onsdag, januari 19, 2011

Konsten att bli arresterad

De gula ledarna ansvariga för ockupationen av Suvarnabhumi och Don Meung 2008 har inte arresterats. Men nu har delar av gula PAD omformats till TPN, Thai Patriots Network - och läget har förändrats. TPN driver hätsk kampanj mot Kambodja och regeringens politik i frågan. Gruppen demonstrerar utanför regeringshuset och igår tog polisen två TPN-ledare, Chaiwat Sinsuwong (tidigare stark man i gula PAD) och Somboon Thongburan arresterades för sin inblandning i flygplatsockupationerna 2008.

Crime Suppression Division polisen har begärt att hålla de båda häktade under 12 dagar. De motsätter sig inte borgen såvida de två herrarna inte gör något politiskt. Duon vägrar och har i sin tur inlämnat en anmälan om att de blivit arresterade på falska grunder. Domstolen har i skrivande stund inte tagit beslut i frågan. (Tillägg 16,40: domstolen tänkt klart. Dom häktades) Veera, en annan gul ledare sitter fortfarande inlåst i Kambodja efter gränspromenaden. De andra sex som arresterades är hemma i Thailand igen.

Delar av Phitsanulok Road är helt stängd, blockerat av demonstranterna. I Bangkok pågår massarresteringar av droganvändare och försäljare av droger. 816 personer har hittills arresterats.

Bilden är från Bangkok Post och visar när Chaiwat Sinsuwong arresterades.

2 kommentarer:

  1. Det verkar lite godtyckligt med arresteringarna, eller? Bäst att passa sig..........

    SvaraRadera
  2. Absolut inte godtyckligt... om du demonstrerar mot det dom vill du ska demonstrerar mot går det bra. Du är nog säker ;-)

    SvaraRadera