivrare. Protesterna kommer alltså inte att upphöra om det heller. Det är precis lika rörigt som vanligt och val ska vi nu få april - juni - eller innan sommar’n är slut beroende på vilken gång du lyssnade till regeringens uttalande.

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Jag reflekterar ofta just över färgerna när jag tittar på foton man tagit i Thailand. Spelar ingen roll vilken miljö, det är alltid några underbara färgklickar med. Och ja, politiken går ju också i alla regnbågens färger snart... men det är inte lika glädjefyllt att titta på dessvärre.

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder! Kul att vara "turist i sitt eget land". förstår jag. Känslan finns där oavsett turist eller inte....

    SvaraRadera
  3. Åh det ser härligt ut, det skulle vara skönt att ligga på stranden och läsa en bra bok. Kram

    SvaraRadera